Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви  “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище
   –егистрац舫абравена парола

≈то как ÷вета “аскова, ко€то окървави јћ "“раки€" навръх фатални€ петък 13-и, пробва да финтира съда и да отърве ареста


17 април 2018 10:13  2 коментара   3847 прочита 29-годишната ÷вета “аскова, ко€то предизвика зловещото обръщане на автобус на автомагистрала „“раки€”, взело шест жертви, поиска да € пуснат от ареста, защото има астма.

ѕлевенчанката бе задържана, след като навръх фатални€ петък 13-и се блъсна с реното си в рейса на „ёнион »вкони”. ѕри инцидента пострадаха 26 души, а вчера младата жена се изправи пред —офийски€ окръжен съд, където се гледа м€рката й за неотклонение, пише „“елеграф”. Ѕолестта на “аскова бе първи€т довод на адвоката й √еорги ƒинев шофьорката да бъде освободена.

„“ова не е тежка диагноза. » в ареста има лекари”, бе отговорът на прокурора ћирослав јнгелов. —поред обвинението ÷вета е извършила неадекватни действи€ при управлението на колата си, с които е предизвикала тежката катастрофа. „“ова се доказва и от свидетелските показани€ на мъжа, който се возел в реното до не€ по време на удара.

„Ќаправи р€зък завой вд€сно и последва силен удар в автобуса”, цитира прокурор јнгелов. ¬ерси€та на всички пътници в рейса се разминавала. Ќ€кои твърд€т, че не чули удар, а автобусът изведнъж започнал да криволичи, други директно се събудили при обръщането, а трети усетили жесток сблъсък на колата в рейса.

„Ѕез резултат от техническа експертиза на превозното средство на „ёнион »вкони” н€ма как да знаем дали ÷вета е предизвикала обръщането”, категоричен бе √еорги ƒинев. ѕо думите му т€ е с обвинение след 10-минутен оглед на колата й „–ено ћеган” след инцидента. „Ќаправен е общ визуален технически преглед за това дали има течове от автомобила и проблеми по ходовата част. “ова не е достатъчно”, отсече защитникът на ÷вета.

ќбвинението обаче см€та, че проверката на возилото доказва, че по него н€ма технически неизправности и поведението й е причина за катастрофата. ƒокато защитата насто€ваше ÷вета да бъде пусната от ареста, защото е с астма, лошо психическо състо€ние, с висше образование, не е осъждана и имала златен талон от  ј“, преди да € спрат пи€на зад волана, прокуратурата поиска да остане зад решетките. ћагистратите й наложиха най-тежката м€рка за неотклонение „задържане под стража”, защото ÷вета “аскова не про€вила съобразителност.

/blitz.bg/

ќще за: ÷вета “аскова  автобус  арест ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

17 април 2018 13:22 | тъжно
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

» след н€кой и друг месец ще € осъд€т условно... това е практика у нас от години


18 април 2018 08:30 | Ўок
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

ј не е ли възможно, шофьора да се е уплашил и да е усукал волана? Ќе е ли престъпно, че не се слагат коланите ? Ќе съм адвокат на жената, на ко€то сега ще и разкажат играта, за да си изми€т ръцете и да се види, че нещо прави закона . ћоето мнение е, че вина има, но в никакъв случай жената не могат да € третират като брутален сериен убиец . “ова е нещастен случай, а вина тр€бва да се търси във всички
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.