/Видео/ 60 хил. лв. отпусна Общинския съвет в Сандански на 40-те семейства от ул. "Първи май", чийто жилища пострадаха в големия умишлен пожар на 30 март

26 април 2018 15:15   5 коментара   14277 прочита


Днес на редовното заседание на ОбС-Сандански бе разгледана молба, внесена от живущите на ул. "Първи май" за отпускане на финансова помощ относно ремонтирането на пострадалата сграда от пожара на 30 март. Припомняме, че след умишлено опожаряване на магазин на партера, обгоряха и множество апартаменти в кооперацията.

Предложението за помощ на пострадалите семейства, бе на Николай Шаламандов, но общинският съветник Евгени Панайотов контрира колегата си, като предложи да бъде платен процент от общата сума за ремонта на фасадата на сградата.

"За ремонта на тази сграда са необходими над 200 хил. лв. Щетите са огромни за всички тези семейства" - заяви общинският съветник Костадин Станоев. Явор Аргиров попита кмета Котев дали в бюджета има заделени средства именно за такива бедствени ситуации. "Общината има ли перо за такива ситуации, за да можем да подпомогнем тези хора. Има ли вариант сградата да бъде включена в програмите за саниране."

Кметът Кирил Котев веднага отговори, че няма такова перо, от което да бъде взета такава сума. Сградата не може да бъде включена в програмите за енергийна ефективност, защото не отговаря на критериите и е новопостроена.

В залата присъстваха и потърпевши хора от пожара, на които също бе дадена думата. Във видеото можете да чуете какво каза мъж, живеещ в сградата.

След разискванията, съветникът Иван Терзиев предложи 90 хил. лв. за отпускане на финансова помощ и веднага бе нападнат от колегите си, че това вече е предизборна кампания, а не помощ.

В крайна сметка с пълно мнозинство 27 гласа "За" Общински съвет Сандански реши да отпусне 60хил. лв. за пострадалите 40 семейства.

Ани Георгиева

 

5 коментара
26 Април 2018 19:20 | Срам за Сандански
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Нямате срам, какви 60000лв. отпускате много добре знаете кой живее там всеки с най малко по 2-3 апартамента та тези 40 семейства са по богати от цялата Сандански община.


26 Април 2018 23:13 | Hgf
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Абе клептоман хвани се хвърли някъде!


27 Април 2018 07:59 | Иван
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Да бяхте гласували един тротоар да се направи, една улица да се оправи ходихме все едно сме след бомбардировки вместо да хвърляте тези пари за лични нужди на някой.


27 Април 2018 09:54 | Livo
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Много злоба бе хора !! Вие хора ли сте, ами помислете ако запалят вашите къщи, няма ли да имате нужда от помощ ? Злобата ще ви изяде отвътре ... смешни злобарчета със селски манталитет, айде ходете на село, там може да се жалвате колкото си искате, поне излезни с името си


27 Април 2018 13:35 | глас
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Гласувани пари-нерешени проблеми. Хората на улицата. Парите по джобовете на някои приближени на властта фирми. Гледан филм.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар