–егистрац舫абравена парола

”правител€т на "¬и " - ѕетрич »вайло ’ристов се отчете за 2017г.


16 април 2018 15:48  5 коментара   9244 прочита



Ќа официална пресконференци€ днес, управител€т на "¬и " - ѕетрич »вайло ’ристов, даде финансов отчет за 2017г. ¬ него ’ристов уточни, че е наследил дружеството с особено големи задължени€ в размер на около 1 мил. и 700 хил. лв.

"—амо в първо тримесечие на 2017г. дружеството е имаше около 230 хил. лв. задължени€, а за ц€лата 2017г. те възлизат на 619 хил. лв.

ќт т€х 84хил. лв. са лихви към Ќјѕ, 420 хил€ди лева са задължени€, които не сме успели да съберем от частни лица и фалирали фирми.

«а второто шестмесечие на годината имаме събрани над 220 хил. лв., което е успех за екипа, който сформирах. "-за€ви той.

ќтчете се също и намал€ване на разходите за външни услуги с 200 хил. лв. и за гориво. ’ристов по€сни още, че въпреки ограничени€ ресурс, с който разполага са успели да подмен€т и част от автопарка, като са закупени три нови автомобила, а други 3 стари, които са били морално остарели и дори опасни за здравето на хората са били бракувани. ќптимизирането на персонала от 96 щатни бройки на 79 също е оказало положително вли€ние върху финансовото състо€ние на дружеството.

—тана €сно също, че заемът, който "¬и " тегли от банка за разплащането към „≈« и Ќјѕ възлиза на 590хил. лв. ќт т€х 320хил. лв. са към „≈« и 270хил. лв. към Ќјѕ.

"— тези средства частично б€ха отблокирани сметките ни, тъй като те б€ха запорирани и беше немислимо да работим- за€ви ’ристов.

”силено се работи по развиването на системата за следене на резервоарите, ко€то преди н€колко месеца бе въведена от "¬и ". ’ристов посочи, че изминалата година е била една от най- сухите години и за ел. енерги€ са били изплатени над 700хил. лв. ѕосочи още, че в населени места, където е имало сериозен проблем с водата са били купени и подменени 5 помпи.

¬ажно уточнение направи управител€т за хипер дезинфекци€та, ко€то извършва дружеството. “ой посочи, че подобна не е правена може би от години.

"¬ тази връзка също сега искам да кажа, че в ср€да водоподаването на цели€ град ще бъде прекъснато от 9 до 17 часа. ўе бъде извършено почистване на всички резервоари и ще бъде извършен плануван ремонт на помпена станци€ с подм€на на кран в града." - посочи той.

’ристов за€ви, че за сега не се предвижда увеличение на жизнено важната течност.  ъм момента жителите на община ѕетрич заплащат за 1куб. гравитачна вода 0, 81ст., а за помпажна- 1, 31ст.

јни √еоргиева

ќще за: ¬и   »в. ’ристов  отчет ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


5 коментара

16 април 2018 18:27 | ???
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

¬ крайна сметка какъв е отчета от уптавлението на ’ристов?????  ажете колко хил€ди е на минус по неговото време на управление? «ащо се потул€ва???


16 април 2018 20:56 | Ali Baba
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

ќтчета е 700000лв на загуба, но не го пишат защото са .


16 април 2018 21:39 | Ali Baba
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ћодератора не ми промен€й изречени€та, за да не ви падне супер мощни€ ¬и сървар.


17 април 2018 07:29 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

¬ ц€лата страна, къде шумно, къде по-тихо, цената на водата се вдига. —амо отличниците по кра€ на ёгозапада държат абсурдно ниски цени, а тегл€т заеми за запушване на дупките. »ли ¬ие или останалата част на –одината са за прокуратурата???  азах ¬и го още преди време по повод  ресна и —андански-лишавате хората от съдбата на –одината. ўе ¬и се случи супер-шок от умишленото изоставане във времето. ўе страдат хил€ди заради сегашни€ кеф на единици.


17 април 2018 12:09 | √≈ќ–√»
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

 ј Џ¬ ќ“„≈“. ¬ ЅЋќ ќ¬≈“≈ ¬»  ћ»Ќј¬ј“ 1 ѕЏ“ Ќј 2 год. —ћ≈“ »“≈ —≈ ѕ»Ўј“ јЌ√–ќ.




¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме



 оментар





¬ъведете кода от картинката

 



   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.