13-годишна вратарка на Спортика (Благоевград) с повиквателна за националния отбор до 19 години

18 септември 2017 15:25   1 коментар   15736 прочита


Поредният талант от футболен клуб Спортика Благоевград ще игра за националния отбор на България за девойки до 19 години. Вратарката Милена Караколева е само на 13 години и пет месеца, но това не и пречи да попълни редиците на гарнитурата, в която играят с пет години по-големи момичета от нея.

Родената в Петрич Милена е част от селекцията, която ще играе две приятелски срещи с Турция в Истанбул. В момента девойките са на лагер в Хасково, като утре ще потеглят за Турция. Освен Милена за южната ни съседка ще пътува и още едно момиче от Спортика, Габриела Янева. Тя вече има гарантирано място в селекцията, заради силните си изяви с екипа на благоевградския клуб.

В същото време на националният отбор на България за девойки д 17 години предстои евроквалификация в Унгария. В тази формация също има момиче от Спортика, Антонина Шопска. Националките тренират в София, а в петък играят първата си среща в Бук, Унгария, срещу отбора на домакините.

Българките са в пета група, заедно с Норвегия, Молдова и Унгария. За следващата фаза се класират първите два от всички 11 групи плюс най- добрия по показатели от всички тимове заели трето място в своята група. В следващия кръг 23 - те отбора плюс шампиона Германия трябва да определят седемте тима, които ще участват във финалите на ЕВРО 2018 през месец май в Литва.

Тези мачове на националните гарнитури налагат пауза в първенството при дамите. Спортика приема ЖФК Варна на 1 октомври от 16. 00 на терена в село Рилци. Паузата в първенството благоевградчанки ще запълнят с контрола в съседна Македония.

Марти Кирилов


Още за: вратарка   повиквателна   отбор   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
20 Септември 2017 09:42 | един фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Успех на момичетата в новия шампионат.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар