РегистрацияЗабравена парола

/Видео/ В Благоевград: Първа копка на трети обект за седмица! Дадоха старт на строителството на велоалея


16 май 2018 14:21  7 коментара   6083 прочитаКметът на Благоевград Атанас Камбитов направи символична първа копка на обект „Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов“.

Той поздрави присъстващите и пожела успех на строителите.

„В рамките на седмица това е третият обект, за който правим първа копка. В момента имаме подписани договори, които се изпълняват, на стойност над 35 млн. лева или 85% от предоставения ресурс по ОП „Региони в растеж“. Този факт е безспорно доказателство за високите обороти, на които работи Община Благоевград. С изпълнението на обекта, ще бъде облекчен трафика в града и ще бъдат осигурени условия за по-здравословен живот“, каза кметът на Благоевград д-р Камбитов.

В събитието се включиха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете на общината, екипът по проекта, представители на институции и граждани.

Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР 2014-2020.

С реализацията му се предвиждат мерки за подобряване на физическата среда чрез полагане на подходящи настилки, осигуряване на достъпна среда и интегриране на групите в неравностойно положение, както и повишаване сигурността и безопасността на движение.

При преминаването на велосипедните алеи през кръстовища и входове съществуващата асфалтова настилка ще се запази и велосипедната алея ще бъде обозначена с маркировка. Предвижда се понижаване на съществуващите високи бордюри при преминаване на велосипедните алеи през кръстовища. Ще бъдат поставени нови кошчета, пейки и информационни табели. Съществуващата растителност ще бъде запазена, като ще бъде засадена и нова.

Стойността на обекта е 830 152, 42 лв., а срокът за изпълнение на СМР е 110 календарни дни.

Преди официалната церемония бе проведена и междинна пресконференция по проект "Благоустрояване на градската среда".

Дияна Мейс

Още за: копка  обект  старт  алея Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


7 коментара

16 май 2018 15:33 | 1
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

МАЛЕ МАЛЕ, СЕГА ЩЕ АСФАЛТИРАТ ЕДНО ПЛАТНО НА ТРОТОАРА С ШИРОЧИНА ЕДИН МЕТЪР, В КОЕТО ДВЕ КОЛЕЛА НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ РАЗМИНАТ. ЩЕ СЛОЖАТ НЯКОЛКО КОШЧЕТА И НАДПИС ВЕЛОАЛЕЯ И НАРИСУВАНО КОЛЕЛО. И ВСИЧКО ТОВА ЗА 830 152, 42 ЛВ. ТАКА ВСЯКО МАГАРЕ МОЖЕ ДА Е КМЕТ.


16 май 2018 19:46 | джони б.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

баш.... та и по зле от описаното от теб да не е


16 май 2018 21:12 | 111
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Подмазвача подлизурко оt Кюстендил Бисер чий го търси там и той???


16 май 2018 22:19 | старогражданин
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Отдавна не сте му искали оставката на Бисер Михайлов. Уточнете се от кои гробища се обаждате-на старите "десни" или на БСП. Редно е да участва при реализиране на европейски програми и пълномощникът на държавата. Включително и с поемане на отговорност. След Гергьовден май и това е станало.


17 май 2018 08:13 | Да
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Старо гражданина е застаряващата любовница и колежка на Камбата.


17 май 2018 22:49 | Зоро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Прави там кадето не трябва защо не направи от благоевград до струма до зелендолският път и покровниското сосе маи това е отклоняване от проблемите какво щава с разкопките


17 май 2018 22:53 | Злото
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да прав си много хора ходят за риба на струма а път за колела няма
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.