Трансгранично сътрудничество: Бизнесмени и кметове от Дупница и Кюстендил обсъждат съвместни бизнес проекти с македонските си колеги на среща в Крива Паланка

18 февруари 2014 12:51   3497 прочита


Бизнесмени и кметове от България и Македония днес в Крива Паланка ще разгледат възможностите за засилване на трансграничното сътрудничество и съвместни проекти със средства от ЕС фондове.

Форумът се провежда по инициатива на Македоно- българската търговска камара, а на него се очаква присъствие на десетина кметове, сред които от Дупница, Кюстендил, Куманово, Кратово и Ранковце. Част от темите, които ще се обсъжда как да се стигне до средства за спешна модернизация на автомобилния трафик в посока Крива Паланка - Кюстендил, възможно ли е бързото изграждане на общ граничен трафик- митнически терминал, както и развитието на планинския и културния туризъм и създаване на консорциум от компаниите в граничния регион чрез създаване на общ експорт продукт., пише македонският Курир.

Наскоро в Благоевград се проведе подобна среща, на която бе договорено през пролетта домакин на бизнес- Експо тази част от границите свързване да бъде Щип.

П. Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар