ЦСКА сезира Цацаров за престъпна група, източила десетки милиони от клуба

27 януари 2015 15:10   4344 прочита
Бившите клубни собственици от
Бившите клубни собственици от "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов.


Бившите клубни собственици от "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов.

Ръководството на ЦСКА сезира главния прокурор Сотир Цацаров, спортния министър Красен Кралев и президента на БФС Борислав Михайлов за "организирана престъпна група за източването на ЦСКА", научи "24 часа".

Сигналът е срещу бившите клубни собственици от "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов, тогавашния изпълнителен директор Венци Живков, бившия юрист на червените Радостин Василев, както и срещу специалиста по международно спортно право Георги Градев. Според сегашните шефове на армейския клуб щетите са за няколко десетки милиона лева при осъществяването на трансфери и получаването на незаконни комисионни от тях.

"Ботев" (Пд) дължи 250 000 евро на ЦСКА, пък обяви изпълнителният директор на „червените“ Александър Тодоров на пресконференция. Тези пари са по договора на Абел Анисе, който премина в пловдивския клуб от ЦСКА, а впоследствие в "Лудогорец".

"Искам да подтикна длъжностните органи в БФС, както и Лицензионната комисия, към която ние сме изпратили писма още през лятото, да предприемат съответните мерки.

Не може да се изпращат от Лицензионната комисия към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА тези писма да се прикриват. Ние сме уведомили Лицензионната комисия на УЕФА, тъй като от нашата комисия нямаше никакъв резултат", допълни той.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар