Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си  
   –егистрац舫абравена парола

/¬идео+—нимки/ ѕетрич се преклони пред паметта на ѕолк. ƒрангов, почетена бе 102-годишнина от освещаването на "ƒрангова чешма"


16 април 2018 13:24   4127 прочитаЌа официална церемони€ днес ѕетрич се преклони пред паметта на полк. Ѕорис ƒрангов и бе почетена 102-годишнина от освещаването на "ƒрангова чешма".

¬ черквата "—вета ѕетка" в петричкото село ƒрангово бе отслужена заупокойна панихида в памет на полк. Ѕорис ƒрангов и на загиналите от 5-ти пехотен македонски полк на 11-та ћакедонска дивизи€.

ѕаметта на героите беше почетена с почетен караул от ¬оенно формирование 56 040- гр. Ѕлагоевград с командир ѕолк.  ръстев.

÷вет€ и венци пред военен паметник "ƒрангова чешма" в памет на полк. Ѕорис ƒрангов и на загиналите войни б€ха положени от кметът на община ѕетрич ƒимитър Ѕръчков, народните представители в 44-то Ќародно събрание ƒаниела —авеклиева, јлександър ћацурев и √еорги ƒинев, предс. на ќб—-ѕетрич √еорги “ренчев, кметове на населени места, представители на политически партии и сдружени€, –айонно полицейско управление, —лужба "ѕожарна безопасност", училища и институции.

¬оенни€т паметник бе отрупан с цвет€ на признателност към делото на полк. ƒрангов и неговите войни.

„уйте във видеото какво каза в речта си кметът на община ѕетрич ƒимитър Ѕръчков.

јни √еоргиева

ќще за: почит  памет  ѕолк. ƒрангов ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.