РегистрацияЗабравена парола

Ученици и учители влязоха в обновените класни стаи на ПГ „Пейо Яворов“


13 февруари 2019 14:45  8 коментара   8187 прочитаПет месеца след началото на учебната година учениците на ПГ „Пейо Яворов“ се върнаха в класните стаи на училището. Заради мащабен ремонт на училищната сграда и двора по проект за подобряване на образователната инфраструктура, учениците бяха преместени за първия учебен срок в други две учебни заведения – ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ и СУ „Антон Попов“.

Това провокира напрежение и недоволство от страна на ученици и родители, което наложи и провеждането на нарочна среща с представители на Община Петрич, РУО – Благоевград и РЗИ. Към днешна дата ремонтните дейности в основния корпус на сградата на петричката гимназия приключиха успешно и това позволи учениците да влязат в класните стаи.

Продължава реновирането на спортното игрище, което ще бъде превърнато в многофункционално със специално осветление и трибуни. Основен ремонт в сградата на ПГ „Пейо Яворов“ не е извършван повече от 25 години. Финансирането за ремонтите сега идва по ОП „Региони в растеж“.

Вяра Иванова

Още за: ученици  стаи  ремонт Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


8 коментара

13 февруари 2019 16:42 | Самуил
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Хахаха, браво!!! Най-после фирмата на Ката Стоянова дето санира блока срещу Гоце Дилчев, дето санира общината и дето санира Пейо Яворов, работеща с трима циганина най-после пооправи нещичко... но и на това трябва да сме доволно-от престижно у-ще стана просто у-ще. Колко пари се откарваха тук? Но по-важен е въпроса защо се подписва договор за период, който неудовлетворява общината, децата, бъдещето ни??? Защо??? Къде е кмета??? Къде е юриста??? Къде е отговорността???


13 февруари 2019 16:51 | Стоянка
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Какъв ремонт -една боя, това ли е ремонта, който чакахме цяла година; това и с мъжа ми щяхме да свършим за един месиц


13 февруари 2019 23:46 | ndnd
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

и да си разкарате скелето ей! Още се мотат работници по време на учебен процес! ида ви кажа не съм впечатлена о т ремонта..... много ми е постен за тия пари дето им се дават!


13 февруари 2019 23:48 | odkr
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

само да попитам защо блока който Заечки санира тече? След като Етиком ни смениха дограмата нормално ли е новата дограма да тече?


14 февруари 2019 01:15 | Кмета
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Покривите при всички санирани сгради текат при дъжд, такова е основното изискване. Вие какво си мислите, че не трябва да тече ли, я попитайте моят личен минет..... на първия от ляво на снимка2, това е Генчо свирчо.


14 февруари 2019 11:32 | ГЕОРГИ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Вечно недоволни алчни до смърт кафали.


14 февруари 2019 14:22 | Пух
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Всеки ден минавам покрай гимназията. Бившето ми училище. Станала е много хубава сграда. Плачеше за ремонт. Сега остава и т. нар. учители да преподават грамотно.


14 февруари 2019 16:29 | Стамен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ей, тролче малко, каква хубава сграда виждаш? Някакъв мираж. Това което виждаш е КРАЖБА ОТ ДЪНЪКОПЛАТЦИТЕ/НАС; НАХАЛСТВО ОТ ОБЩ. СЛУЖИТЕЛИ, МЪКА ЗА ДЕЦАТА НИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.