–егистрац舫абравена парола

/¬идео/ ”правител€т на ћЅјЋ "ёгозападна болница" д-р »ли€ “онев се отчете за 2017г


17 април 2018 14:14   6976 прочитаѕостижени€та са доброто финансово състо€ние на заведението, увеличението на заплатите на персонала и набирането на нови кадри


ƒнес на пресконференци€ управител€т на ћЅјЋ „ёгозападна болница” ќќƒ д-р »ли€ “онев об€ви, че лечебното заведение н€ма просрочени задължени€ към кра€ на 2017 година.

“ой посочи още, че всички дългове, които има здравното заведение са текущи и са към доставчици по договорни взаимоотношени€ с т€х”

≈то какво каза д-р “онев:" ѕовече от добра бе миналата година за обединеното лечебно заведение.  ато най-сериозни постижени€ може да откроим отлични€ финансов резултат с реална печалба от 95 871, 31 лв. —ъщо така увеличението на възнаграждени€та на работещите в болницата, решаването на проблемите с доставката на медикаменти и медицински консумативи и изплащането на обезщетени€та на работещите в бившата болница „–окфелер” ѕетрич, които са в размер 231 178 лв.

ѕрез изминалата година б€ха извършени и частични ремонти на три отделени€ в ѕетрич – ƒетско отделение, ќртопедично и »нфекциозно отделение. ѕредстои ремонт и в ’ирургично отделение на петричкото лечебно заведение." - за€ви той.

ѕоложителното от обединението на болниците в ѕетрич, —андански, —трум€ни и  ресна е про€вени€т интерес от страна на млади лекари, които имат желание да работ€т в ћЅјЋ „ёгозападна болница” ќќƒ.

"¬ече има лекари започнали работа, а други специализират по ключови за лечебното заведение специалности. –аботим усилено и за привличането на студенти по медицина от района. Ќасочваме ги да специализират по специалности, от които ще има крещ€ща нужда районът ни”, обобщи управител€т д-р “онев.

“ой уточни също, че увеличаването на цените на клиничните пътеки, по които масово работ€т болничните структури, ще доведе до още по-добри финансови резултати и увеличение на възнаграждени€та на персонала.

"–ешен е вече проблемът с кадрите в ƒетско отделение в гр. —андански, сега се извършва частичен ремонт и до 15 -ти май отделението ще заработи. Ќа 29 май ще се проведе годишното общо събрание на съдружниците в ћЅјЋ „ёгозападна болница” ќќƒ." - посочи д-р “онев.

“ой допълни още, че в бюджетите на общините ѕетрич и —андански са предвидени средства за подпомагане следването на студенти по медицина. ”¬ инвестиционен план за 2018 г. предстои реализирането на три важни етапа. “ова са: саниране корпуса на болничната сграда в ѕетрич, реализиране на проект по програма „»нтерег” за закупуване на ново медицинско оборудване, закупуване със собствени средства на нов рентгенов апарат за отделението в ѕетрич, на нови диализни апарати, ехографски за кардиологи€та в —андански, както и закупуването на 2 нови автомобила. „≈жедневно возим до диализните отделени€ по 15 - 20 пациенти. –едовно посещаващите отделението са общо около 60 пациента. “еритори€та, ко€то покриваме е гол€ма от  ресна до  улата и с.  люч. “ези пациенти тр€бва да се придвижват с подход€щ транспорт. јвтопаркът на болницата е доста остар€л. «а това ще закупим нови автомобили, в това число две линейки по програма „»нтерег”, подчерта д-р »ли€ “онев.

јнита √еоргиева

ќще за: ћЅјЋ  »ли€ “онев  отчет ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.