Новините на югозападна България
Снимка: ezine.bgСелска кухня! Друсан кебап  
   РегистрацияЗабравена парола

Важно за медиците в Пиринско! МС отпуска 15 438 600 лв. за увеличаване на заплатите в Центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения в болниците


19 юни 2019 15:22  5 коментара   10031 прочита

сн.presstv.bg
сн.presstv.bg


сн.presstv.bg

На свое заседание днес правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 г. във връзка със заложените цели в Концепцията за развитие на системата за спешна медицинска помощ.

С одобрените допълнителни разходи в размер на 15 438 600 лева се предвижда увеличаване на възнагражденията на персонала в Центровете за спешна медицинска помощ и осигуряване на финансови средства за спешните отделения в лечебните заведения за болнична помощ, субсидирани по реда на Наредба № 3 за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения и за критериите и реда за субсидиране на лечебни заведения.

В Концепцията за развитие на системата за спешна помощ е заложена като стратегическа цел подобряване структурата на системата чрез интеграция на двете основни части на системата - извънболнична и болнична спешна медицинска помощ, което да позволи непрекъсваемост на обслужването на спешния пациент и да гарантира своевременност и качество на оказваната спешна медицинска помощ. Изграждането на интегрирания модел за развитие на спешната медицинска помощ представлява структурна промяна, която налага и промяна на разходите за персонал, и е в съответствие с изискванията на чл. 77, ал. 2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.

П. Попов

Още за: медици  Пиринско  бюджет Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


5 коментара

19 юни 2019 15:56 | Ники
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Супер! Страхотна новина! Скоро ще им дадат и линейки оборудвани с хартиени карти, вместо с GPS! Да ни е честито!!!


19 юни 2019 18:31 | ???
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Няма лошо да им бъдат увеличени заплатите, но защо винаги се увеличават само на спешни работници? А на останалите здравни работници, кога? Срамота е, да работят за 600лв брутно...


19 юни 2019 18:34 | Bai S.I.M.O.
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

БНБ: Спад на преките чуждестранни инвестиции в страната за януари – април 2019 г., е отрицателен в размер на 54. 9 млн. евро, като са по-малко с 65. 6 млн. евро от този за януари – април 2018 г. и са с 1, 7 милиард по-малко от този за януари – април 2008г


19 юни 2019 22:25 | Потърпевш
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Още им увеличавайте че малко изкарват такава схема са направили че всеки с малко високо кръвно веднага се изпраща в кардиологията и започват едни убеждения че спешно трябва коронарография, схемата работи чудесно в гр Сандански на първо място по коронарография и смъртни случаи.


20 юни 2019 07:19 | и пациент и медик
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Добре е от тези пари да им платят курсове за добра медицинска практика и такива за културно и човешко отношение към болните!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.