Новините на югозападна България
© Сн.: iStock.comЯжте повече банани и авокадо, ето защо  
   РегистрацияЗабравена парола

СУ ,,Христо Смирненски" със специална награда от Министерството на младежта и спорта!


7 декември 2018 09:16  2 коментара   7434 прочитаНа специална церемония в Министерството на младежта и спорта бяха наградени най-активните училища от цялата страна, включили се в инициативата Европейски ден на спорта в училище. През 2018 година празникът на физическата активност завладя 410 учебни заведения в цяла България.

В рамките на един ден бяха организирани множество различни събития с участието на над 90 000 ученици и близо 11 000 преподаватели и родители. И тази година спортните събития се отличаваха с голямо разнообразие, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност и известни личности в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите, като отново на учебните заведения бе предоставена възможността да реализират и FlashMOVE хореография като част от празника. Инициативата бе официално подкрепена от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

През 2018 едно училище силно изпъкна със своите активности и подготовка за Европейския ден на спорта в училище – Средно училище „Христо Смирненски”, с. Кочан, обл. Благоевград СУ „Христо Смирненски“, с. Кочан е едно от най-активните в страната през последните няколко години, като разви редица добри практики при организирането на инициативи за промотиране на физическата активност сред учениците, както и сред местната общност. Затова тази година то беше отличено с „Награда за цялостен принос – участие и привличане на широката общественост” като се отчете, че усилията на училището са излезли далеч извън рамките на събитието Европейски ден на спорта в училище и се превръща във вдъхновител за останалите училища от страната.

Ето част от активностите, които бяха организирани в СУ,, Христо Смирненски” с. Кочан: 64 активности, които са се осъществили по време на Европейски ден на спорта в училище.

Всички ученици участват в активностите, но освен това се включват в активизирането и на цялата местна общност. Изключително разнообразен характер на всяка една дейност от събитието, като мащабът е излязъл далеч извън рамките на училището и е обхванал цялото населено място, а и отвъд него – организиран е Туристически поход: изкачване на стълбите към храм-паметника „Шипка“ от 2 учители и 20 ученици и Туристически поход – изкачване на ,,Седемте рилски езера” – група от 10 учители и 40 ученици, които са преминали маршрута от хижа „Рилски езера“ до „Отовишки връх” в Рила планина, от който се виждат всички 7 Рилски езера.

Въвлечена е обществеността чрез организирани спортни инициативи за децата в детска градина „Пролет“ и детска ясла „Снежанка“. А в обувни предприятия „Финта“ и „Савекс“ са организирани спортни занимания с участие на ученици, които заедно със служители от предприятията изпълняват общоразвиващи упражнения с топка, подаване и ловене на топка.

Празникът завършва с общоселско хоро на площада на селото, в което участват всички ученици, учители и жители на селото. Участието в инициативата е промотирано в социалните медии и онлайн издания, привлечени са за участие и обществени личности.

Почетният плакет на СУ ,,Христо Смирненски“ с. Кочан за цялостен принос за участие и привличане на широка общественост към посланията Европейския ден на спорта в училище, бе връчен от Зам. министърът на младежта и спорта Стоян Андонов. Към тази награда бяха добавени и спортни уреди и пособия, както и парична награда в размер на 500 лв.

По време на Европейския ден на спорта в училище, СУ,, Христо Смирненски“ с. Кочан получи подкрепа от Българския олимпийски комитет в лицето на първата ни световна рекордьорка в леката атлетика Йорданка Благоева, народният представител Анна Александрова, кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, председателят на Общински съвет Сатовча д-р Ивайло Моллов и кметът на село Кочан д-р Юрий Моллов.

Още за: церемония  инициатива  празник Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


2 коментара

7 декември 2018 12:46 | н
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Фалшив герой, дребна неудовлетворена душица.


7 декември 2018 14:43 | Bени
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво момче не се спираш. Поздрави от Памплона.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.