Потресаващо писмо до Struma.com! Предсказан крах! Пълен погром за лидера на БСП-Благоевград Любен Милев

04 май 2018 21:03   45 коментара   32008 прочита


В късния следобед днес на редакционната поща на Struma.com пристигна умопомрачително писмо от членове на БСП, присъствали на пленум на столетницата вчера. Написаното в писмото ни изненада, макар, че Struma.com системно е бил обругаван, заради реалната си оценка и публикации около случващото се в партията, заради публикациите ни за непрекъснати скандали, крамоли, делене на лагери и лобита.

Този път обаче писмото е шокиращо, заради това, че се усеща болката на редовите членове от случващото се в БСП и тежкия извод, който налагат пишещите. Публикуваме го без намеса, защото каквото и да кажем, не можем да звучим така автентично и истински.

Уважаема редакция,

На 03 май от 18 ч в клуба беше проведен разширен пленум на БСП-Благоевград.

На събранието присъстваха рекордно малък брой, като се има в предвид, че след като е разширен Пленум, присъстват освен членовете на Пленума и партийните секретари на основните партийни организации на БСП в Благоевград. Те са около 42 организации и заедно с членовете на пленума около 36 стават около 80 човека. На пленума имаше около 30-35 човека, а останалите не уважиха поканата на лидера Л. Милев.

За тоталната изолация, в която е изпаднал Любен Милев говори и фактът, че по негови думи той е поканил лично Областният лидер на БСП-Сарандев, члена на националното ръководство на БСП и кмет на Гоце Делчев-Москов, народните представители Бошкилов, Боцев, Тома Томов, както и националния координатор на БСП от София, но никой от тях не уважил събирането. Освен в регионална изолация, Любен Милев изпада и в национална такава.

Дневният ред беше:

1. Отчет за 2017 г.

2. Финансов отчет за 2017 г.

3. Разни-предстоящи мероприятия, като протеста за разкопките, чествания за 9 май, 104 години за Гоце Делчев и др.

Любен Милев прочете отчета за 2017 г., като сричаше като малко дете, след което настана пълна тишина-почти никой не го аплодира. Дори членовете на бюрото не смееха да ръкопляскат на началника си. Според самия Любен Милев партийните структури са в окаяно състояние. Липсват нови членове в БСП, членската маса се е стопила почти два пъти – от около 1 200 под 600 човека. Преобладават само възрастни хора, липсват нови млади членове, не се провеждат редовни събрания по места, членовете са демотивирани и не приемат Милев за истински водач и лидер. В няколко села дори няма изградени партийни организации. Дори един член на ИБ каза, че отчетът е стряскащ, но реален.

Веднага след прочитане на отчета заваляха критики. Изказаха се, че отчетът е пълен с празни приказки и нищо съществено. Други споменаха, че БСП Благоевград е в пълна летаргия и не знае на къде отива. Трети казаха, че не сме в кондиция и организация за избори, като за Европейски Парламент, местни избори, и евентуално предсрочни парламентарни.

Други упрекнаха Милев, че не присъства на мероприятия, например последното на 1 май в София, като постоянно се оправдава, че има гости, че прави ремонт и т. н. Казаха се мнения, че младежката организация на БСП също не работи, а там се намират само кариеристи и алчни за постове млади лидери. Изказаха се критики, че БСП-Благоевград е неспособно да организира качествено мероприятие или обществено значимо събитие, което да привлече вниманието на обществеността на града. БСП в Благоевград върви или след събитията, или въобще не реагират на значими обществени теми.

Яростни упреци се отправиха изпълнителното бюро, че не може да работи, няма организационни качества. Посочиха се следните факти-за подписката за ЧЕЗ БСП-Благоевград събра едва 1 700 подписа, за 1 май БСП-Благоевград е създало рехава организация и е изпратило само 1 автобус, една трета от събранията в основните партийни организации не се провеждат, не се събира редовно членски внос, структурите са фиктивни, не се спазват устава и правилата в БСП и т. н. и т. н. Коментира се, че ИБ на БСП-Благоевград е най-слабото и безлично бюро от последните години.

Хората в него са млади, фигуранти, нямат опит, стаж, рутина и почти никой не ги познава и не могат да излъчват идеи и послания към членовете на БСП, камо ли към обществото. Налага се мнението, че Милев се е обградил от млади и неопитни хора, и заедно с още 1-2 от по-старите членове на бюрото манипулират и контролират цялото ръководство на БСП в Благоевград и налагат абсурдни и неправилни решения. Изтъкна се още, че в Благоевград БСП е в пълна изолация и никой от политическите сили не иска да се обединява с тях и да прави нещо с тях. А приказките на Любен Милев за спечелването на местните избори догодина, през 2019 г., бяха приети като първоаприлска шега и с бурен смях и дюдюкания в залата.

Накрая дори Йордан Симонски, кой е фактор в БСП и членува от над 30 години, се хвана за главата и каза: А бе другари, нищо ли положително не виждате в отчета?

Вече на 3-4 поредни разширени пленума се отправят критики към Любен Милев, но той не реагира, прави се че записва критиките и дори не отговаря на тях, а само се черви и върти главата. Организацията под негово ръководство е ударила дъното, но той се прави, че нищо не се е случило. Стари партийни членове прогнозират, че през 2018 г и 2019 г. БСП в Благоевград ще претърпи пълен крах и само политически загуби не само от ГЕРБ, а и от по-малките партийки и организации.

Забележка: уважаема редакция, изпращаме ви настоящия материал напълно безпристрастно. Не е тайна, че в БСП в Благоевград има няколко лобита. Ние сме редови членове на пленума и партийни секретари, и сме възмутени от това, което се случва и затова чрез вас искаме да покажем истинското лице на БСП в Благоевград.

Оставаме писмото без коментар и се излагаме за пореден път на ударите на другарите във форума ни....

П. Иванов


Още за: БСП   членове   пленум   писмо   Още от: Политика

Принтирай статия
45 коментара
04 Май 2018 21:34 | червенушко
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Стари умрели кучета.


04 Май 2018 21:44 | Благоевград
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Между другото, да попитам. От къде, получават заплата, тези другари?


04 Май 2018 21:51 | минаващ
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Е, откъде. Крадват, колко могат.


04 Май 2018 22:09 | ТТ
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Тая столетница още ли не умряла?


04 Май 2018 22:33 | Емилчо джендъра
Оценка:
13
 (
27
 гласа)

Софка Ам Гъл лъжовно глаголи под вещото кукловодство на Емилчо джендърот. След като се окъпаха в помия, двата глиста блажено се потопиха в дупките от които изпълзяха. Жалък опит да бъдат забелязани. Щом плюят по Милев - значи председателят е на прав път. Дерзай Любо, имаш подкрепата но мнозинството в Партията, както и на хората, които те познават и ти вярват, извън БСП. Продължавай напред, но не забравяй враговете си - рано или късно ще се справиш и с тях.


04 Май 2018 22:50 | милиционер
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Е вие какво очаквате от един милиционер? Чудеса ли?


04 Май 2018 22:54 | Пич
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Пандев горния коментар е твой! Спри да под стрекаваш това недороземие Милев!


04 Май 2018 23:06 | Емилчо
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Ей Милиционер имаш жьлт картон! Следващия червен!


04 Май 2018 23:47 | кака Софка
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Всеки ден ще е така-до победата!


05 Май 2018 02:12 | !!!
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

Емил Костадинов, Юлиян Гошев, Асиски-младши, Гергана Янчева, Йордан Симонски и компания, тези които работеха за Лазар Причкапов докато бяха в щаба на кандидата за кмет от БСП, сега правят номера на сегашното ръководство. БСП винаги сама се бие на всички избори.


05 Май 2018 08:48 | Хан Аспарух
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

КРАЙНО ВРЕМЕ Е В БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИТЕ ДА ОТИДАТ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО-
НА БУНИЩЕТО!!!!


05 Май 2018 09:00 | хора
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Е вие какво искате от младежката организация, Тонката Асийски и другите чеда на старите комуняги, е тия са по алчни и от родителите им. Ако не бяха родата партийни членове, щяха да са сервитьорки и бармани по кафетата


05 Май 2018 09:06 | Байко
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Към милиционер. Това е то - да ни управляват, искат да ни управляват и накрая да ни съсипват милиционери, пожарникари, физкултурници, пишман бизнесмени съдбата на България. Мислите, че преди е било лошо. Мислите, че сега е лошо. Прави сте. Но ако знаете какво ви очаква утре и вдруги ден?


05 Май 2018 11:20 | БНРТ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Умиращата змия хвърля най-много отрова!


05 Май 2018 11:28 | Георги
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ваня Маникатева - кмет на Благоевград


05 Май 2018 12:26 | доброжелател
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Долна помия е написаното в сайта ви. Нека излезе с името си този злобен човек който не вижда нищо позитивно, заслепен от жаждата той да е начело. Жалко, че така се руши всеки опит за съзидание. Дайте криле на младите, в тях е бъдещето.


05 Май 2018 13:09 | !!!!!
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Не долна помия е това, което се случва в БСП, че години наред се плюете взаимно, делите се и разочаровате избирателите си . Горката Корнелия, която се бори срещу всичко това, но с вашите обвързаности и лични ежби ще унищожите партията


05 Май 2018 14:30 | ОК
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Другари, аз предлагам Веско-кълвача за кандидат за кмет от БСП
той "оправи" младижката организация, сега ще оправи и общинското БСП-нема проблем


05 Май 2018 14:34 | Емо
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

А бе Милев защо се правиш на важен. С този подход няма да прогресирате


05 Май 2018 15:32 | Лижко
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

СИМОНСКИ вьн от Партията. Той гледа само как да краде от нея!


05 Май 2018 19:07 | Един верен другар
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Един от малкото мъжкари браво Любе само така бил си и си оставяш мъжкар за разлика на тия дето те плюват


05 Май 2018 19:38 | до верен другар
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

ако мен ме критикуваха така, щях да си фана пaто към с. Пирин или с. железница и ще си гледам кокошките, а няма да се занимавам с това, дето не мога-политика


05 Май 2018 20:01 | разложенин
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

долна лъжа при преброяването бяха 72 Москов, Т. Томов и координатора от гр. София бяха срамота е така да лъжете


05 Май 2018 21:21 | МО на БСП
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

На Бузлуджа тази година групата от Бл-град бяхме заедно.
След като обядвахме на поляните Любе Милев започна да събира остатъците от храната, за да ги отнесе на кокошките си.


05 Май 2018 22:07 | AУТ
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

.....НЕ НА ЛЮБЕНКИТЕ В БСП!!!


05 Май 2018 22:21 | .
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Само така милев желязо си само ти ще вкараш ред в бардака с мастии


05 Май 2018 22:54 | мо на бсп
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

На бузлуджа вечерта Милев пийна две ракии и започна да се хвали че работи във Агромах-водно строителство
Ето какьв лидер има бсп-на хранилка и под чепарка във фирма на герб
От 8до 5 е затворен в кабинет
Как ще рьководи Бсп?


05 Май 2018 23:20 | до горния
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

А госпожа 10-10 Гергана Янчева къде работи ???

гергана янчев е общинскис ъветник от бсп, а е юрист-консулт в общинска фирма, която е на пряко подчинение на ГЕРБ и се назначават от кмета !!!!


06 Май 2018 10:00 | Приятел
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Пълен резил е БСП в Благоевград! Срам и позор!


06 Май 2018 14:43 | без думи
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

...казаха се мнения, че младежката организация на БСП също не работи, а там се намират само кариеристи и алчни за постове млазежки лидери...


06 Май 2018 16:35 | Немчо
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

СИМОНСКИ ВЬН ОТ ПАРТИЯТА ВЬН


06 Май 2018 17:34 | Асо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Ваня Маникатева вън от партията, когато се оттървете от слугите и протежетата на Емил Костадинов, тогава БСП, ще се оправи, а Ваня е най голямата слуга на Емил и прикрива всички негови хора в областта. Вън тази ниска селянка от Голешово, незаслужено поставена на поста си, от тая по голяма кариеристка няма. Сарандев, Корнелия спите ли, отвътре в работят.


06 Май 2018 19:57 | Мария
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Подкрепяме Асо на 100%! Сарандев и Корнелия са вкарали вълкът в кошарата!


06 Май 2018 20:20 | до Сарандев
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Сарандев, к-во става и к-ва праим-защо си Областен Председател?
Ако сега не вземеш мерки, догодина ще е късно.
За Евровота пак ще имаш 1 700 гласа от Благоевград, а местните избори в града отдавна са загубени с това Общинско ръководство, за предсрочни да не говорим....


06 Май 2018 20:24 | Старогражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Все вярвам че, Вальо Сарандев най накрая ще вземе правилното решение и ще изолира кариеристката Маникатева.


06 Май 2018 21:47 | до Сарандев
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Точно така. Крайно време е Сарандев да се намеси.

от 5 години насам БСП няма назначен нито един член или активист на работа.
А как така госпожа Гергана Янчева, която не е обикновен член или активист, а общински съветник от БСП, е назначена от ГЕРБ и кмета ??


07 Май 2018 07:44 | Герб
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Герито е на граждански договор в Биострой. Какво искате тя деца има да храни а като съветник взима зорлем 400 лв. Нали за бушон я гласяъ


07 Май 2018 18:34 | Редови член
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Кой, кой е в БСП и тези дето са подали сигнала са ясни, и качествата на Милев като председател също, но да седнат на една маса и да се разберат кой е по по най.


07 Май 2018 19:33 | ха ха
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Николай Бачев - Кмет на Благоевград


07 Май 2018 20:27 | смях в залата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Илия Милев ЗЕМЕДЕЛЕЦО. ..... Кандидато на БСП за кмет


08 Май 2018 00:10 | БСП
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Прави са колегите по горе, и аз съм на същото мнение за Ваня Маникатева. Какъв фактор е Маникатева, не виждате ли, че, когато говори и пише срещу ГЕРБ даже и не и обръщат внимание, защото я смятат за ниска топка, каквато е. Няма нищо лошо да си кариерист, но има лошо, ако правиш кариера и не вършиш нищо, а гледаш само кариерата си.


08 Май 2018 07:58 | Иван
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Те всички са ниски топки. Мария Великива, ако не е на хранилка ще умира от глад, тази комплексирана душичка. Маникатева горката си вярва много, но на нея дори не я забелязват. Бесепарите какво направиха за града в общ план - нищо. Янчева, ако няма договорче не я виждам, много ниска топка 10/10. А града, какво се случва??? Болниците са затроднени финансово, секторните политики има тънки неща. Комунистите сте вещи във форума анунимни като Емил Костадинов - интригант и лъжец и другите " фактори" . За смях сте господа..


08 Май 2018 20:45 | питане повишена трудност
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

попитайте Веско какви заместници си избра в МО
ако не го е срам, нека ви отговори, но той ги назначи тихъмълком, задкулисно и на принципа, някой да не му взем поста
Пълна мизерия..... повръщами се


09 Май 2018 07:58 | Илия М
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Всичките сме жалки. Емил К да каже какви ги дроби .МО няма, структурите са кухи, а едни хора са на хранилка. Какъв фактор е Ваня. Нея никой не я забелязва, само бсп са заблудвни. Аман от слугинаж и интриги. Веско да е кандидат за кмет, той е велик . Великова секретар на общината. Отвръщавам се


08 Юни 2018 14:02 | Димитров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Столетницата ? Управлваха цели 45 години и живяха на гъррба на народа, обещаваха светло бъдеще, но накрая чухме от самите тях ''... Социализъма е едно недоносче.... ''Как изобщо може да има хора които да им вярват още, Или както каза един ''Дебили''




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар