/Видео/ С шествие започна вторият ден от „Балкански игри“ в Благоевград

29 септември 2019 12:06   2 коментара   5131 прочита


С шествие по централните улици на Благоевград започна вторият ден от фестивала „Балкански игри“. Той се провежда на площад „Македония“ и е част от проект „Култура без граници“ на община Благоевград, ЮЗУ и гръцки партньори. Участниците преминаха чрез подвижна платформа, изпълнявайки български фолклор. Програмата включва изпълнения и на гръцки народни песни и танци.

„Балкански игри“ обединява България и Гърция, за да покажат богатата културна палитра на двата народа. На площад "Македония " са разположени и различни арт ателиета, в които всеки желаещ може да се включи с възможност за ръчна изработка на сувенири.

Програмата включва и развлекателни дейности за създаване на приятелства, фолклорни надигравания, арт инсталации и пленери, улични дефилета на участниците, представяне на възможностите за туризъм чрез виртуална реалност и много други забавления. Във фестивала участват деца от ЦЛРТБ, различни творчески школи, както и таланти от съседна Гърция.

Цвети Иванова

2 коментара
29 Септември 2019 13:38 | Мухаха
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Страхотно забавление... младите са много щастливи от тези инициативи. Благоевград осигурява най-качественото кариерно развитие за младеща!


01 Октомври 2019 11:28 | До мухаха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МладеЩа, както си го написал, се изнася с мръсна газ с 200 посока Европа. Само днес децата на трима приятели започват да учат в Германия. Никой не ще да стои и робува за жълти стотинки. Тъжно, но факт.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар