“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) ”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+) ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т...
   –егистрац舫абравена парола

»звънредно! ќще една трагеди€ с българин на опасен връх в чужбина! —пасители откриха т€лото на јнтон


17 май 2018 12:08   4018 прочита“рагичен инцидент - 29-годишен българин от —ан ƒиего почина в Sequoia National Park в —иера Ќевада. “€лото на јнтон ƒоков е открито в недел€, но спасителите успели да се доберат до него чак във вторник, заради опасни€ терен - лед и сн€г по стръмни€ връх, съобщи bg-voice.com.

јнтон се превръща във втори€ българин, с който се случва най-лошото на опасен връх, след като алпинистът Ѕо€н ѕетров се опита да изкачи връх Ўиша ѕангма, но изчезна безследно. —поред разследващите, българинът се подхлъзнал именно на лед докато катерил известни€ склон Watchtower над долината “окопа в опит си да стигне Pearl Lake.

јнтон ƒоков е паднал върху чиста пропаст и е н€мало шанс да оцелее. “ова е втори€т инцидент от началото на май в този национален парк въпреки предупреждени€та на властите за зимните услови€ в района. „¬ъпреки, че имаме по-топло време в долината, услови€та във високите райони все още са студени и там има сн€г и лед", казва  рис “ротър, лесничей от парка. „ƒори много опитни катерачи, с много добра екипировка могат да имат проблеми в тези услови€", добав€ той.

/blitz.bg/

ќще за: инцидент  терен  връх ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.