Наглост без граници! Баща прибра над 30 бона от държавата, излъгал че е глухоням, а дъщеря му - умствено изостанала

20 юни 2018 09:38   4676 прочита


Мъж от Врачанско прибрал над 30 000 лева от държавата с фалшиви ТЕЛК-ове за него и дъщеря му. Д.Л. бе изправен пред районния съд в Мездра, където магистратите му наложиха година и 4 месеца затвор с отложено изпълнение за срок от 3 години.

От документите по делото става ясно, че мъжът е получил 10 023.51 лева от държавния бюджет неправомерно. Парите му били изплатени на база представено ТЕЛК решение, че е 100% инвалид. Според магистратите експертното решение било с невярно съдържание, че мъжът страда от „глухонемота, свързана с нарушение в провеждане на звука и невросензорна загуба на слуха и степен на увреждане - 100% трудова неработоспособност“.

Наглостта на мъжа не спряла до тук. За периода от ноември 2014 г. до 11 май тази година в социалните в Мездра представил и друг ТЕЛК, издаден на името на дъщеря му. Във втория документ пишело, че детето е с диагноза умерена умствена изостаналост, глухонемота, тежка сензорна и моторна афазия, което също не отговаряло на истината. За периода мъжът гушнал 20 990 лева помощи за детето си.

Д.Л. ще трябва да заплати разноските по делото в размер на 2 481.60 лева. Присъдата може да се обжалва пред врачанския окръжния съд във Враца./bulnews.bg/


Още за: мъж   държава   съд   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката