Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

В Петрич става страшно! Отровени кучета и котки навсякъде! Полиция, община, ветеринари на крак


9 август 2018 10:00  26 коментара   27360 прочитаИстинска паника сред жителите на Петрич предизвика масовото тровене на кучета и котки в последните дни. Трупове на мъртви животни има навсякъде, съобщиха за Struma.com читатели. Днес трупове на отровени животи има в градинката до блоковете под магазин "КОП" и зелените площи над Младежкия дом. Наша читателка ни сигнализира, че късно снощи, разхождайки се над Младежкия дом е видяла мъртво куче и предполага, че е от същата отрова, от която само преди ден бяха натровени пет кучета.

Живущи в блоковете под магазин "КОП" пък потвърдиха, че много котки от квартала са намерени мъртви и предполагат, че са приели от отровата, която е хвърлена. Отровата е напъхана в салам, който изкушава животните. Разговаряхме с ветеринар от града, който обясни, че след поглъщане на отровата за около 5 минути животното умира в адски мъки.

Изключително опасно е, защото тази градинка под магазин "КОП" се посещава ежедневно от малки деца, които играят на катерушките и съоръженията в района..

Препоръката на специалисти е да се разхождат животните с намордник, за да не приемат храна, която не знаят каква е.

От община Петрич също са запознати с проблема. От там потвърдиха, че имат екип, който проверява по зелените площи, за където имат сигнал. На разположение на гражданите при необходимост е ветеринар, с който общината има договор. Всеки имащ притеснение, че животното му е натровено може да се обърне към ветеринаря на общината. В полицията има постъпили няколко жалби, по които се работи.

Припомняме ви, че само преди ден в градинката над кметство Петрич, покрай река Луда Мара бяха натровени 5 кучета, като бързата намеса на ветеринар спаси две от тях.

Още за: паника  жители  кучета Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


26 коментара

9 август 2018 10:17 | ..........
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

КАКВО ЗНАЧИ ТОВА.... ВЕТЕРИНАРЯ НА ОБЩИНАТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ОТРОВЕНИТЕ КУЧЕТА И КОТКИ, ЗНАЧИ ЧЕ ТОЙ ЗНАЕ КАКВА Е ОТРОВАТА ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ ОБЩИНА ПЕТРИЧ ОТРАВЯ ЖИВОТНИТЕ..... БЕЗОБРАЗИЕ


9 август 2018 10:49 | бате ви Боико
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Това е от безсилието на общината да се справи с проблема .Най - лесно е да ги убиеш


9 август 2018 11:16 | Гражданка
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Препоръчително е собствениците на домашни кучета да ги водят на повод и с намордник. Също така да носят и найлонови пликчета за изпражненията им, та да не се заразят и отровят и бездомните такива. Грехота е ....се пак


9 август 2018 11:27 | Човек
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Щом се е стигнало до тровене на всичко четириного, значи популацията им е извън контрол


9 август 2018 12:41 | Кефал
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Аз като петричанин, местен, а не от Кърналово, Пръвомай или наоколо, искам да кажа, че по-просто население никъде в Югозапада няма... Петричаните са абсолютни селяндури, а наричат селяни всичко що не е от Кефаловград. Избягаха читавите хора в София и чужбина и "долу в Петрич", както всички неживеещи там го наричат, останаха така една голяма група неграмотни, в повечето случаи с незаконни неща сельовци, които като мръднат от града ги е срам да си отворят устите, защото не знаят български език. Има и свестни хора в града, но жалкото е, че на точно такива тези дни им отровиха кучето. Та драги съселяни кефалски, за жалост всичко това се случва заради простотията на голяма част от вас!


9 август 2018 12:43 | !!!!!
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Ами уж се прибират едни пари за кастрация, животните се намножават, никой не следи домашните животни и техния брой..... а после ставаме свидетели на варварски убийства, докато някое дете не реши да бръкне с ръчички в отровата..... СРАМОТА!


9 август 2018 13:14 | К.к.
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Е, нали сложиха от Общината камери, по градинки и кръстовища. Нека се прегледат записите, нека се види кой подхвърля отровата. Ами, ако някой по-беден човечец, или дете се изкуши от парчето салам, защото е прегладняло???


9 август 2018 13:21 | „”„
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тонско Дабе, не е да си местен.. Че си взел средно образование - не е да си Ентелегентен.. Ти си от тези топ палета, дето селската мечта йм е била, да отидат я голямата столица и сега, след като е там, му остава само да си е селяк.. По спокойно я карай, селянино..


9 август 2018 13:26 | ПГ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не е хубаво така да тровят животните, но къде е тогава общината когато си разхождат кучетата да видят да ли си събират и лайната на домашните им любимци където играят и децата в зелените площи ?!??!!?


9 август 2018 14:09 | ....
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Здравейте скъпи съграждани!
От известно време се сблъскваме с интересно нарастване на бездомните кучета, интересно как изведнъж се струпаха едни 20-тина кучета повечето от които с каишки . Разхождащи се из града на глутници .
Дали е възможно някой да е пуснал и тук един бус кучета, както в Стара Кресна имаше сигнал? Защото има много животни на които са сложени каишки, но си личи че са бездомни! Някак странно звучи 20-тина кучета едновременно да избягат от стопаните си и да се съберат на едно място !
Преди седмица около ОУ Кочо Мавродиев се разхождаше една глутница и лаеше по хората !
Защо се взимат мерки след като някой е посегнал на животните, а не преди това ! Сигнали със сигурност има. !
Сега трябва и някое дете ли да пострада, дали от отровата, дали животното ще го нападне ?
Всички виждат колко много животни болни и немаркирани се разхождат и никой не се възмущава, че се изхождат и разнасят болести навсякъде из града ! Срамота


9 август 2018 15:11 | 1234
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Възмутена и потресена съм от това което става. Това ли е решението? Направиха прекрасни градинки за отдих, но "кучетата"изпочупиха пейките, осветлението, те люпят семки където и падне и хвърлят празни бутилки. Ами кой да вдига човешките фекалии в тревните площи, защото и това го има. Дааа в градинката до жп. гарата.


9 август 2018 15:42 | Браво
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Очакваме от властите да намерят и накажат виновните за тровенето на животните и разнасяне на опасност в населени места. Така също и строг ежедневен контрол в/у бездомните кучета и собственици на такива, които не спазват закони и правила за това.


9 август 2018 18:30 | Байко
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Очаквам скоро под натиска на обществеността да се предложи строителството на "общински кучкарник", който най-вероятно ще се строи от някоя "наша" фирма.


9 август 2018 18:42 | ГЕОРГИ
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

КАФАЛИ НЕ КУЧКАРНИК ЗА КУЧЕТА ВИ ТРЯБВА А ЗА ВАС. НАЙ АЛЧНОТО И ЗАВИСТЛИВО ПЛЕМЕ НА СВЕТО.


9 август 2018 22:09 | SDjany
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Много просташки коментирате темата, а тя е от голяма важност, за бездомните кучета трябва да има приют, за домашни любимци да се полагат грижи и да се отглеждат при спазване на изискванията, приоритет трябва да бъде хуманното отношение към животните, умъртвяването по този начин крие много голям риск, защото тази бързо действуваща отрова може да убие и деца, хора в нетрезво състояние, бездомници и всеки който подцени риска от свободно лежащите мъртви животни в тези горещини, ветеринарните власти могат да изпратят проби от умъртвено животно и да се направи лабораторен анализ при който да се установи вида на отровата и да се проследят пътищата по които тази отрова може да се купи или достави от съседна страна, просто трябва сериозно отношение към проблема, защото много скоро могат да изпищят и хора, все пак е лято и децата играят на открито, Бог да пази децата ни!


9 август 2018 22:39 | Пешо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Прост народ слаба държава.


9 август 2018 22:41 | Гошо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Они ви истровиха децата вие не се трогвате, всеки втори дилър няма оправия.


9 август 2018 23:33 | 33333
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

За величието на една нация се сди по отношението му към животните ..... сами си правете изводите ...


10 август 2018 07:58 | Olutundji
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Предлагам всеки загрижен гражданин за мрасните помияри кадето лежат и цапат по градинкити, кадето след това си играят малкш деца просто да си земат по едно псе в тях и да решат проблема


10 август 2018 10:27 | Стар петричанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Много от коментиращите във форума имат пправо:отровите в населените места които се използват от хората, е без контрол и съвест, без ум от някои тъпаци, които не спазват изискванията за това. Изключвам тези които тровят животни, но тези които сами пръскат лозници, цветя, плодни дръвчета, домати и пр. в дворовете си. В Петрич са гъсто населени съседите и ако всеки пръска, без да уведоми другите, да вземат мерки да се предпазят, е опасно за тях, особено за хора със сърдечни и ХОБ, и др. болести-алергии и пр. За децата и животните е най-опасно, защото използваната то някой НЕ наказани от МВР, Община и БАБХ хора, продължават това, докато не се стигне до саморазправи м/у съседите. Трябва да се забрани използването на такива отрови. Отглеждат се кокошки, прасета, кози.. и др. в населени места, които пречат, вредят на останалите. какво ще стане ако всички станем селяни и правим като тях? Институциите не си вършат работата както трябва, за това някои обиждат други ни и го сравняват със село.. и


10 август 2018 11:30 | xenophont
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Те герб и бсп ни избиват децата вече от двадесет години и повече, вие за бездомните кучета се загрижихте...


10 август 2018 11:41 | ....
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Селяния простотия, от къде тръгна до къде стигна темата!!!
Хайде сега кажете в селата колко бездомни кучета и котки има ? Някой знае ли ? Тъй наречените селяни ( не селяндури) си гледат домашните любимци и всеки знае кое животно на кой е !!!


10 август 2018 16:48 | прочети
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Прочети и коментирайте по-горната статия а не коментирайте, извършеното спрямо кучетата, защото само те ще останат в този мизерен град командван от пудраджии.


10 август 2018 20:50 | някакви си
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не разбрах, след като кучкарите ви е толкова грижа за хората, приоритет ви е хуманното отношение към животните, респ., псетата, защо толкова години никой не направи приют, а напротив. Проблемът с тях все повече се задълбочава. Не желаете да ги тровят, ок, но колко пъти взехте мерки ПРЕДИ да стане това? Защо по всякакъв начин обиждате хората, които се осмелят да подадат сигнал до общината, особено по групите? Смятате ли, че след подобни обидни думи към тях, те, или някой друг ще го направи отново, а няма да предпочете да си реши проблема тихо и кротко? Ако може, помислете малко, за това са ви дадени главите. И не желая дежурното отново, че псетата не падали от небето. Те са само ВАШИ, но проблемите, които създават, стават ОБЩИ. Казвам ВАШИ, защото хора като вас ги вземат, на такива им омръзват и ги мятат на улицата. Не очаквайте аз да взема куче или котка, следователно няма и да изхвърля.


12 август 2018 10:34 |
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нема отровени. Градо е пълен с лябари. И на два и на 4 крака.


14 август 2018 09:45 | Мариана
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много от хората искат да бъде изграден приют, но отговора винаги е бил, че няма пари...
Общините си прехвърлят заловените кучета от едно населено мяста на друго е и какво, няма решение на проблема. Всеки знае, че преди това те са били нечии домашни любимци. Много по-лесно е за тези "отговорни" стопани след като животното им омръзне или се разболее да го изхвърлят на улицата, после пак кучетата виновни. Търси се отговорност от хората, които ги хранят, но не и от хората, които ги изхвърлят. Незная къде е логиката. Изтровени и убити кучета по особено жесток начин има в ж. к. "Изток"от хуманоидни същества, които прикриват своите комплекси, слаби духовно, криейки се в нощната тъмнина - страхливци. На такива субекти животните им са виновни. Спирам с коментара, но ще кажа последно - "тези същества имат глава като кукуцка и мозък като аспиринче".
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.