Новините на югозападна България
Трагедия: Цяло семейство повито в черно! Двама братя и бременна жена загинаха под свлачище  
   РегистрацияЗабравена парола

/ Видео / Покъртително от един бивш общински служител! Без ток, без пари, гладен и отчаян! 52- г. М. Левонов от Петрич живее по-зле от куче, търси работа и яде от кофите за боклук! Ех, Българио?! Родино мила!


10 Януари 2018 12:24  42 коментара   65030 прочитаРазтърсваща изповед на един български гражданин, зачукан от съдбата в родната си страна! Сълзите на Маргарит и неговата орисия.....


Един български гражданин в разцвета на силите си! Отчаян, измръзнал и гладен! Това е 52-годишният Маргарит Левонов от Петрич! Един мъж, който зъзне в неуютен дом, без ток, без работа и без храна, днес плака пред репортера ни. Плака жално, разтърсващо! Неочаквано тежки удари на съдбата, довели Маргарит до пълен житейски катарзис и ситуация, от която изход няма.

Преди няколко години, животът му се преобръща и от добре живеещ женен мъж, стига до положението, в което е днес - с овехтели дрехи и очи, в които има само нечовешко страдание, самота и потресаваща тъга..

Срещнахме Маргарит на търговската улица в Петрич. Спряхме го, за да го питаме как е?!

"Търся от някой помощ. Искам да работя, искам да си изкарвам парите с работа, независимо каква е тя. Не искам от никой пари. Имам нужда да работя. В момента живея на студено, тока го спряха декември месец и не знам как ще доживея до утрешния ден. Не съм ял от три дни. Живея в общинско жилище и имам добри съседи, които по някога ми дават храна, но през другото време ям каквото намеря и бъркам в кофите, за да не умра от глад. Никога не съм изпадал в подобна ситуация. Не знам към кой да се обърна вече, за да ми дадат работа. Страхувам се да не направя някоя глупост, защото вече не издържам на този "кучешки" живот, който живея на студено и умиращ от глад." - каза Маргарит Левонов, ронейки почти през цялото време сълзи от мъка, болка и дори срам от положението, в което се намира.

Маргарит Левонов е работещ човек, бил е служител на общината по време на управлението на екскмета Вельо Илиев и е бил поддръжка на градинката в гарата. Последната му работа преди около година е била в казан за ракия като помощник и от тогава преживява трудно.

Обръщаме се за пореден път към вас предприемачи, политици, големци! Това е Маргарит, един от избирателите ви, работник с "чисто досие", помогнете му, той търси работа. Иначе ние знаем как да решим проблема. Ще подадем отново ръка, ще платим тока му, ще му съберем пари, за да оцелее тази зима, но....... Това е временно решение! И той не иска така! Срамува се от подаяния! Маргарит търси работа!

Един български гражданин, изпаднал в беда иска да работи, за да се спаси от "глупостите", които се въртят в главата му! Защо ли да живея, така?! По -добре е да умра, това си мисли Маргарит! Ужасяващи мисли, заради системата, заради лошотията и заради това, че в кризата, хора на неговата възраст, сякаш са ненужни, изхвърлени зад борда да се борят за оцеляването си, ако разбира се, имат сили за борба - гладни, измършавели и отчаяни. Ех, Българио! Докога ще си мащеха за бедните и родните?! Кой ни доведе до тук, Родино мила?!

А. Георгиева

Още за: гражданин  Маргарит Левонов  Петрич Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


42 коментара

10 Януари 2018 12:36 | До редакцията
Оценка:
13
 (
29
 гласа)

От този по голям пумияр трудно можеш да намериш. Цял живот се правеше на бабаит и тарикат, мързеше го да работи и се лепеше за някой като кърлеш и смучеше на аванта. На Гальо така му се пада. Сега ще си искупи греховете. Никой не съжалява.


10 Януари 2018 12:38 | съседка
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Глупости .Има брат и сестра, защо не му помогнат. А къде е дъщеря му?


10 Януари 2018 12:40 | eeee
Оценка:
22
 (
36
 гласа)

Почна се ! Жестокостта ще ви убие, хора ! Никой не е застрахован от такива поврати в живота, чукайте на дърво и бъдете съпричастни


10 Януари 2018 12:53 | съгражданин
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Тоя не беше ли от петричките мутри преди години ? Дали не движеше с т. н Брежанец, пък и се караше голям мотор !Сега е толкова смирен и кротък, чак да не го познаеш.


10 Януари 2018 13:22 | Ами сега
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

Репортерите... защо не пишете колко семейства е разплакал тоя червей! Там където има възмездие няма място за съжаление. Може да му се помогне... с по-здраво въже.


10 Януари 2018 13:34 | Нищо не разбиращ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Както някой по-горе написа, никой не е застрахован и на всеки може да се случи да закъса в не лекото време : (
Същата е и съдбата на един друг наш съгражданин Иван Танев - "Ванцата", който е подслонил един Петрички бизнесмен в имението си в село високо в пл. Огражден.


10 Януари 2018 13:45 | Петрич
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Всички знаем какви ги е вършил. Но призовавам хората ако имат желание да помогнат. Има кой да съди всички ни за грешките в живота ни. Никой от нас не е безгрешен, затова нека всеки да помогне макар че нищо не го задължава


10 Януари 2018 13:48 | Владимира
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Този още след като заживя в блока, в който е сега започна да краде ток!


10 Януари 2018 14:00 | съседка
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

до еееее
След като си толкоз състрадателен, подай му ръка. Недей да вменяваш на хората твоита наивна състрадателност. Всеки има глава и може да реши какво да направи. Човек сам каквото си направи друг няма как да му го стори. Попитай го защо няма семейство и прочие..... И на дърво да чукаш се тая. Господ решава съдбите ни.


10 Януари 2018 14:36 | Той
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Този си заслужава съдбата! Пълен боклук. Колко майки е разплакал


10 Януари 2018 15:18 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

ЕДНО ВРЕМЕ С БРАТ МУ ГАРАБЕД СЕ ПРАВЕХА НА МУТРИ, А СА ПЪЛНИ ПОМИЯРИ, НА СОНДАТА СЕ ПРАВЕХА НА ОХРАНА. ТОЯ Е КЪРЛЕЖ.


10 Януари 2018 15:32 | No name
Оценка:
-18
 (
26
 гласа)

А вие всички тук дето коментирате сте безгрешни! Били мутри едно време.. и какво от това? Единствените мутри ли са? Човека е в безизходица и има нужда от помощ, а вие безгрешните сочите с пръст и обиждате! Не той, вие сте помияри!!!


10 Януари 2018 15:34 | Таен
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Пълен боклук е то освен да краде от хорта за нищо не става съдбата наказва


10 Януари 2018 15:39 | Добре де
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Струма, хубаво е да се помага, но кажете как? Имате аудитория, но как да помогнем? Всеки вижда лошотията в другия, но добротата никой не иска да я види, или ако я види я взима за наивност. И аз не съм видял добро от него, но това не означава, че трябва да се мразим! Всички сме съграждани и трябва да се подкрепяме!!!


10 Януари 2018 15:52 | strh
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Когато изнасилваше 15 годишни момичета добре беше.10 Януари 2018 15:53 | Петрич
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Уважаема редакция,
Не побликувайте НИЩО за този човек. Хората от Петрич го знаем що за стока е. Казано по петрички:” Гюбре, ама големи гюбре! ”


10 Януари 2018 16:24 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

do no name. ТЕ НЕ БЕХА МУТРИ А СЕ ИЗЖИВЯВАХА КАТО ТАКИВА, И ТОЯ БЕШЕ ИЗНАСИЛИЛ ЕДНО МОМИЧЕ, ВЕРНО Е ЧЕ НЕМА БЕЗГРЕШНИ.


10 Януари 2018 16:31 | Анонимна
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Всеки заслужава съдбата си.... казано е : "бог забавя но не забравя "има дете за което ако се е грижел когато то е имало нужда от него сега и то щеше да му помогне ....било му е хубаво когато возише к..... е с мотора си и не изтрезняваше по цели седмици е дойде и неговият час сега нека му се наслаждава


10 Януари 2018 17:15 | Георги Иванов
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Малко му е тази съдба. Тоя трябва да усети какво е болка и мъка, преди години преби майка ми, възрастна жена без повод за това. Да се мъчи колкото може по дълго, не заслужава нищо!


10 Януари 2018 19:05 | Ааа
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Ооо този не е за жалене. Навремето заради него доста плакаха. Дойде ред той да плаче. Намал какво да яде. Като му дават пари защо не си купува храна, а пиене. Защо не си плати сметките вместо да ги дава за пиене. Да сме съпричастни към някой, който заслужава. Този не е от тях.


10 Януари 2018 19:44 | Ивайло Денишев
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

Никой на този свят не е застрахован от подобно нещо. Хора сме, за малко сме на този свят. Ако можеш помогни но не навреждай, не знаеш утре сутрин как ще си и ти. Всички сме различни на този свят но когато човек (живо същество) се нуждае от помощ с която можем да отвърнем, защо да не го направим. Ей хора всички сме грешници, всички сме правили лоши неща, но също така можем да правим и добро. Каквото и да му е миналото на този човек сме длъжни да помогнем, ние не сме хората които трябва да го съдим, съдника е един и рано или късно всички ще се изправим пред него. Без мислени са омраза, гняв, злоба. Ако можеш помогни но не навреждай. Трябва да си прощаваме за да съществуваме и света да върви към малко по-добре....


10 Януари 2018 20:52 | Магия
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Доиде и твоя ред да ревеш пред камерата и ма вазмездие гозпод бавя но незабравя


10 Януари 2018 21:05 | Васко
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Преди години изнасили едно момиче от нашия клас. Семейството и беше съсипано, премести се и в друго училище. Да го жалим ли сега... че на тия години разбра че
който не работи няма да яде.


10 Януари 2018 21:23 | да-бе,,,,
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Този съм го виждал в заведение налита и бие напълно невинни хора а с него и други имаше -пълни боклуци и гюбрета ! Каква помощ за лош човек ! ?Пияница и търтей!!


10 Януари 2018 21:47 | ники
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

До репортерката, скъпа ми духло, знаеш ли колко му е дълго досието на Гальо Гарабет ???!!! Първо се поинтересувай и после пиши за такова животно.


10 Януари 2018 23:11 | Запознат
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Гальо (гарабед) наистина си заслужава орисията! Много мърсотии направи този човек в началото на 90те години. Събираха се глутница пумияри около 12-15 човека (защото по единично са мижатурки) и извършваха побои (много на един), измами, грабежи и изнасилвания! Хубаво е да сме състрадателни, но всеки трябва да си носи кръста! Гальо, мястото ти е в Ада!


10 Януари 2018 23:56 | Галя
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Да ли този изрод е плакал когато е изнасилвал или гие пускал на свои прияте ли да ги .... а сега плаче няма ли срам. Каде ти е мъжкото..... бе е... ач долен дано се мачиш оште но ето доиде и това време да те видим как ти се молиш за храна и за работа както ти се молили едно време и на тебе да ги оставиш да не ги изнасилваш изрод долен .Ти неси човек които заслужава помож но ето садба ти вращта горчивите салзи да ги изпиташ сам на свои граб Помияр долен. Но Господ си знае работата


11 Януари 2018 00:08 | wileto.
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Гальооо, от отминалото самочувствие само КОЖУХО ти остана-срамота.


11 Януари 2018 04:24 | Поппи
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

След като има свидетели за изнасилване и побой, защо не се обадите на полоцията. За такива неща няма давност. Така и ще му се помогне за топло място и храна дето е заслужил. Там може и да дочака денят в който всички ще бъдем "проверени" и "осъдени" пред Господа. Аз мисля че това е най-добро милосърдие, още повече ако имате контакт с жервите. Ако няма проблем и тука лъжете, тогава ще тряба да му се извините и да му помогнете.


11 Януари 2018 07:52 | 08557
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Къде е кмета? Да му помогне с работа, не само връзкари да назначава на работа!


11 Януари 2018 08:21 | .
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Само една констатация, всички които пишат с такава омраза за този човек имат по няколко грешки в една дума, та какво ще рече това. ОМРАЗАТА И ПРОСТОТИЯТА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА. Хайде успешен ден !!


11 Януари 2018 13:33 | ...
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Този човек ми е роднина и въпреки всичко ми става мъчно като чета какви неща пишат за него. Не знам дали всичко, което изписват хората е истина, не знам дали е и лъжа... Все още има близки хора, които му помагаме и последната информация
, която имахме от него беше, че има работа и изкарва достатъчно, че да се издържа.


11 Януари 2018 18:30 | Bandito.
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Таа държава вече ке се опраи, шом Гальо си тера работа. Не се плаши брат у АДА се у катрано ке вриеме там нема да ни е студено. Траи коньо за зелена трева.


11 Януари 2018 22:17 | 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"работник с "чисто досие"- това пък от къде го измислихте?!


12 Януари 2018 07:11 | Поппи
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Нали всички знаехте за:
1. Побой
2. Изнасилване
3. Мутренска работа

Ако това е вярно, обадете се където трябва, ако не, вземете си куклите, на ти парцалите обадете се в Струма да ви изтрият коментара и помогнете на човека.

Нали така?


12 Януари 2018 19:00 | а сега вельо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а като изнасилваше беше мъж ревльото съдбата е такава


13 Януари 2018 04:02 | Роската от Гоце
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Заповядвам всички коментари да се предадат на прокуратурата за раследване иначе в. Струма укрива изнасилвач.


13 Януари 2018 13:51 | миа
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чак реве с цялата си наглост. Никой да не му помага на този, ей така да си умре, както заслужава. То хората са си го казали - всичко се връща. Дошло му е времето да си плаща гадориите и дано си ги плати с лихвите.


13 Януари 2018 17:32 | Hugo
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Това изчадие си заслужава съдбата


14 Януари 2018 11:26 | митко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

от този по голям нещастник няма. заслужава да умре като куче.


14 Януари 2018 20:13 | Светла
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Как не вие срам да говорите така .Не се знае съдбата какво ще ви поднесе утре. Обръщам се към журналистката моля ви помогнете му


14 Януари 2018 20:50 |
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дали е виновен или не, не знам.
Това, че пожелавате нечия смърт и нещастие, обаче говори повече за вашата злоба, отколкото за самия човек.
Може би Гальо Гарабет горчиво съжалява, може би иска да се поправи... за никой никога не е късно. Само Господ ще го съди някой ден.
Замислете се сега вашите души колко са чисти...
Знам обаче, че човекът има внуче и заслужава шанс, ако не друго, да бъде добър дядо!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.