/Видео/ Златен грозд - Мелник 2019 събра ценители на хубавото вино в най-малкия град на България

09 февруари 2019 12:42   4 коментара   14875 прочита


Ежегодно в началото на февруари, в Мелник се провежда традиционния фестивал на мелнишкото вино фестивала "Златен грозд ", превърнал се с годините в традиционен общоградски празник. На откриването присъстваха политици, общественици, жители на Мелник, Сандански и околността.

Сред гостите бяха депутатът от ВМРО Атанас Стоянов, председателят на ОБС Сандански Георги Георгиев, а фестивала откриха кметовете на Сандански Кирил Котев и на Мелник Атанас Петев..

Най-важната цел на фестивала, който се превърна в традиция, е да се представят най-качествените вина на най-добрите изби в региона.

По традиция гостите на града се наслаждават на на разнообразието от вина, произведени в региона, както и на фолклорна програма, представяща местните традиции и обичаи. Дегустацията на вина и избор на най-хубавото мелнишко вино са част от емоциите на този фестивал. Музика, танци, пищна програма веселят гостите и жителите на града през целия ден. Очаквайте подробности.

Вяра Иванова

4 коментара
09 Февруари 2019 16:52 | Hfd
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Робота и лакея цилев за чии са там?


09 Февруари 2019 18:20 | 1
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Само не знам защо на такова хубаво мероприятия се включват кукерите? Няма връзка лозарство, винарство и кукери. Ценя това, което правят кукерите, но те си имат традиционните мероприятия.


09 Февруари 2019 19:22 | 744
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Кмете толко ли свършиха читавите в общината па каниш оня лизач с елечето и неговия началник хахах


10 Февруари 2019 15:56 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Цилев що си се изпъчил отпред? За кой се закачи тоя път? Преди за ЧЕЗ, а сега? Опънал си се като Шатра хохо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар