–егистрац舫абравена парола

/¬идео/ "„асът на јзис и Ўушана" в —ќ”»„≈ - Ѕлагоевград!  ючек, цигари, възвишени обръщени€ и "ћотел"


8 февруари 2018 10:33  49 коментара   47394 прочита«а музикалното образование, ценностите и чалга поколението.....


 ръшен кючек на фона на световноизвестни€ хит на јзис, "ћотел", съчетаващ в себе си поези€, драма и уникална хореографи€, възбуди до краен предел дванадесетокласници в —редно общообразователно училище за чужди езици / —ќ”»„≈ / —в. " лимент ќхридски" в Ѕлагоевград, вид€ struma.com.

≈кзалтирана девойка разкърши крехка снага в палави€ ритъм на парчето, под музикален съпровод на младеж, който тропа по железни€ парапет, като истински корепетитор. Ќе можем да не отбележим, че свидетел на това виртуозно изпълнение на хита "ћотел", става ученичка, ко€то в момента на изпълнението на песента, предпочете да пуши и през димната завеса да приглас€ на съученичката си.

ѕрисъствието ѝ леко разсейваше танцьорката, ко€то получи остра забележка от корепетитора си "—ел€нко, играй, ако играеш, ти си била много тъпа сел€нка". "“ъпата сел€нка" се разсърди и за€ви "јко т€ не играе, и аз н€ма да игра€", но после бързо и мина и продължи с втори€ хит от репертоара си "Ўушана" на Ќаско ћентата. “ака в песни и танци премина междучасието на вече порасналите ученици, които скоро ще изл€зат от училище, за да вл€зат с взлом в истински€ живот.

¬идеото е €рко доказателство за ценностите на новото поколение, закърмено и отгледано с чалга, не само като музикален стил, а и като отношени€ между младите.  риза е, казват! Ќ€ма работа, н€ма пари, хората се гърчат в недоимък, та затова битието определ€ съзнанието.

ƒали от бедноти€ нощните чалга клубове са пълни, а "ћотел", "Ўушана", "’абиби" предизвикват истинска еуфори€ у младите, заради смислените им и дълбоки поучителни текстове и ориенталски музикални елементи.  риза е, а пък младите са с последен модел телефони, щом навършат пълнолетие и €хват собствени автомобили, нощните барове са пълни.  риза е, да!  акто е видно, обаче кризата е само в ценностите ни.

ѕреди години в час по музика се говореше за българската музика и български композитори, за опера, за световни имена в музиката. ¬ час по "физическо обучение" се изучаваха български народни хора. ƒнес јзис и Ќаско ћентата са "изучаваните" класици.

ѕреди години в ƒраматичен театър "Ќ. ¬апцаров" учениците б€ха водени под строй, за да гледат постановките му, залите б€ха пълни с млади хора. ƒнес театърът издъхва и едва оцел€ва, заради липса на публика. ¬ оплюваното тоталитарно време, се възпитаваше по различно поколение. ƒемокраци€та бе най-хубавото нещо, което можеше да ни се случи.

»маме право да избираме, свободни сме - Ќо дали осъзнахме тази свобода, или € превърнахме в истинска слободи€ и потресаваща "чалга" в живота ни. ”сп€хме ли да оценим демокраци€та, като най-висше благо, или € превърнахме в убиец на ценности, а нейните рожби в културни инвалиди, далеч от истински стойностните неща в живота!

ѕоробиха ни тъпи мутри в лъскави лимузини, силиконови красавици с нечленоразделна реч, музикални идоли с неустановена идентичност. Ќа т€х се клан€ме, на т€х искаме да приличаме, т€х аплодираме.... –азбрахме ли € тази свобода, за бога, или отново сме "оковани" и безсилни. ƒа, криза е!......

ѕет€ ѕетрова

ќще за: фон  училище  девойка ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


49 коментара

8 февруари 2018 11:13 | ооо майкооо
ќценка:
29
 (
29
 гласа)

—трума тук може и без коментар


8 февруари 2018 12:25 |  укуруку
ќценка:
32
 (
32
 гласа)

«а съжаление това е реалността. ј ако прибавим и крадливата политическа класа положението става неспас€емо. Ѕуквално. Ѕългари€ май вече е само територи€. ѕовече нищо не може да се добави.


8 февруари 2018 13:34 |  ондьо
ќценка:
-3
 (
21
 гласа)

јбе нека се весел€т децата, то и да учат к'ва файда като после требва да стане сервитьорка с више образование в TheFece или да бере домати в јнгли€, то като гледат кой ни управл€ва тр€бва те самите да си дадат сметка за бъдещето си


8 февруари 2018 15:12 | кондури
ќценка:
16
 (
16
 гласа)

— политиката водена спр€мо циганите и т€хното "приобщаване" е до това води - гюбеци.
јко не се прекъсне тази порочна практика, забравете нещата да се оправ€т. ќграничете ги до 2 деца и «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ¬ ”„»Ћ»ў≈, ако не учат, родителите да бачкат по ц€л ден за наказание, че децата им не учат.
—лед 20 години ви гарантирам, че н€ма да са необразовани циганите


8 февруари 2018 15:39 | ѕуф паф !
ќценка:
21
 (
23
 гласа)

ѕред —”„≈-то учениците си пушат цигарите, а ƒиректорът им пуши на 100 метра от т€х и не смее да ги обезпокои... “олерантност! ”чителите веро€тно пафкат н€къде вътре... Ќавик.


8 февруари 2018 19:01 | ‘алшиви новини
ќценка:
-5
 (
17
 гласа)

√ръмко заглавие на иначе бездарна стати€ от сери€та с "фалшиви новини". ¬еро€тно поръчкова. Ќито е в час по музика, нито е в училището. » защо не напишете за многото постижени€ на учениците и техните учители, за наградите, за благотворителните събити€? "„алга поколението" е продукт на обществото, а не на едно училище! ƒори името е неправилно написано...


8 февруари 2018 19:06 | Ѕивш ученик
ќценка:
7
 (
11
 гласа)

¬ —ќ”ќ„≈ в междучаси€та учителите пушеха заедно с учениците им в близкото кафене още преди 20 години..


8 февруари 2018 19:08 | Ѕодро тимир€зевче
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

’а- ха, та това е нищо! Ќали знаете, че при нас официално и легално в «ѕ√, гр. —андански от години песничката "Ќие сме номер едно" си е част от програмите за откриване и закриване на учебната година, а също и за празнуване на годишнини и други подобни поводи! ј танците, знаете, те си върв€т заедно с такава подход€ща музика..... " ’айде да не спорим, ние сме номер едно.... "


8 февруари 2018 23:32 | не е
ќценка:
0
 (
8
 гласа)

“ова, което се случва не е в училището. ј пък не се знае дали са ученици от същото. Ќагласена стати€ - фалшива новина.


9 февруари 2018 07:56 | ћали какъв
ќценка:
3
 (
11
 гласа)

народ, не било училището, не са ученици, абе вие дали си давате сметка, че съвсем се оливате в коментарите . —игурно ти€ дето ги пишат те€ работи са от селата . –азбира се, че е в училище и, че танцьорките са от училището . Ѕрей, само и само да напишете нещо . —тати€та е точна


9 февруари 2018 09:29 | –одител
ќценка:
4
 (
16
 гласа)

¬ъзмутена съм от случващото се в това елитно училище! Ќивото на респект от учениците към училището започва много бързо да изчезва. ¬секи си прави, каквото си поиска! јко не се вземат спешни мерки, след една година ще заприлича на онези училища, в които учениците не зна€т от ко€ страна е входа на училището! ....но с този директор - толкоз!


9 февруари 2018 09:49 | още един родител
ќценка:
5
 (
15
 гласа)

случващото се в —”»„≈ е катастрофа. ќт елитно училище преди години вече е посредствено квартално циганско школо, където образование, възпитание, уважение към учители и съученици и т. н. са думички от миналото. ’ил€ди пъти съжал€вам, че записах дъщер€ си там : (


9 февруари 2018 10:01 | дебелакова
ќценка:
-1
 (
13
 гласа)

—тума вашите репортерчета ход€т от улица на улица и най вече около училищата и дебн€т да снимат нещо. » дотук ли стигнахте да снимате лигостите на н€какви дванайсетоклостници!?!?!?!?!? √ол€ преса сте н€ма що..... —мешна работа .... јз предлагам утре да отидете към ≈зиковата гимнази€ и там може нещо да заснемете, н€ко€ цветиста псувн€, или н€кой скрит зад огродото пуши или нещо подобно ..... хахахахахаааа


9 февруари 2018 11:26 | »на
ќценка:
12
 (
12
 гласа)

ѕроблемът ≈, че тези същества ще се размножат и резултата ще е още по-плачевен.


9 февруари 2018 11:31 | јвтопилот
ќценка:
6
 (
16
 гласа)

”чилището е на автопилот
ƒиректора ¬ЏЌ


9 февруари 2018 15:22 | —ърбогъзи
ќценка:
1
 (
7
 гласа)

"√ост", с ко€ заместничка? „е може и със заместниците.


9 февруари 2018 16:18 | √ост
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

јми —ърбогъзззз ходи да им светиш и ще се осведомиш!


9 февруари 2018 16:56 | —ърбогъзи
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

√ост, много си ревнив. » ти ли искаш?


9 февруари 2018 17:12 | √ост
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

√ъзи абе нещо май си лично засегнат. ўе те остав€ да си пишеш изгъзиците и да си щастлив, че си се защитил. ћисл€ че много се изместихме от темата на стати€та. ”спех!


9 февруари 2018 18:32 | “рифон
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

ƒве гимназии в града са с по “–»ћј зам. директори! » ако директорът на едната гимнази€ често е махмурли€, то за други€ н€ма такива данни, та да се нуждае от толкова заместници!


10 февруари 2018 10:16 | Corneliu Codreanu
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

≈литни училища... “о от 18 училища в града, 17 ще ги изкарате елитни. ј всъщност всички са един дол дренки. Ќо това за "световно известни€т хит" ме потресе. ≈ми, не се питайте откъде идват стереотипите за Ѕългари€. ƒокато се представ€ме пред света с ориенталски ритми, ще гледат на нас по този начин.


10 февруари 2018 14:05 | √ол€мо чудо
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ƒогодина ти€ същите девойки ще бъдат част от елита на университета. “огава ще ги сложите в графата "’айлайф"... ѕитам се разликата къде е???


10 февруари 2018 15:28 | Jac
ќценка:
-2
 (
4
 гласа)

ћоже да ни е смешно, но јзис има 2 милиарда гледани€ в  итай. — паричките ще пуска "хитове" дълго време...


11 февруари 2018 10:01 | ........
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

една стати€ кат хората да направите браво


11 февруари 2018 11:55 | !!!!!
ќценка:
5
 (
7
 гласа)

“ова е резултат от проектите на бившата директорка за "ромите" /цигани/. ∆еланието да се съсипе училището е в ход, и то следва това дето се случи с I ќ”.


11 февруари 2018 15:53 | Ѕалерини
ќценка:
-3
 (
9
 гласа)

“о€, дето иска да съсипе училището е на трети€ етаж. –аботното му време минава в сладки приказки с н€колко начални учителки на преклонна възраст, които вместо да си гледат учениците се утрепаха да пишат доноси и да разнас€т клюки. “очно бившата директорка издигна това момченце от нищото. “ой затова и така й се отблагодари.


11 февруари 2018 18:17 | !!!
ќценка:
-3
 (
9
 гласа)

“очно тези съшите учителки б€ха приближени до бившата директорка, а сега плю€т срещу не€.


12 февруари 2018 10:51 | …осиф  алпачки
ќценка:
-7
 (
13
 гласа)

ƒо јвтопилота:  ой си ти, който твърдиш, че училището е на автопилот? » с какво право ще гониш ƒ»–≈ “ќ– избран със конкурс. ћили ѕ–ќ—“ј ќ/ѕ–ќ—“ј÷», престанете да се занимавате с глупости и впрегнете усили€та си в ползотворен труд - ако го можете.


12 февруари 2018 12:27 | √ост
ќценка:
7
 (
11
 гласа)

Ќе забрав€йте, че благодарение на тези начални учителки имате деца в първи клас, а благодарение на јбаджиев и онази балеринка дето седи в кабинета му, в стола му и в скута му децата ще напускат училището. ѕревърнаха училището в зми€рник! ’айде сега пак се обадете да ми изтри€т коментара!


12 февруари 2018 15:08 | ƒо ЅјЋ≈–»Ќ»
ќценка:
6
 (
12
 гласа)

“а, ако не б€ха тези начални учителки н€маше да го има: нито руското училище, нито от близкото минало проспериращо —ќ”»„≈ (добре, че му смениха името, та бившите възпитаници да не се срамуват от това, че са учили там). » бившата директорка никого не е издигала никога.....


12 февруари 2018 17:35 | гост
ќценка:
2
 (
8
 гласа)

еееее много злоба и завист, то простоти€ то чудо директора има в кои скут да заспива, има си съпруга, а тази ко€то € коментирате си има и т€ сериозно семеиство, така че спрете да коментирате а се захващаите и работете


12 февруари 2018 20:48 | «лоба
ќценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ѕлагодарение на тези същите начални учителки скоро изобщо н€ма да има първи клас в това училище. “е са пред пенси€ - след т€х потоп... ј то€, дето иска да седне в директорски€ стол, друго освен поми€, заедно с клакьорките си, н€ма какво да излива, то се вижда.  ато затри€т училището, той поне ще сади кромид, щото и за художник не става.


12 февруари 2018 20:57 | «ми€рник
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

»ма от какво да се срамуват тези, които поръчват статии, за да пишат мръсотии отдолу. ј змии в училището винаги е имало, просто напоследък много си пов€рваха.


12 февруари 2018 21:53 | Ѕаби
ќценка:
2
 (
6
 гласа)

Ѕе вие що не си гледате внуците? »ли от писане на сигнали и жалване нал€во и над€сно време не ви остава??? “о затова за учителите тр€бва по-ранно пенсиониране. Ќа н€кои просто не им понас€.


12 февруари 2018 21:55 | !!!
ќценка:
-4
 (
10
 гласа)

“ози дето иска директорски€ стол никога не е бил художник затова завижда...


12 февруари 2018 22:26 | »стината
ќценка:
-2
 (
10
 гласа)

» какво сега? “и€ хлапета от клипа уронват престижа на училището, така ли? ’ахаха... ”ронва го та€, дето вече трета година се изжив€ва като "класна на два класа" и докато сутрин си посреща учениците, доведени от нищо неподозиращите си родители, разправ€ на всеослушание как щ€ла да съсипе училището, каквото и да й струва. јма разбира се, позволете й да продължи!...


13 февруари 2018 11:22 | √ост
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

 акто написах училището е зми€рник. ≈то в това се е превърнало за две години. —прете да пишете, че се излагате като кифладжии. » това ми било педагози! —рам! ѕък после учениците им били виновни! ќсвен вие от —”»„≈-начални учителки, балерини, директори и други слагачки май забрав€те, че в този град има и родители, които виждат какво става в училището! —коро, много скоро! ћай всички тр€бва с метлата и вънка!


13 февруари 2018 11:27 | √ост
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

» още нещо.  райно време е «латанов да спре да замита всичко под масата, а да направи истинска проверка на училището и да види каква мила идили€ цари там!!!!


13 февруари 2018 12:06 | –одител
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

ћога само да възкликна:Ћеле, леле! Ўушана, Ўушана, ти си ни най-малки€т проблем!


13 февруари 2018 15:04 | ћуньо
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

’а, ха! ”чилището е като двора на директора-мерцедес вътре, но нацвъкан от кокошките!


13 февруари 2018 17:45 | ƒо ћуньо
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

» какво сега, мерцедеса на директора е нацвъкан от кокошките, ≈ ћуньо гол€мо откритие. ≈ то затова ћуньо на на директора му върви!!!! Ќе разбра ли! ј такива като теб ћуньо дето гледат в двора на съседа, а не погледнат сво€ нацвъкан да не кажа с какво, обществото ги отхвърл€. “о ћуньо и коментара като ћуньо пълна простоти€.


13 февруари 2018 17:47 | ƒо злоба
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

¬ частни€ сектор е €сно- когато фирмата започне да върви надолу мениджърът се смен€, а не се тъси вината в работниците. “ака, че злоба спри с тези тъпи об€снени€. «а упадъка на училището е отговорен единствено директорът и никой друг! Ќаистина спрете да се излагате!


13 февруари 2018 17:52 | ћуньо
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

“о този пр€кор прил€га и на директора! ј и нали знайш поговорката-ћного хубаво не е на хубаво!


13 февруари 2018 17:57 | ћуньо
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

ѕоне сами си изкарахте насраните гащи пред хората! ‘илма стана много цветен. Ѕравос!


13 февруари 2018 18:33 | ћари
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

 акъв филм бе ћуньо, ти цели€ си пропит с простащина и фалш, не виждаш ли че вече и коментарите грешиш колко си евтин само ћуньо, то €вно е че коефицента на интелигентност ти е 0, но такъв ти е гена, такива са ти и коментарите ћуньооо, как само ти прил€га името.


13 февруари 2018 18:42 | «лоба
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

“о е €сно едно когато училището върви директора не се смен€, но ћуньо едно запомн ще бъдат отговорни всички които пишат клевети, сигнали и тем подобни за да уронват престижа на училището и ц€лата пасмина и сума клакьорки около кромидара.


13 февруари 2018 20:52 | √ост
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

ƒа √ост в този град има и родители, ти този/ тази, ко€то си тръгнала да пишеш като родител първо си възпитавайте децата вкъщи защото те са плод на семейството, първо нос€т генетичен материал от родителите си, насаждат им се стеротипи от поведението на членовете на семейството и близките им. “а докато стигнат до училището те са натрупали доста. » пак училището е м€стото да надграждат това което ¬ие като родители сте им дали. “р€бва да изпращате децата си научени да уважават учителите, съучениците си и да се стрем€т да натрупват знани€. ”чилището не е м€сто за превъзпитаване на децата ¬и. » не на последно м€сто ¬ие като родители се дръжте достойно и не пишете злобни коментари, не вс€вайте интриги, иначе питам на какво учите децата си?


14 февруари 2018 09:02 | ƒруг родител
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

“ъй като писаното до тук премина вс€какви норми на благоприличие, а в същото време директорът на училището не предприе нищо, за да защити името на повереното му училище и да спре още преди дни та€ простоти€, а напротив €вно налива масло в огън€, см€там да подам оплакване лично в –”ќ и да ги запозна€ с тази активна кореспонденци€ между персонала на —”»„≈, което е €вно доказателство за случващото се там. ўе го подадат не "началните учителки", а аз-родител, който е отвратен от всичко това. ¬ие не заслужавате и малкото деца, които учат при вас! ћай сте се самозабравили. ƒецата са в основата на всичко -ако има деца, има училище, ако н€ма деца-н€ма училище, н€ма учители, н€ма директор! √ост пусни нещо във ‘ейсбук, за да се организираме повече родители.


14 февруари 2018 09:43 | ќще един родител
ќценка:
-5
 (
7
 гласа)

јз също съм родител госпожо, и см€там че директора не тр€бва да се впуска в такава ниска кореспонденци€, ние като родители наистина тр€бва да възпитаваме децата си, аз като родител съм съгласна с този коментар над ваши€, но се срамувам от хора като ¬ас се вспускат в поредната интрига!!! Ѕраво! Ќа какво ниво сте само! ўе ¬и откри€ лично!!! —рамувам се от ¬аши€ коментар!!!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.