Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Връчват дипломите на абсолвентите от Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“


17 април 2019 13:55  4 коментара   4113 прочитаНа 19 април 2019 г. (петък) от 11:00 ч. в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ (Учебен корпус № 1) ще се проведе тържествена церемония по случай връчването на дипломите на абсолвентите от Правно-историческия факултет.

Дипломи за висше образование ще получат 360 дипломанти от специалностите „Право”, „Публична администрация”, „Международни отношения”, „Европеистика”, „Връзки с обществеността”, „История”, „Национална сигурност“ и „Архивистика и информационна сигурност“. По традиция отличниците на випуска ще получат плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение.

Както всяка година, в рамките на тържеството по случай дипломирането, ще присъстват народни представители, представители на общинското и областното ръководство, съда, прокуратурата и органите на обществения ред, както и на културни, образователни и бизнес организации от града и региона.

През своята повече от 25-годишна история Правно-историческият факултет се доказа като една от най-престижните образователни и научни институции в България, заемайки своето достойно място не само сред останалите юридически факултети в страната, но и в европейското образователно пространство. През годините факултетът успя да утвърди името си и се превърна в притегателен център за много студенти и докторанти от страната и чужбина.

Най-големият факултет в Югозападния университет „Неофит Рилски“ предлага възможности за усъвършенстване на уменията и развитие на специфични компетенции, за конструктивна работа в екип и защитаване на общественополезни каузи, за образование, което е в унисон с изискванията на пазара на труда.

Чрез активно развити и обогатени форми на преподаване, практическа насоченост на обучението, съвместни мероприятия с бизнеса и институциите, дипломантите се реализират успешно в различни професионални сфери.

Още за: ЮЗУ  церемония  дипломи Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


4 коментара

17 април 2019 14:43 | Славчо
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Най-голямата безработица произлиза именно от този факултет. А що се отнася до преподаване и обучение рейтинговата система показва години наред последно място и за университет и за факултет.


17 април 2019 15:01 | гражданин
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Обучението е много добро, изискванията са много големи, повечето преподаватели идват от София, а цедката на държавните изпити е страшна. Но който си учи, си учи, независимо в кой университет е. Успех на завършилите в тяхната реализация!


17 април 2019 15:17 | Славчо
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Тези от София идват само за лесните пари, които им се дават, обучение НЕ провеждат, междувпрочем гастролират из цяла България не само в Благоевград, така, че не се ласкайте


17 април 2019 19:20 | бай Курти от ЦСЗатвор
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И ПИФ е като пишман ректора и пишман професор, сиреч на геврека дупката!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.