Политически брак! Какви ги върши азбукарят "без доверие" Димитър Атанасов от Петрич?! Лъжа ли е, че БСП и АБВ в Пиринско са едно цяло!

05 април 2018 10:50   5 коментара   9086 прочита


Лидерът Вл. Елезов: Нека ходи Атанасов в БСП, няма да му е за първи път. Не ми се коментират безпочвени глупости...

Областният лидер на АБВ в Пиринско Димитър Атанасов разтърси структурите на партията, след като снеха политическото му доверие, той и още неколцина негови поддръжници разпространиха декларация, че АБВ се слива с БСП. Политическият брак между БСП и АБВ бил сключен на емблематичната дата 1 април. От структурата на партията в Благоевград обявиха, че това са пълни глупости и, че АБВ започва да изгражда нови структури по места в Пиринско. Те определиха твърденията на Атанасов като неистински и опит за отмъсти, след като бе отлюспен от партията, а всичко останало като интрига на БСП.

Потърсихме Атанасов за коментар около изявлението на лидера на АБВ в Благоевград Вл. Елезов, който заяви, че партията си е на мястото, няма сливане с БСП, и че Атанасов всъщност разчиства сметки със старите си съпартийци Ето какво каза той:" Първо искам да уточня, че Вл. Елезов никога не е избиран за председател на АБВ-Благоевград, той бе назначен за такъв и разликата в избран и назначен е огромна. Второто, точно пък той най-малко има правото да коментира ситуацията. По повод неговото изказване искам справедливо да осведомя хората за случващото се като всичко подкрепя с факти. / Атанасов предостави документи с автентични подписи /

На 26 март изпратих писмо до председателят на БСП Корнелия Нинова, в което предложих да бъде направена среща между областното ръководство на АБВ и БСП. На тази среща съответно да изготвим механизъм за сливането на структурата ни към БСП.

Тази среща бе направена много бързо. Състоя се на 1 април, Цветница в Петрич. На нея приехме декларация, под която се и подписахме общинските председатели на общините-Петрич, Белица, Симитли, Благоевград, Сатовча, Банско, Гърмен и Якоруда. Тук стоят и подписите на председателя на областния съвет на АБВ-Младежи Димитър Димитров и подписа на члена на националното ръководство на АБВ-Младежи Мартин Божиков. Тази декларация е изпратена на националния съвет, те са уведомени за случващото се.

В същият ден, на 1 април в Благоевград Вл. Елезов организира среща, на която снемат доверието си от мен, но ние вече бяхме подписали тази декларация с БСП. Това означава, че в цялата област АБВ преминава в структурите на БСП и никъде по общините няма да има областни събрания на АБВ. "- заяви категорично Димитър Атанасов.

Отново потърсихме Вл. Елезов да коментира изявлението на Атанасов и той бе крайно лаконичен: Няма да коментирам подобни глупости, скоро националното ръководство ще излезе с официално изявление. Що се отнася до твърдението, че съм назначен, а не избран, то е толкова вярно колкото и всичко останало. Преди 2 седмици проведохме отчетно изборно събрание в Благоевград и аз отново бях преизбран за лидер на АБВ. Нека да ходи Атанасов в БСП няма да му е за първи път, не ги разбирам, един път вече ги предаде, сега отново се готвят да го приемат в редиците си, каза Елезов

Петя Петрова

Ани Георгиева

5 коментара
05 Април 2018 13:17 | Приятел
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Браво Митко!


05 Април 2018 15:11 | смях в залата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Нема ли да спреш да лъжеш, бе циркаджия. Никой не иска да чуе за тебе.


05 Април 2018 15:44 | Сашо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А бе лесно е да хванеш 6 човека да се подпишат, това са структурите на Атанасов, иначе всичко е разграден двор. АБВ няма структури, мога да се подпиша с две ръце, но грешката е в БСП за това, че не са проверили с кой подписват това сътрудничество. Аз съм сигурен, че ще усетят грешката ама ще е късно.


05 Април 2018 16:53 | Мите
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Атанасов, ти си безинтересен, ти си сам, ти си мърша и от мнооого време си вън от политиката, но сега ти дойде реда... на хората дори им омръзна да те оплюват, погледни статията, никой не те зачита, никой дори не те псува...


05 Април 2018 18:53 | Байко
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Eдно лично мнение. Обективно погледнато АБВ и БСП би трябвало да са в един отбор. Но има и много "защо". Първо - защо сега, когато БСП не би имала никаква полза/в смисъл електорат - АБВ в момента надали има такъв/. Защо не пристъпихте към обединение, когато 4-5-те процента на АБВ можеха да наклонят везната към БСП? Второ - това действие на Атанасов надали е солова акция/дали пък зад него не стоят други хора, за интересите е ясно/. Трето, дали пък всичката тази дандания не е предизвикана от кризата в БСП-Петрич? Знае се за особенните отношения между Атанасов и Капитанов и най-вероятно предстоящия избор на нов лидер на социалистите в града. И накрая - винаги съм го знаел - политиците са като питбулите - захапят ли нещо не пускат.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар