Новият председател на АБВ-Петрич Тодор Янаков за бъдещата си работа в партията и наследеното

03 юли 2018 14:11   10 коментара   19810 прочита


Новият председател на АБВ в Петрич е Тодор Янаков. Той бе избран вчера начело на азбукарите в южния град Роден е в гр. Петрич на 10 юли 1985 г. Основното си образование завършва в училище "Никола Вапцаров" в града. Средното образование в ПГИТ "Асен Златаров", специалност "Счетоводна отчетност", а висшето си в Югозападен университет "Неофит Рилски", специалност "Право".

Млад, надъхан и целеустремен Тодор Янаков се впуснал в политиката през 2015 г., когато е бил кандидат за кмет, издигнат от политическа партия "АБВ". Днес Янаков работи в Общинска администрация-Петрич. Часове след като оглави АБВ репортерът ни Анита Георгиева разговаря с него:

Г-н Янаков заставате начело на една позабравена в Петрич партийна структура?! Как ще върнете хората в нея?

"Вярно е, нещата в партията не бяха добре. След близо две годишен застой, снощи се проведе и то тук в града легитимна среща, съобразена с устава на партията, на която единодушно бях избран от всички делегати и най-вече с подкрепата на председателя Румен Петков и областния председател Росен Николов. Избрано бе и общинското ръководство. Избра се също и председател на гражданския съвет и организационен секретар." -  заяви той.

Какво наследихте от от бившия лидер Димитър Атанасов? Има ли останали структури по места?

" Не искам да коментирам предшественика ми. Много е рано да говорим какви структури имаме по места. Това, което хората видяха в работата на бившия председател ги огорчи. Искам да си спестя коментарите за него, защото не искам да се връщам назад във времето, а да гледаме напред. Проведохме редица срещи по места. Точно това заявих снощи и пред членовете в залата, когато ме избраха. Като председател няма да допусна некоректни, необмислени и несъгласувани действия с цялото ръководство на партията."

Според вас имат ли доверие хората в партията, одобряват ли идеите на АБВ?

- Ще работим в тази насока, ще положим необходимите усилия, за да върнем доверието в партията.

Ще успеете ли да направите сериозна структура и на следващите местни избори да имате представители в общинския съвет?

- Смятам, че с нови лица и млади работещи хора, на които залага националното ръководство ще успеем да покажем добър резултат. Все пак в момента в петричка община има трима кметове от АБВ, на селата Марино поле, Кулата и Кромидово.

Ще се кандидатирате ли отново за кмет на Петрич?

"Много е рано да се правят подобни планове. Към момента нямам такива амбиции." - каза Янаков.

Пожелавам ви успех в работата!

П. Попова

10 коментара
03 Юли 2018 15:00 | Петричанин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Успех момче! Млади и работещи хора трябва да управляват града ни!


03 Юли 2018 15:23 | вба
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как така лидер без амбиции


03 Юли 2018 15:28 | От Петрич
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Омръзна ми от това че на Петрич им трябват млади хора - нищо не става от тях - аз съм песионер и ми омръзна да слушам само това че ни трябват млади хора. В този общински съвет само 2-3 са по въздрастни другите са млади - нищо не става от тях . Само далаверката ги интересува .- за пример - групата на ГЕРБ - на Розалин - на БАЦАНКА - на Киро ПЕТКА. Абе мушморлоци . Трябват хора с ресурс и опит


03 Юли 2018 18:25 | Тук
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

БРАВО!!! Само смело...


04 Юли 2018 00:26 | тг
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ами като видя лидера Петков и ми е ясно всичко


04 Юли 2018 00:37 | Стоянов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тревицата по колко я даваш Тошее


04 Юли 2018 06:18 | Ой
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Господин Янаков е вече изграден политик - много изречени думи, които обаче нищо не казват. Какво конкретно разбрахте от интервюто, освен че е имало конференция и е бил избран за лидер? Освен това въпросите на журналистката бяха изключително удобни. Аз бих попитал следното: 1. АБВ опозиция ли е на ГЕРБ? 2. Господин Янаков би ли повторил поведението на г-н Капитанов работейки както досега в Общината? 3. Новият председател на АБВ. Петрич би ли огласил колко от присъстващите на конференцията са членове на партията и колко са симпатизантите. Квотния принцип на представителност на делегатите също би бил интересен. Доверието е основния капитал на политиците. С подобни интервюта не се създава чувство за доверие.


04 Юли 2018 13:40 | Таня Бохорова
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Браво! Той е чудесен и интелигентен!


12 Юли 2018 19:30 | Иван
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Щом Този са избрали за лидер значи АБВ в района е пътник . Като му знаем умствения багаж и мръсните му постъпки към хора, които са му помагали довчера, то очакваме скоро да забърка такива каши, че свят ще им се завие на азбукарите. Вижте му лицето, там всичко е написано.


29 Юли 2018 11:29 | sveti petar
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоше колко пати дневно се друсаш




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар