“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)  
   –егистрац舫абравена парола

“ой се опита да бутне пари в ръцете служители на ƒј», отказаха му! Ўофьор на неизправен товарен автомобил предаден на съд за подкуп


13 юни 2018 12:56   6874 прочитаќкръжна прокуратура – ѕерник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ќ. “. от с. яхиново, общ. ƒупница за извършено от него престъпление по чл. 304, ал. 1 от Ќ .

Ќа 13.11.2017 г. Ќ. “. превозвал товар с автомобил марка „ћјЌ“ с полуремарке по автомагистрала „Ћюлин“, в посока от гр. —офи€ за гр. ѕерник. ќколо 16:20 ч. той бил спр€н от инспектори при ќбластен отдел „јвтомобилна администрац舓 – гр. ѕерник, които извършвали проверки на превозните средства.

ƒлъжностните лица констатирали неизправност – липсващ спирачен диск на една от осите на полуремаркето, водещо до нарушаване на неговата устойчивост и тази на цели€ състав, както и удължаване на спирачни€ му път.

¬одачът бил поканен да отиде до служебни€ автомобил на инспекторите, за да му бъде съставен акт за административно нарушение. “ой об€снил, че пътува за – √ърци€ и предложил да даде парична сума, „за да се почерп€т“, като държал в ръката си портфейл. —лед отказ от страна на служителите, обвин€еми€т “. извадил банкнота от петдесет лева, като продължил да € предлага и впоследствие € хвърлил през отворени€ прозорец на служебни€ автомобил.

ѕарите били върнати на обвин€еми€ с молба да не пречи на инспекторите да изпълн€ват задължени€та си. ¬ъпреки това, той продължавал да насто€ва да не му бъде издаван акт. Ќ. “. им за€вил, че сложил две банкноти от по петдесет лева в задгранични€ си паспорт и го оставил върху съставени€ акт. ≈дини€т от инспекторите приближил документа с поддаващите се от него банкноти до работещата камера на служебни€ автомобил, показал ги, след което сигнализирал за случилото се на телефон 112.

ѕо случа€ е било образувано досъдебно производство за предлаган и даден подкуп, приключило с внесен в съда обвинителен акт срещу Ќ. “.

¬. јнастасова

ќще за: прокуратура  акт  престъпление ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.