Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018   
   –егистрац舫абравена парола

/¬идео/ ѕразникът Ќауръз в Ѕлагоевград! ѕосланикът на  азахстан връчи почетен знак на кмета јт.  амбитов, ќЅ— председател€ –. “асков и директора на протокола към президентството »в. ƒимитров


22 март 2019 13:05  15 коментара   6104 прочитаЌ. ѕр. “емиртай »збастин, посланик на –.  азахстан в Ѕългари€ връчи почетен знак за заслуги в развитието на добрите дипломатически отношени€ между  азахстан и Ѕългари€ на кмета на Ѕлагоевград јтанас  амбитов, председател€ на ќбщински съвет- –адослав “асков и »ван ƒимитров, директор на ƒирекци€ “ѕротокол“ към президентството на –Ѕ. ѕриветстви€ по повод празника Ќауръз, който Ѕлагоевград отбел€зва днес за пета поредна година, отправиха наградените, както и почетни€т консул ћитко —олаков.

„„естит празник Ќауръз! «а пета поредна година честваме този празник всички заедно- българи, казахи, при€тели, гости и това е най- важното. ѕролетта обикновено се свързва с ново начало, плодородие, плодове. Ќие можем да кажем, че плодовете вече ги имаме и това е едно при€телство. ѕри€телство, което в тези години все повече укрепва. “о е нещо, което не се измерва с цифри и статистика. “о или го има, или го н€ма. —игурен съм, че във времето това, което направихме ще даде своите конкретни плодове и в културни€ обмен, и в бизнес отношени€та, и във всички неща, които се случват в полза за всички нас“, каза в приветствието си кметът  амбитов. “ой благодари за доверието и инициативата на Ќ. ѕ–. “емиртай »збастин и почетни€ консул ћитко —олаков.  метът  амбитов припомни, че вече в Ѕлагоевград има и новооткрито консулство на република √рузи€.

Ќ. ѕр. “емиртай »збастин направи и кратко приветствие на казахски- официален език в  азахстан.

„»зключително съм развълнуван. ¬ мо€та дипломатическа кариера, това е едно от най- ценните ми отличи€ и то ми се дава за принос за развитието на двустранните отношение между –епублика Ѕългари€ и –епублика  азахстан и то по повод 25- годишнина от възстанов€ването на дипломатическите отношение между нашите две държави“, сподели »ван ƒимитров, директор на ƒирекци€ “ѕротокол“ към президентството на –Ѕ.

“очно в 11.00 часа започна програмата, с ко€то консулството в Ѕлагоевград се включи в световното почитане на празника. —ред гостите б€ха още представители на ќбластна администраци€, полици€, ¬и - Ѕлагоевград, общественици, студенти, граждани.

ѕоздрав към гостите с песен и танц отправиха емблематични€т за Ѕлагоевград јнсамбъл „ѕирин“ и “римата тенори на Ѕългари€.

÷в. »ванова

ќще за: знак  заслуги  отношени€  јт.  амбитов ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


15 коментара

22 март 2019 13:41 | Ѕлг
ќценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ѕраво, вече не пътувам до —офи€ за документи за пътуване.


22 март 2019 15:36 | ѕинокио от ѕадеш
ќценка:
9
 (
13
 гласа)

Ќа червени€ площад имаше 10-15 служители на общината, народа €сно изрази позици€та си към градоначалника.


22 март 2019 15:37 | –еалист
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

 олко грузинци има в Ѕлагоевград и областта, та се налага да има консулство тук? —офи€ е на 45 минути път.


22 март 2019 15:40 | —укси
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

—лед като местните хора са принудени да емигрират от града, поне докарайте грузинци.


22 март 2019 15:55 | знаико
ќценка:
12
 (
12
 гласа)

—ћ≈ЎЌ» ј “ј— ќ¬  ј¬ќ ѕ–ј¬» “јћ ƒј √» ѕќ„≈–ѕ» ќ“ —ќЅ—“¬≈Ќќ“ќ ѕ–ќ»«¬ќ“—“¬ќ –ј »я ќ“ „»—“ —ѕ»–“ » ¬ќƒј


22 март 2019 16:27 | —ел€ни€ до ши€
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

ƒали продава наливен алкохол без бандерол?


22 март 2019 19:37 | √ражданин
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

—ел€ните държавни служители-герберасти си заминаха по родните си села и паланки и н€ма кой да напише два реда € защита на кмета-слънце :)


22 март 2019 20:41 | знаико
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

√ќЋяћќ ЌјƒЋЏ√¬јЌ≈ ў≈ ѕјƒЌ≈ Ќј ≈—≈Ќ ћ≈∆ƒ” “ј— ќ¬ »  јћЅ»“ќ¬ “ј— ќ¬ ў≈ ћ” ќЅ≈ўј≈ √Ћј—ќ¬≈ Ќќ ќ“ Ќ≈√ќ ѕќ ћ≈–ј Ћ»я Ќяћј «ј  ћ≈“ Ќќ ≈ ¬≈„Ќќ √”Ѕ≈ў


23 март 2019 00:33 |
ќценка:
-7
 (
7
 гласа)

Ќа –адо “асков може да му €дете пилето. ≈сента се прибирам в Ѕг само да гласувам за него. јз и семейството ми е сме за него щото е пич и мъжкар


23 март 2019 11:36 | Ќики
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ј защо си в чужбина и не работиш в родни€ си град? «аради такива като “асков, кмета и герб.


23 март 2019 11:53 |
ќценка:
-3
 (
3
 гласа)

¬ чужбина съм защото не е комунизъм. «авърщих в Ѕерлин и първата ми работа е в √ермани€. —ега работ€ в Ѕерн защото заплатата ми е 2 пъти по висока. Ќе обвин€вам никой защото съм на€сно, че в света има милион възможности и сам направих избор. ¬иждам и как се промени родни€ ми град и то към добро. √орни€ ти какво направи за да си добре и за Ѕлагоевград? »ли си мислиш че н€кой ти е длъжен да те оправи?!?!


23 март 2019 14:42 | ќрлин махала
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

 акво тр€бва да направи един честен, работещ човек в Ѕлагоевград или, където и да е в Ѕългари€, освен да си плаща данъците, да спазва законите?  ой е виновен, че Ѕългари€ е на последно м€сто по всичко в ≈вропа, а Ѕлагоевград е града с най мръсни€ въздух и най ниските доходи? 10 години управл€ва герб в страната, кмета от 8, все н€кой друг им е виновен. ¬сичко читаво б€га от Ѕлагоевград с 200, хората не остават деца, родители от хубаво, а от мизери€.


23 март 2019 14:45 | Ѕожидар
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

’ем си в чужбина хем виждаш как града се развива, долав€м противоречие. јко не си сл€п или не си близък до герб, всички други виждаме как хубави€, пълен с млади хора н€кога Ѕлагоевград се обезлюд€ва. Ќ€ма работа, н€ма инвестиции, работещите взимат ниски заплати, студентите драстично намал€ват, местните млади б€гат от града-това е истината.


23 март 2019 14:47 | –ќ—≈Ќ
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ƒќ ¬ћ»√–јЌ“ј-ј ќ Ѕя’ћ≈ Ќќ–ћјЋЌј —“–јЌј » »ћјЎ ÷≈Ќ« “”  ЌяћјЎ≈ Ћ» ƒј ћќ∆≈Ў≈ ƒј —≈ –ј«¬»¬јЎ? √≈–Ѕ ≈ Ќј… √ќЋяћќ“ќ «Ћќ —ѕќЋ≈“яЋќ ЅЏЋ√ј–»я ¬ ѕќ—Ћ≈ƒЌ»“≈ 30 √ќƒ»Ќ».


23 март 2019 14:49 | ѕетрич
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ѕале, мий чинии и се хвали как живееш убаво, тук герберите направиха от оазис пустин€.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.