Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  
   –егистрац舫абравена парола

¬ицепрезидентът »ли€на …отова ще присъства на традиционни€ празник на виното в село ƒелчево


5 февруари 2019 14:54   3066 прочита¬ицепрезидентът на –епублика Ѕългари€ »ли€на …отова ще бъде гост на традиционни€ празник на виното в село ƒелчево. ѕразникът се организира от община √оце ƒелчев години наред и е посветен на “рифон «арезан.


¬ събота, 9 февруари, в 13.00 часа, председател€т на јсоциаци€та на сомелиерите в Ѕългари€ ћихаил ћарковски ще изнесе лекци€ за особеностите на района по отношение на винопроизводството и как по най-добри€ начин да се комбинират с храната различните видове вина. Ћекци€та ще бъде в ƒелчовски€ хан. ¬еднага след не€, на същото м€сто ще се състои и конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на раки€. ƒегустаци€та на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14:00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на други€ ден в селото.

Ќа 10 февруари /недел€/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зар€зване на лоз€та в местността „Ѕаира”. ¬ него, заедно с кмета на община √оце ƒелчев ¬ладимир ћосков ще се включи и вицепрезидентът »ли€на …отова. ¬ 11.00 часа, на площада в ƒелчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Ѕабугери“ от село ћосомище, мъжките фолклорни групи от селата ћосомище и јбланица, женска певческа група с. ћосомище и мъжка фолклорна група „√олешовски фантове“.

 акто винаги, на площада в ƒелчево ще се ви€т хора и ще се лее б€ло и червено вино в чест на празника.

«а всички, които не разполагат със собствен превоз е организиран транспорт за 10 февруари /недел€/, в 9:00 часа от бивши€ магазин ¬алан.

ћ. ѕопова

ќще за: »ли€на …отова  празник  винопроизводство ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.