За първи път в град Сандански "Празник на цветята"

01 април 2019 11:26   1 коментар   3444 прочита


Община Сандански, Лесотехнически университет – София и Студио „Just Married“ организират за първи път в курортния град „Празник на цветята”. От 19 до 21 април феерия, вдъхновена от идеите на младостта, ще изпълни Сандански с аромат на пролет.

Арт инсталации и композиции от цветя ще украсят централния площад. Конкурси за любителите на флоралното изкуство и забавни работилнички ще ангажират въображението на малки и големи. Интерактивен уъркшоп, въстановки на традиционни пролетни обичаи, концерти и други атрактивни мероприятия ще бъдат част от програмата на първия „Празник на цветята” в гр. Сандански.

Специален гост на пролетния фест ще бъде Валерия Рекелова – един от най-популярните флорални дизайнери в България, получила признание и на световната сцена. Тя ще потопи жителите и гостите на град Сандански в магията на цветята.

Настроението на празника ще се допълни от концерт „Класика и малко джаз“ с участието на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“, Общински духов оркестър и грациозните балерини от балет „Жасмин“, които ще изпълнят музиката с танц.

На финала на празничните дни, студенти и преподаватели от Факултета по изкуствата при Югозападен университет „Неофит Рилски“ - Благоевград ще поднесат букет от емоции с модно ревю, окъпано в благоуханен аромат на пролетни цветя.

Празникът на цветята ще бъде (не)традиционното настъпване на пролетта – еуфорично и жизнерадостно. Изживейте го! Подарете си цветен уикенд в град Сандански.

Следете на сайта на Община Сандански за пълната програма и условията за вкючване в цветните конкурси.


Още за: празник   цветя   град   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
02 Април 2019 08:56 | Сандански
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И римските императори са правили по 100дни празници за забавления на народа, за да отбият недоволството на народа от управлението им и кражбите!
Вдигате данъците на имотите, с какво право???
Кирчо, ще остане в историята на града като една мажоретка на ГЕРБ, който не е лошо от края на лятото като паднат ГРОБ да си се премести в Плоски, че тук в Сандански няма място за лъжливи и долнопробни политици!
Вместо да намалите данъците на хората, за да ви помнят с добро, вие се осрахте хубавичко, да може всеки ден като минавате по главната хората да ви пращат по един “поздрав” на майките!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар