Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)
   –егистрац舫абравена парола

ѕодробности около арестувани€ рецидивист - беглец от затвора Ѕ. »ванов, изнасилил ..


24 юни 2018 10:06   5009 прочита“ри дни след първото си б€гство от затвора през 2010 г. рецидивистът Ѕорис »ванов изнасилил и ограбил 89-годишна жена. “ой е заловен седмици по-късно и впоследствие осъден на 12 години затвор при строг режим, съобщава ƒарик. ¬ъпреки че е осъждан общо 14 пъти, включително за предишни изнасилвани€, преди месец »ванов е преместен в общежитие от отворен тип и му е позволено да работи без охрана извън рамките на затвора. “ака в четвъртък сутринта той си тръгнал от работа.

—поред правосъдни€ министър ÷ецка ÷ачева обаче »ванов имал примерно поведение в затвора и дори получавал поощрени€ и награди. Ќа 13 май 2010 г, повече от 8 години преди повторното си б€гство, Ѕорис »ванов изб€гал от затворническото общежитие във варненското село –азделна. “ам изтърп€вал 8-годишна присъда за кражба и грабежи в услови€та на опасен рецидив. ѕрисъдата му вл€зла в сила в кра€ на 2005-а година и при б€гството си »ванов тъкмо е излежал малко повече от половината. —лед като изб€гал, той обикал€л на автостоп из различни варненски села, ходил при стари при€тели от затвора в —уворово и дори на сватба на дъщер€та на свой при€тел.

—карват се и отново потегл€ на път. Ќа 16 май се озовал в село ўипско, община ¬ълчи дол. “ам нахлул в дома на 89-годишна жена, за да търси пари и храна. ѕо това време жената простирала в двора.  огато го заварила в къщата, той € нападнал, завързал ръцете и краката й, запушил устата й и € изнасилил брутално. —лед това й отнел 62 лева и си тръгнал. ќще тогава »ванов е бил рецидивист и вече е бил осъждан многократно, за€ви …ово —тефанов, адвокат на изнасилената жена. ¬ъпреки това му е позволено да излезе в отпуск и така усп€ва да изб€га. "Ќещо подобно. Ѕ€ха го пуснали от затвора, но не мога да ви кажа в кой отпуск, те по принцип изтърп€ващите лишаване от свобода имат право на отпуск и беше се отклонил.

∆ената беше доста възрастна към онзи момент. „ух се със сина ѝ, т€ понасто€щем е на 97 години и е добре. —ега погледнали решението от тогава, от което имат копие, и разбрали, че става въпрос за същи€ човек. “ой ме попита дали би следвало да направи нещо, да отиде в полици€та, да каже, че майка му е пострадала, ако може по-особено внимание да се обърне, въпреки че се намираме доста далеч от м€стото, където е изб€гал, но нормално е хората да се притесн€ват", каза адвокатът. “ой изтъкна, че към онзи момент, когато се €в€вали пред съда по делото за изнасилване, »ванов изтърп€вал наказание лишаване от свобода за друго престъпление.

Ѕеше рецидивист, осъждан многократно,об€сни —тефанов. »ванов е заловен 20 дни след първото си б€гство. ѕървоначално ¬арненски€т окръжен съд го оправдал, но впоследствие јпелативни€т съд го осъдил на 12 години затвор при строг режим. ћалко след като излежал половината от присъдата си, »ванов отново е преместен в общежитие от открит тип, позволено му било да работи извън затвора без никаква охрана и отново изчезна. ƒва дни след б€гството той бе заловен край ловешкото село Ћетница. »ванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник. —лед бързата намесата на отр€да на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан.

Blitz.bg

ќще за: б€гство  Ѕорис »ванов  затвор  режим ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.