Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  
   –егистрац舫абравена парола

¬ицепрезидентът »ли€на …отова се срещна със студенти от български произход в ё«”


5 декември 2018 10:00  2 коментара   3119 прочита"Ќие бихме искали тези студенти да останат тук в Ѕългари€, да реализират онова което са научили, да създават своите семейства, да имат сво€та кариера"- с тези думи »ли€на …отова обобщи срещата и с чуждестранни стуеднти от български произход в ё«” "Ќеофит –илски" в Ѕлагоевград. —ъбитието в областни€ център е второ от поредица срещи на вицепрезидента със студенти от български произход.

ќколо 150 са чуждестранните студенти от български произход, които се обучават в ёгозападни€ университет в Ѕлагоевград. ѕочти всички искат да останат в страната и след завършване на образованието си. “рудности обаче срещат още с документите за получаването на български паспорт. »менно това б€ха и основните въпроси към …отова, за по - бърза процедура по издаване на документи за чужденци от български произход в ”крайна, ћолдова и јлбани€.

—амите студенти сподел€т, че срещат доста трудности, поради липса на документи. ¬ицепрезидентът »ли€на …отова сподели намерени€та си в разговорите с чуждестранни студенти от български произход да завършат с една гол€ма среща с представители на работодателските организации, на синдикатите, на академичните ръководства и на студентските съвети.

„“р€бва да дадем отговор на въпроса дали е възможна кариера с българска диплома в Ѕългар舓, отбел€за »ли€на …отова. ¬ицепрезидентът изтъкна, че е необходима ц€лостна национална политика за осигур€ване на качествени работни места и за чуждестранните студенти с български произход.

ќще за: »л. …отова  среща  студенти ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

5 декември 2018 10:26 | ропотамо
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

»нди€на »диотова н€ма м€сто в наши€т град .Ќе се нуждаем от от вицепрезиденти със съмнителна репутаци€ и още повече съмнителен морал. Ѕлагоевград тр€бва да подържа хигиена на контактите .“върдо не на политическите интриганти и измамници .—елската мечка да си ходи на —ливница или при съпругът си милионер алкохолик родом от ќрджоникидзе ———–


6 декември 2018 04:19 | “римата му с китари
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ј къде се е скрил тъпи€т т. н. –ектор, самопроизвел се професор, когото обаче в писмата си ћќЌ го величае като ƒоцент, та е пратил ти€ двама клоуна, и те пишман професори, да и го креп€т от двете страни на …отката?
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.