Ќовините на югозападна Ѕългари€
 Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

»зненада! Ќови намалени присъди на полица€ и сина му, убили бездомник


15 юни 2018 15:05   4715 прочита ¬ърховни€т касационен съд измени присъдите на ѕетър ѕ. и сина му …ордан ѕ., които са признати за виновни от пловдивските апелативни магистрати в убийството на бездомника  амен ў., извършено на 7.04.2013 г. в ѕловдив, пише ћарица.бг.  асационните съдии намират, че фактите по делото , от които се извежда умисълът на подсъдимите, сочат на непредпазлива форма на вината им за причинената смърт на пострадали€ вследствие на умишлено причинената му средна телесна повреда.

ѕоради това те приемат, че е извършено престъпление в по чл. 124, ал.1, пр.2-ро от Ќаказателни€ кодекс - причин€ване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. ѕоради това съдът измен€ десетгодишната присъда на ѕетър ѕ. в условна от 3 години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок. Ќаказанието на …ордан ѕ. е намалено от десет години и шест месеца лишаване от свобода на 4 години, което да изтърпи при първоначален общ режим.

¬ — намира, че условното наказание за ѕетър ѕ. е достатъчно за неговото превъзпитание, като в изпитателни€ срок се очаква той да осъзнае и последиците от въвличането на сина му в неразумно отношение към починали€ в болницата  амен ў., колкото и възмутително за т€х да е било поведението му да пали огън под прозорците на жилището им, за което вече веднъж го били предупредили.

«а …ордан ѕ. обаче съдиите см€тат, че работата му като полицай е налагала спазването на закона и общоприетите правила на поведение и е изисквала по-трезва преценка на създалата се с  амен ў. ситуаци€ и прилагане на законови процедури за адекватно въздействие върху него, но не и осъществената от т€х физическа разправа с пострадали€.

ќбратното, мизерното му съществуване е предполагало оказването на помощ за изход от тежката ситуаци€, в ко€то е бил изпаднал. ѕо отношение на уважени€ срещу подсъдимите граждански иск в размер на 40 000 лева, решението на апелативните съдии е правилно и законосъобразно. –ешението е окончателно и не подлежи на обжалване.

/blitz.bg/

ќще за: присъди  син  убийство ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.