Пак горя поделението в Радомир

17 април 2013 14:09   3399 прочита


Нов пожар лумна днес в района на някогашното военно поделение в Радомир. Горят отпадъци до една от постройките в района, но няма опасност за разрастване на огъня, тъй като след подаден от собственици на съседни имоти сигнал пожарна веднага е пристигнала на мястото на инцидента и е започнала потушаване на пламъците, поясниха от районната служба "Пожарна безопасност". Засега е твърде рано да се каже какво е причинило новия пожар, но най-вероятно някой е подпалил боклука, без да се съобрази със силния вятър.

Все още не е изяснен виновникът за първия инцидент, станал на 7-ми април т.г. Основната версия на огнеборците е, че бедата е причинена от клошари или наркомани, които се промъкват в района и обитават част от помещенията на полуобрушените сгради.

Военното поделение в Радомир е закрито близо две десетилетия. Цигани са опоскали сградите, задигайки керемиди, дограма, дори тухлите от стени на някои от постройките, всичко от метал, което може да бъде издадено за скрап. Много от дърветата в района също са изсечени от мургавите за отопление през студените месеци.

Хари Стоянов


Още за: пожар   поделение   Радомир   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар