Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018   
   –егистрац舫абравена парола

¬ ќкръжен съд - Ѕлагоевград! –азложки€т бизнесмен Ќикифор  ондев отново на скамейката за укрити данъци


18 юни 2018 12:51   5919 прочита¬ окръжен съд-Ѕлагоевград днес отново беше изправен бизнесменът Ќикифор  ондев, който е обвинен, че като управител на фирма в –азлог е укрил данъчни задължени€ в особено големи размери.

¬ съдебна зала днес беше представена съдебно техническа експертиза изготвена от ѕ. “одоров. Ќа следващо заседание съди€  расимир јршинков поиска да бъде предоставена информаци€ от вещото лице —в. ћихайлов( какви са били обемите на резервоарите на притежаваните от Ќ.  ондев моторни превозни средства) и още н€колко справки.

ѕрипомн€ме, че Ќикифор  ондев беше обвинен в престъпление за неплащане на данъчни задължени€ в особено големи размери. —поред държавното обвинение в качеството си на управител на фирма със седалище и адрес на управление в –азлог, в периода от 31. 03. 2006 г. до 12. 01. 2009 г.  ондев избегнал установ€ването и плащането на данъчни задължени€ в особено големи размери, възлизащи на 74 052, 38 лв.

«а тази цел той потвърдил неистина в годишни данъчни декларации, подадени пред “ƒ на Ќјѕ – Ѕлагоевград за финансовите 2005 и 2006 г., и в справки-декларации за данък върху добавената стойност за месеците €нуари, април и ноември 2007 г., както и месеците юли и декември 2008 г. Ќеверните данни били посочвани по отношение размера на облагаемата печалба, поради което неправилно бил определен и дължими€т корпоративен данък. ¬ декларациите по «ƒƒ— Ќикифор  ондев потвърждавал неистина, като декларирал в раздел „–езултат за периода“ ƒƒ— в размери, несъответстващи на действително установени€ данък.

ƒругите злоупотреби, включени в обвинителни€ акт, са, че  ондев не подал пред органите на Ќјѕ, изискваща се по чл. 41 от «ќƒ‘Ћ годишна данъчна деклараци€ за 2003, 2004 и 2006 г., и по чл. 50 от «ƒƒ‘Ћ за 2007 г. и 2008 г. ѕо този начин той не декларирал доход като физическо лице в общ размер 663 827, 85 лв.

¬ резултат на това  ондев е избегнал установ€ване на данъчни задължени€, възлизащи на 130 495, 10 лв. ƒо поредни€ обвинителен акт се стигна, след като преди около две години Ќикифор  ондев беше осъден от ќ— – Ѕлагоевград на 5 години затвор за същото престъпление – укриване на данъци и пране на пари. “ой бе лишен и от правото да заема обществена длъжност, свързана с материална отчетност, както и да упражн€ва професи€ или дейност, свързани с материална отчетност, за 5 г., освен това тр€бваше да плати и 10 000 лв. на държавата, както и сумата от 629 325, 33 лв., за които магистратите приеха, че са предмет на престъплението.

¬. јнастасова

ќще за: съд  Ќикифор  ондев  данъци ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.