Заловиха тираджия, опитал да прекара €100 хиляди през границата

10 юни 2021 15:37   3126 прочита


Митничариоткриха недекларирани 100 000 евро в хладилен товарен автомобил, превозващ шоколадови изделия. Заради недекларираната сума турския шофьор е глобен.

На 06 юни, около 12:30 часа, митническите инспектори спрели за проверка влизаща в страната през ГКПП Дунав мост - Русе хладилна товарна композиция с влекач и ремарке, пише "Глас".

Водачът, турски гражданин, заявява, че превозва продукти за сладкарската промишленост от Белгия за Турция, а за товарa предоставя износна декларация.

 Пред митническите служители обяснява, че няма нищо за деклариране, а само личен багаж. При последвалата проверка инспекторите откриват в кабината на влекача 10 пачки с евро банкноти с номинал от 10, 20, 50 и 100 евро, съобщават от Агенция "Митници".

При изброяването им в присъствието на водача се установява, че парите са 100 000 евро. За същите водачът не представя банков документ или друг разплащателен документ. Заявява обаче, че парите са негови.

На нарушителя е съставен акт за административно нарушение, като за обезпечаване на глобата по акта с разписка са задържани 1500 евро.


Още за: тираджия   евро   граница   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар