Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско... ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

Ќова глава с българите, заплашени от затвор в √ърци€, заради продажба на камион


16 април 2018 12:43   3063 прочитаЅаща и син – —тефан Ќиколов и ¬енцислав ћанев, са призовани да се €в€т утре пред гръцки съд по обвинение в трафик на мигранти.  акто ЅЋ»÷ писа «аплашва ги затвор от 10 до 64 години, ако не успе€т да докажат, че са невинни. ƒвамата са жертва на измамна схема. ¬ кра€ на 2016 г. те продали камион, собственост на т€хната семейна транспортна фирма.  упувачите дошли с много скъпа кола, спомн€ си семейството. ≈дин от т€х говорел на чужд език.

ѕо документи нови€т собственик е 44-годишни€т янко янков. —лаб, висок, мургав, бил припр€н, защото камионът му тр€бвал спешно, разказва съпругата на —тефан – ћилена »ванова. ¬ следващите дни семейството отписва камиона от лиценза на фирмата и от данъчното, но янко янков не го пререгистрира, както изисква законът. ѕет дни след продажбата товарни€т автомобил е задържан в гръцки€ град јлександропулис с 27 нелегални имигранти в него.

¬ътре са и талоните на фирмата на българското семейство. ѕрез февруари 2017 г. —тефан Ќиколов е призован от ƒјЌ—, попитали го къде е камионът. „ѕредставих документи, че съм го продал и те казаха, че по българското законодателство н€мам никаква вина. ќт т€х разбрах, че с камиона е извършено престъпление, а по-късно – от нашата адвокатка в √ърци€, че става въпрос за нелегален превоз на мигранти”, разказа —тефан Ќиколов.

»зненадващо, в кра€ на март тази година —тефан и ¬енцислав получават призовка от гръцки€ съд, за да им бъде повдигнато обвинение за подпомагане на трафик на нелегални имигранти в √ърци€. —тефан отново потърсил информаци€ от ƒјЌ— защо не е из€снен случа€, но оттам му казали, че за т€х случа€т е приключен. —емейството е потърсило помощ и от други институции у нас, но има казали да си наемат адвокат и да се оправ€т.

—тефан и ¬енцислав се притесн€ват, че утре може да бъдат задържани в √ърци€. ѕритиснати са и от големите суми, които им иска гърцката адвокатка – засега два пъти по 6000 лв. ¬сичко това ни коства много нерви и безсънни нощи, сподели ћилена »ванова. јдресът на янко янков е в столични€ квартал "‘акултета". Ќа м€стото е майка му, ко€то отрича синът й да е купувал камион.

 азва, че разпродал покъщнината, защото се дрогира. ѕотърсен по телефона той признава, че е предоставил данните си, за да бъде купен камионът. ќбещали му 400 лв., но после му дали 200 лв. ѕредложението дошло от група роми от “ро€н. ƒо момента полици€та не го е търсила. —поред »вайло ƒерменджиев, адвокат по международно право, консулът ни в —олун тр€бва да е запознат със случа€ и да съдейства на семейството.

Ќа въпроса дали —тефан Ќиколов и ¬енцислав ћанев тр€бва да се €в€т лично пред гръцки€ съд пред опасността да бъдат задържани той каза, че този съвет тр€бва да има даде адвокатът от √ърци€. јко двамата не се €в€т, √ърци€ може да задейства процедурата за екстрадици€, коментира още ƒерменджиев./Blitz.bg

ќще за: затвор  обвинение  трафик ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.