Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете  
   –егистрац舫абравена парола

«апочна реконструкци€та на ул. ДѕиринФ в Ѕанско


17 април 2018 09:58  3 коментара   3798 прочита«апочна втори€т етап от реконструкци€та на главната търговска улица в Ѕанско - „ѕирин”. ѕърви€т етап от не€, в участъка между пл. „Ќикола ¬апцаров” и пл. „¬ъзраждане”, бе изграден през 2016 г., като бе спазен архитектурно-художествени€ стил, по който е оформена централната градска част. ¬тори€т етап обхваща отсечката между пл. „¬ъзраждане” и ул. „ќтец ѕаисий”.

ќсновна цел, заложена в проектната документаци€, е да се реконструира подземната водоснабдителна и канализационна мрежа, настилките на улицата и уличното осветление, за да създаде един успешен модел на транспортно успокоена зона в този участък от улица „ѕирин“. —ъществуващата асфалтова настилка с каменни тротоари ще бъде подменена с гранитни и мраморни плочи в съответствие с историческата структура и градски елементи.

„рез реконструкци€ на съществуващите настилки, ще се създаде функционално зониране на пространствата по продължение на улицата, като ще се отдели едно централно трасе с грапава повърхност, което да се използва за движение на пешеходци, и почасовото движение на автомобили. ќсновно внимание се отдел€ на пространството в източната част, при входа към църквата „—вета “роица“ и къщата музей „Ќеофит –илски”.

ѕроектът предвижда обособ€ването на по-гол€мо пространство около входовете. »зграждането на улицата дава иновативно решение за отвеждане на повърхностните води, чрез използването на шлицов канал по нейното продължение, а основното осветление е решено със съвременни енерго-ефективни улични лампи и ниски градински осветителни тела.

–аботи се също и по изграждането на трети€, най-малък етап от ул. „√оце ƒелчев”. ”частъкът, който се изгражда се намира между улиците „ќтец ѕаисий” и „’аджи ¬ълчо”, като пространството ще бъде оформено в същи€ архитектурен стил, както останалата част от рехабилитираната улица. Ќа практика тази „улица” всъщност се превърна в любимото м€сто за разходка и игри на жителите и гостите на наши€ курорт. ѕо искане на жителите й т€ бе оформена като пешеходна зона с детски площадки, зелени площи, водни ефекти, алеи и зони за отдих.

„»зграждането и на двете улици ще приключи до началото на активни€ летен сезон в Ѕанско, когато Ѕанско ще посрещне своите гости с още по-атрактивна визи€ на централната градска част” даде за€вка кметът √еорги »кономов.

ќще за: етап  улица  участък ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


3 коментара

17 април 2018 14:16 | ∆оре
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

“ова е ул. "√оце ƒелчев", не "ѕирин". :D


17 април 2018 22:39 | —енко
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

ўе остане ли материалец и за ћонтофонски€ подник??? ƒано да останат и малко парици да го покрие, горки€т. я европари, € нещичко от водни€ цикъл, € нещо от ул. "√оце ƒелчев"... јй факирино!


17 април 2018 22:46 | ¬ладо
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

Ќе му берете гайле на √ошката.  метицата на "ћладост" ще му помогне... ƒа влезне на топло!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.