Външно министерство предупреждава: Стоп на пътуванията до Северна Италия заради коронавуруса

23 февруари 2020 19:27   3 коментара   10829 прочита


Област Ломбардия е червена зона, има общини ,в които е забрането влизането и излизането

Във връзка с разпространението на новия коронавирус „Ковид-19“ (COVID-19) в Италия и по-специално Северна Италия препоръчваме на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай в районите, където е установена зараза.,препоръчват от българското външно министертво . 

От там препоръчват също така на сънародниците ни да се въздържат от посещение на публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора, както и да спазват мерки за безопасност като носене на предпазна медицинска маска, поддържане на лична хигиена и да се избягва пряк контакт с непознати. В същото време, взимайки предвид актуалната ситуация с развитието на епидемията на  коронавирус 2019-nCoV, Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5:  Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната. 

 Няма данни за заразени с коронавивуса „Ковид-19“ (COVID-19) български граждани в Китай и в Италия. 

 В посолството ни в Рим и в Генералното ни консулство  в Милано не са получавани сигнали за заболели българи или сигнали от наши сънародници за съдействие във връзка с ограниченията в рамките на карантината в някои градове. На спешния телефон на Генералното ни консулство в Милано са постъпили две обаждания от наши сънародници с молба за препоръки. По информация на италианските власти броят на заразените в Италия от новия коронавирус към момента е 132 души като 26 от тях са на интензивно лечение. Регистрирани са нови случаи в населени места, където до този момент нямаше признаци на зараза като град Монца, Сесто Сан Джовани, селцето Валтелина (община Сондрио, Ломбардия). Има нови случаи и в Торино. 

 Не е обявено извънредно положение, но постоянно се въвеждат нови ограничаващи заразата мерки. Преустановено е спирането на влаковете в градовете „под карантина“, където са регистрирани случаи на заразени хора -  малките общини около град Лоди, Ломбардия: Кодоньо, Казалпустерленго, Малео Кастильоне д‘Ада, Теранова дей Пасерини, Сомаля, Сан Фиорано и Сесто Кремонезе. Забранено е напускането или посещението на външни лица в тези населени места. По данни на Италианския статистически институт в област Ломбардия живеят 10 046 българи, в област Венето -  2312, в област Пиемонте – 3071, в град Милано са регистрирани 5 241 български граждани.Пипомняме ,че в Италия вече има два случая на починали възрастни хора, а десетки за хоспитализирани със съмнения . Ломбардия е разделена на червени зони ,достъпът ,до които не е препоръчителен. Хората са изолирани в домовете си ,затворени са офиси ,училища и барове. 

М.Иванова 


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
24 Февруари 2020 09:05 | КМеТА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ежедневно през Кулата минават сноби тирове били в Италия .Интересно ми е какви мерки се взимат


24 Февруари 2020 11:49 | kkk
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много точен въпрос, и аз искам да знам 960


25 Февруари 2020 12:33 | elcin Sangu
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

http://mejdu-redovete.com/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%8a%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%8f-%d1%81-%d0%ba%d0%be/
В своя блог бившият съветник на Роналд Рейгън, Пол Крейг Робъртс, цитира научни светила от САЩ, според които коронавируса е биологично оръжие, случайно „избягало” от изследователски центрове и лаборатории.
Според други източници, коронавирусът има полови и расови предпочитания. По непотвърдена от официалните власти информация, починалите са главно мъже от жълтата раса. Жените се явяват носители на вируса, но не винаги развиват симптоми на заболяването, което се явява бомба със закъснител и заплашва света от пандемия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар