Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап
   –егистрац舫абравена парола

ћатю си призна защо е заклал 15-годишната ёли€ в √ермани€ ..


15 юни 2018 09:41   5243 прочита¬ече е €сен убиецът на 15-годишното момиче в √ермани€, което е от румънски произход


 "ѕрестъплението е разкрито, за нас н€ма повече не€сноти по случа€", об€ви прокуратурата в ћьонхенгладбах на специална пресконференци€, ко€то разследва смъртта на ёли€на, пише ƒнес.бг.  акто ЅЋ»÷ писа момичето бе убито с нож от бивши€ си при€тел - турчин, който има български паспорт - ћатю  остов. “ой бил много ревнив, според свидетелствата на негови при€тели. Ѕил гадже с румънката ёли€ от две години, но преди две седмици т€ го зар€зала и пред т€х той за€вил: "јко е заради друг, ще € уби€". »здебнал момичето на връщане от училище и € промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. „етири от прободните рани се оказали смъртоносни.

ёли€ паднала обл€на в кръг и крещ€ла за помощ. „ули € н€колко клошари, които били наблизо, и веднага извикали линейка. “€ обаче починала от раните си в болницата. —емейството й ще € погребе в родното й м€сто - градче край Ѕукурещ. Ѕлизките на момичето са наели автобус. Ѕащата на загиналата й купил б€ла рокл€, за да € погребе по техните обичаи.

‘амили€та на ёли€на, ко€то всички наричали ёли€, живее от социални помощи. ¬ интернет хора от ‘ирзен събират дарени€ за погребението. ћатю  остов живеел от 10 години в √ермани€ с майка си и брат си. –одителите му са разделени. 17-годишни€т младеж не ходел вече на училище, но и не работел.

Ѕил познат на полици€та заради множество нарушени€ на закона – шофиране без книжка, кражби, побоища, търгови€ с наркотици. «аради дрогата го зар€зала и ёлиана. ” не€ полици€та открила брошура за консултации при проблеми с наркотиците. ƒен след убийството ћатю  остов се предал сам на полици€та, но още мълчи. »ма издадена заповед за задържането му под посто€нен арест. ѕо дрехите му имало кръв от жертвата. ƒнес стотици ще участват в мълчалив траурен поход в нейна памет във ‘ирзен. ќрганизаторите не познават семейството, но казват, че походът не е политически мотивиран. ѕрокуратурата призова да се спре с расистките призиви в интернет, които убийството предизвика.

ќще за: престъпление  убийство  смърт ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.