РегистрацияЗабравена парола

Велчев влезе в съда в Благоевград за сделката с НТС


16 май 2018 10:45   4396 прочитаВ окръжен съд -Благоевград днес влезе Владимир Велчев, обвинен за неизгодната сделка със сградата на НТС. Делото беше отложено заради неявяването на съдебен заседател, който е във влошено здравословно състояние и е настанен в болница. Съдия Величка Пандева насрочи делото за 4 юли и 27 юли, тъй като трябва да бъдат разпитани много свидетели.

Свидетелят, бившият общински съветник Кожухаров днес бе в съдебна зала.

Припомняме, че на 02.08.2013 г., в Благоевград, обвиняемият Велчев, в качеството си на председател на Сдружение с идеална цел в частна полза „Териториална организация на научно-техническите съюзи – Благоевград“ съзнателно сключил неизгодна сделка. Той учредил вещно право на ползване за срок от 30 години на административната шестетажна сграда на НТС, намираща се в идеалния център на Благоевград, за сумата от 10 000 лева в полза на „НТС – Благоевград“ ЕООД. От тези действия на обвиняемия е произлязла значителна вреда за Сдружението в размер на 3 120 374, 03 лева, като случаят е особено тежък.

Също така през месец юли 2011 година, тогавашният общински съветник Венцислав Кожухаров и председател на УС на Териториалната организация на НТС бе отстранен от поста и бяха избрани нови членове на Управителния съвет. Това са Владимир Велчев, Диньо Динев - адвокат, Маряна Митова - педагог, Марин Джалев - строителен предприемач и Райка Чингова, която е снаха на секретаря на НТС Светослав Чингов.

През 2013 обвиняемият Велчев е сложил подписа си под договора за изключително неизгодната сделка, с която 6-етажната сграда бе дадена на бизнесмена Георги Чингов за срок от 30 години срещу сумата от 10 000 лева, за което сега е подсъдим.

Р. Андонов

Още за: дело  сграда  център  съветник Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.