Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае  
   –егистрац舫абравена парола

“еатрален фестивал Д“алантиноУ разкрива приказни светове пред децата на Ѕлагоевград


19 юни 2018 11:30   3542 прочита Ѕлагоевград е домакин на VI поредно издание на детски театрален фестивал „“алантино“. Ќачалото ще бъде поставено на 25 юни /понеделник/ в ћладежки дом. ѕървото представление в тазгодишното издание е ,,÷арицата на „ардаша“ от »мре  алман и ще бъде представена от ”ченически театрален състав при —” „’ристо ясенов“, град ≈тро ѕоле в 16:00 часа. ќфициалното откриване на „“алантино“ ще бъде от 19:00 часа, а веднага след това талантите от театрална школа „≈р малък“ към ƒ“ „ѕроф. ≈нчо ’алачев“- Ѕлагоевград ще представ€т „–евизор“ от Ќ.¬. √огол.

“рети€т спектакъл е на јрт асоциаци€ „¬одолей“, детска театрална школа „¬одолей“, които ще игра€т „ опче за сън“ по ¬алери ѕетров. “е ще вл€зат в рол€ на 26 юни от 10:00 часа. ¬тори€т ден от фестивала продължава в 11:00 часа с „Ѕур€та“ от ”ил€м Ўекспир представена от јрт асоциаци€ „¬одолей“; детска театрална школа „¬одолей“. ƒен€т ще продължи отново с т€хно представление- „Ќайден“ по „»ндже“ от …ордан …овков. ¬ 14:30 часа те отново ще вл€зат в рол€, но този път съвместно с “еатрално-танцов спектакъл. “е ще представ€т „√ара  алкута“ по ’анок Ћевин.

„“аласъмът “ропалан“ от янко ћитев излиза на сцената в 16:00 часа, представен от “еатрална школа „“алантино“- Ѕургас. ‘естивални€т ден ще бъде закрит в 18:30 часа с „Ќе падайте духом“ от —танислав —тратиев, играно от “еатрална школа „“алантино“- Ѕургас.

Ќа 27 юни театърът започва в 10:0 часа с „Ќе се гаси туй, що не гасне“- драматизаци€ по български автори, представена от “еатрална школа към читалище „—в.  лимент ќхридски“-град —имитли. ¬ 14:00 часа започва „∆енско царство“ от —т.Ћ. остов- актьори без диплома град ѕравец. ƒетско юношески театър „ћускетарите“ ÷ѕЋ–- ѕерник ще представ€т „Ќе падай духом“ от —танислав —тратиев. ѕоследното представление за ден€ ще бъде на ћладежки театър „ѕри€тели“- ѕазарджик, които ще игра€т „’отел между то€ и они€ св€т“ от ≈рик ≈мануел Ўмит.

„“алантино“ продължава и на 28 и 29 юни, когато театралните почитатели ще могат да гледат „—нежанка и джуджетата“, „ олекционерът“ по романа на ƒжон ‘аулз, „ќчите на хората“, представен от ћладежки театър „ƒрамеди“- —офи€. ѕубликата ще може да види и ,,ƒомът на Ѕернарда“- „ќчите на Ѕога“ по ‘.√.Ћорка.

—пециално за зрителите ще бъде представен и уъркшоп с доц. ќгн€н —пиров- преподавател по актьорско майсторство в ё«” „Ќеофит –илски“- Ѕлагоевград.

¬ последни€ ден от фестивала театрална школа „„арли“- ѕловдив ще изл€зат пред благоевградската публика, за да представ€т „«латоперко“ от Ћеда ћилева. „Ќе падай духом“ също излиза в последни€ ден от тазгодишни€т фестивал „“алантино“. „√ерда“ по јндерсен ще се играе от “еатрално студио „—мехурко“ от град Ѕанк€.

ћолиер с „”чилище за жени“ също ще зарадва жителите и гостите на града. ѕрограмата на шестото поредно издание на „“алантино“ завършва с „ќбъркани“ на театрална школа „ёлий“- —офи€.

ќще за: фестивал  “алантино  светове ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.