РегистрацияЗабравена парола

/Видео/ Срам и позор! Тъжен Великден! Пенсионери в Петричко останаха без пенсии и без обещаната надбавка от 40 лв. за празниците


9 април 2018 10:53  15 коментара   34703 прочитаСлед Снежана, за която ви разказахме завчера, оставена без заплата за празниците днес възрастна жена ни разплака...


Така чаканата Великденска надбавка от пенсионерите в Петричко си остана мираж. Оказа се, че пенсионери от селата в Петричко не само не са взели надбавката, а и това, което им се полага-редовната пенсия. Цели села има в Петрич, където почти нито един пенсионер не е взел пенсията си, заради липса на средства в пощенските станции, от където се извършва разплащането.

Ето какво ни съобщи наш читател: "Някой помисли ли за тези възрастни хора как ще посрещнат Великден? Питате ли се тези хора как са прекарали празника без пари? Не е ли срамота г-да Управляващи хората дали целия си живот за страната да бъдат унижавани по този начин? Някой от вас дали се е замислил един възрастен човек има ли 1 лв. за да си купи хляб, а пък да не говорим за така необходимите лекарства. Срамота е!" - завършва той.

Пенсиите в Петрич са раздавани на пенсионерите на 5 април (четвъртък). Дали е имало пари за всички ние не знаем. Ето какво ни каза самотна възрастна жена от село Самуилово по време на кампанията "Бъди човек", която бе с надеждата да дойдат дъщерите ѝ, за да може да посрещне празника.

Завчера ви разказахме за Снежана от Благоевград, която ни написа прочувствено писмо, в което сподели, че с 5 лева посреща Великден, тъй като работодателите и, оставили нея и колегите и без заплата. Писмото и трогна хилядите ни читатели, някой от които веднага протегнаха ръка за помощ на Снежана. Жената бе умилена от желанието за помощ, но не пожела да съобщи имената на работодателите си, от страх, че ще я уволнят. Сега поне имала надежда, че все някога ще получи пари. Чуйте бабата от петричко във видеото.

Ани Георгиева

Още за: надбавка  пенсионери  Петричко Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


15 коментара

9 април 2018 12:11 | Кучката
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Трииий Струма, трииий! ***** за ГРОБ! Такава и е управията!


9 април 2018 12:46 | ИНФО
Оценка:
-19
 (
27
 гласа)

Не пишете глупости . Бабата ясно казва че има дъщери които ще и донесат ядене . Децата са длъжни да се грижат за родителите си както те са ги отгледали преди време .
Не настройвайте народа на този ГОЛЯМ празник !!


9 април 2018 13:13 | Байко
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Ей тъпоинфо, трол такъв - ти сигурно харчиш на ден, колкото е пенсията на тези горки женици. По идиотско оправдание от това, че старите имат деца да им носят, а не държавата да изпълнява конституционните си задължения не бях чувал. Бива, ама чак дотолкова не бива. Оядохте се така, че губите връзка с реалността. И това ще ви изяде главата.


9 април 2018 15:20 | Оппаа
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Ееее Петричките депутати нали има какво да ядат! Гласувах те ли за тях? Асега, стойте гладни... Позор ..


9 април 2018 15:34 | Анонимен
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Познавам депутати от ГЕРБ, с министерски пост. Преди да станат такива, бяха по-нормални, сега строят имение. Когато стане въпрос за това, ми отговарят, че като не ни изнася да вървим в чужбина. Трябва да ги на ви Рим на Рогата си тази шепа негодни и, но нейсе не можем. Иван Вазов 1875 година. го е казал. Не народ, не народ, а мърша, туй ще кажа и ще свърша.


9 април 2018 18:42 | Илия
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ОЩЕ НЕ СЪМ ВИДЯЛ КАТАФАЛКА С РЕМАРКЕ


9 април 2018 19:44 | Илия
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Винетка за уж стари коли а за стари комини който горът парцали и гуми зорлен искат народа да им строши мъдрите главички


9 април 2018 20:23 | Илия
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Вторият коментатор пише, не пишете глупости, жената има дъщери, които ще й донесът Абе ти не разбираш смисъла на статията глупако, тази има деца, а тези които нямат, какво ще кажеш за тях, тук став въпрос, че не са изплатили навреме пенсиите, а не кой има и кой нема деца. Опитай се да разбираш малко напусаното!


9 април 2018 21:10 | Ivan
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И в община струмияни е съштото


9 април 2018 21:30 | Любов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Нямат мозък .....Какво им пука за бедните възрастни хора дали младостта си по полета и фабрика на Социалистическа България. Те са си взели и паричките и премиите..... Госпожи и господа няма безплатен обяд. Всеки получава заслуженото. Някой ден ще разберете колко скъпо струват сълзите на онеправданите. Бъдете сигурни. Животът не прощава на никого.


10 април 2018 08:35 | Момиче
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Колко тъжна и жалка реалност. Възрастни хора с такава психика са изчезващ вид. Горките те.... Цял живот работили - по заводи, по полета.... а сега в старостта им нямат нищо.... Цял живот градили дом за деца и внуци.... а сега всички далече от тях... Старост= нерадост... А уж в Европа правят статистики за най-щастливите хора, според който те били на възраст между 65-75 г. Ние от тази Европа ли сме ?!! Часовника на управляващите струва повече от дву-годишна пенсия, а министерския автопарк- нямам думи значи.... А женицата не мрънка-мъчно и е, но си чака децата... Като кученце - те няма да я оставят гладна.... Ще и донесат филийка хляб и чаша вода.... защото, ако не го направят може и те да изпаднат в такава нужда.... Съдба...


10 април 2018 08:40 | Момиче
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Децата не са длъжни на родителите... Нито родителите на децата... Никои на никого не е длъжен. Но тези, които имат сърца не биха си оставили родителите или дечицата да гладуват. А общините и държават.... трябва да се грижат повече за тези, които ги издържат и за тези, които са ги издържали до сега....


10 април 2018 08:41 | жителка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Че то и в Благоевград е така, датите така са направени, че има пенсионери, на които има се пада след Великден да си вземат пенсиите... На 5 април само някои взимаха, разпределени са по букви от имената.


10 април 2018 11:33 | Пфф
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Струма, вие малоумни ли сте?? Как може да снимате хората без тяхно съгласие ?????


16 април 2018 12:00 | ка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

подигравате се с народа ей станахте като БТВ и НОВА
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.