Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!  
   –егистрац舫абравена парола

/¬идео/ —рам и позор! “ъжен ¬еликден! ѕенсионери в ѕетричко останаха без пенсии и без обещаната надбавка от 40 лв. за празниците


9 април 2018 10:53  15 коментара   34080 прочита—лед —нежана, за ко€то ви разказахме завчера, оставена без заплата за празниците днес възрастна жена ни разплака...


“ака чаканата ¬еликденска надбавка от пенсионерите в ѕетричко си остана мираж. ќказа се, че пенсионери от селата в ѕетричко не само не са взели надбавката, а и това, което им се полага-редовната пенси€. ÷ели села има в ѕетрич, където почти нито един пенсионер не е взел пенси€та си, заради липса на средства в пощенските станции, от където се извършва разплащането.

≈то какво ни съобщи наш читател: "Ќ€кой помисли ли за тези възрастни хора как ще посрещнат ¬еликден? ѕитате ли се тези хора как са прекарали празника без пари? Ќе е ли срамота г-да ”правл€ващи хората дали цели€ си живот за страната да бъдат унижавани по този начин? Ќ€кой от вас дали се е замислил един възрастен човек има ли 1 лв. за да си купи хл€б, а пък да не говорим за така необходимите лекарства. —рамота е!" - завършва той.

ѕенсиите в ѕетрич са раздавани на пенсионерите на 5 април (четвъртък). ƒали е имало пари за всички ние не знаем. ≈то какво ни каза самотна възрастна жена от село —амуилово по време на кампани€та "Ѕъди човек", ко€то бе с надеждата да дойдат дъщерите ѝ, за да може да посрещне празника.

«авчера ви разказахме за —нежана от Ѕлагоевград, ко€то ни написа прочувствено писмо, в което сподели, че с 5 лева посреща ¬еликден, тъй като работодателите и, оставили не€ и колегите и без заплата. ѕисмото и трогна хил€дите ни читатели, н€кой от които веднага протегнаха ръка за помощ на —нежана. ∆ената бе умилена от желанието за помощ, но не пожела да съобщи имената на работодателите си, от страх, че ще € уволн€т. —ега поне имала надежда, че все н€кога ще получи пари. „уйте бабата от петричко във видеото.

јни √еоргиева

ќще за: надбавка  пенсионери  ѕетричко ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


15 коментара

9 април 2018 12:11 |  учката
ќценка:
8
 (
12
 гласа)

“рииий —трума, трииий! ***** за √–ќЅ! “акава и е управи€та!


9 април 2018 12:46 | »Ќ‘ќ
ќценка:
-19
 (
27
 гласа)

Ќе пишете глупости . Ѕабата €сно казва че има дъщери които ще и донесат €дене . ƒецата са длъжни да се грижат за родителите си както те са ги отгледали преди време .
Ќе настройвайте народа на този √ќЋяћ празник !!


9 април 2018 13:13 | Ѕайко
ќценка:
20
 (
20
 гласа)

≈й тъпоинфо, трол такъв - ти сигурно харчиш на ден, колкото е пенси€та на тези горки женици. ѕо идиотско оправдание от това, че старите имат деца да им нос€т, а не държавата да изпълн€ва конституционните си задължени€ не б€х чувал. Ѕива, ама чак дотолкова не бива. ќ€дохте се така, че губите връзка с реалността. » това ще ви из€де главата.


9 април 2018 15:20 | ќппаа
ќценка:
14
 (
14
 гласа)

≈еее ѕетричките депутати нали има какво да €дат! √ласувах те ли за т€х? јсега, стойте гладни... ѕозор ..


9 април 2018 15:34 | јнонимен
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

ѕознавам депутати от √≈–Ѕ, с министерски пост. ѕреди да станат такива, б€ха по-нормални, сега стро€т имение.  огато стане въпрос за това, ми отговар€т, че като не ни изнас€ да вървим в чужбина. “р€бва да ги на ви –им на –огата си тази шепа негодни и, но нейсе не можем. »ван ¬азов 1875 година. го е казал. Ќе народ, не народ, а мърша, туй ще кажа и ще свърша.


9 април 2018 18:42 | »ли€
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

ќў≈ Ќ≈ —Џћ ¬»ƒяЋ  ј“ј‘јЋ ј — –≈ћј– ≈


9 април 2018 19:44 | »ли€
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

¬инетка за уж стари коли а за стари комини който горът парцали и гуми зорлен искат народа да им строши мъдрите главички


9 април 2018 20:23 | »ли€
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

¬тори€т коментатор пише, не пишете глупости, жената има дъщери, които ще й донесът јбе ти не разбираш смисъла на стати€та глупако, тази има деца, а тези които н€мат, какво ще кажеш за т€х, тук став въпрос, че не са изплатили навреме пенсиите, а не кой има и кой нема деца. ќпитай се да разбираш малко напусаното!


9 април 2018 21:10 | Ivan
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

» в община струми€ни е съштото


9 април 2018 21:30 | Ћюбов
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

Ќ€мат мозък ..... акво им пука за бедните възрастни хора дали младостта си по полета и фабрика на —оциалистическа Ѕългари€. “е са си взели и паричките и премиите..... √оспожи и господа н€ма безплатен об€д. ¬секи получава заслуженото. Ќ€кой ден ще разберете колко скъпо струват сълзите на онеправданите. Ѕъдете сигурни. ∆ивотът не прощава на никого.


10 април 2018 08:35 | ћомиче
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

 олко тъжна и жалка реалност. ¬ъзрастни хора с такава психика са изчезващ вид. √орките те.... ÷€л живот работили - по заводи, по полета.... а сега в старостта им н€мат нищо.... ÷€л живот градили дом за деца и внуци.... а сега всички далече от т€х... —тарост= нерадост... ј уж в ≈вропа прав€т статистики за най-щастливите хора, според който те били на възраст между 65-75 г. Ќие от тази ≈вропа ли сме ?!! „асовника на управл€ващите струва повече от дву-годишна пенси€, а министерски€ автопарк- н€мам думи значи.... ј женицата не мрънка-мъчно и е, но си чака децата...  ато кученце - те н€ма да € остав€т гладна.... ўе и донесат филийка хл€б и чаша вода.... защото, ако не го направ€т може и те да изпаднат в такава нужда.... —ъдба...


10 април 2018 08:40 | ћомиче
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ƒецата не са длъжни на родителите... Ќито родителите на децата... Ќикои на никого не е длъжен. Ќо тези, които имат сърца не биха си оставили родителите или дечицата да гладуват. ј общините и държават.... тр€бва да се грижат повече за тези, които ги издържат и за тези, които са ги издържали до сега....


10 април 2018 08:41 | жителка
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

„е то и в Ѕлагоевград е така, датите така са направени, че има пенсионери, на които има се пада след ¬еликден да си вземат пенсиите... Ќа 5 април само н€кои взимаха, разпределени са по букви от имената.


10 април 2018 11:33 | ѕфф
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

—трума, вие малоумни ли сте??  ак може да снимате хората без т€хно съгласие ?????


16 април 2018 12:00 | ка
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

подигравате се с народа ей станахте като Ѕ“¬ и Ќќ¬ј
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.