Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!  
   –егистрац舫абравена парола

"—портна панорама"! «ам. -министър ¬ан€  олева: Ѕлагоевград има подкрепата на министерството за развитието на спорта


16 септември 2018 09:39  4 коментара   3129 прочита«аместник- министърът на младежта и спорта ¬ан€  олева и кметът на община Ѕлагоевград д-р јтанас  амбитов откриха седмото издание на „—портна панорама“. ƒомакинът на събитието, кметът  амбитов, поздрави всички спортни клубове, които представиха своите отличи€ на площад „ћакедон舓. „Ѕлагоевград се гордее със своите спортни клубове. «а да се развива един спорт, най- важни са спортистите и добрите треньори, но не на последно м€сто е важна и базата.

“ук ќбщината стои с твърд ангажимент. «а последните години изградихме »нтерната, игрищата на –илци, в момента има стадион със спортен комплекс в ѕадеш, плувни€ басейн в квартал „≈леново“, спортна зала, финансирана изц€ло от правителството. ƒругата година ще имаме още 2 закрити басейна в - в VI ќ” и 11 ќ”. ¬ъв всички училища имаме изградени спортни площадки, нови физкултурни салони. Ќов такъв ще открием в понеделник, в ѕрофесионалната гимнази€, започваме изграждането на друг в Ќ’√. ¬ тази посока работим много активно. ќще римл€ните са казали- „«драв дух, здраво т€ло“.

—портът е здраве, начин на мислене, а също и философи€ на живот“, каза д-р јтанас  амбитов и пожела здрави и успехи на всички.

—воето послание към участниците в „—портна панорама 2018“ отправи и заместник- министъра ¬ан€  олева. „»зключително съм щастлива да присъствам днес тук, на едно прекрасно спортно събитие в Ѕлагоевград. Ѕлагодар€ на всички вас, които сте дошли! Ѕлагодар€ специално на ръководството на ќбщина Ѕлагоевград за усили€та, които полага за развитието и попул€ризирането на спорта сред младите хора! Ѕъдете сигурни, че имате нашата подкрепа от ћинистерство на младежта и спорта. Ѕлагоевград винаги е бил люлка на талантливи спортисти. “ова е един от най-спортните български градове.

ƒълбоко в€рвам, че младите хора тук ще продължат да обичат спорта, че н€кои от т€х ще станат известни спортисти, ще побеждават, ще прослав€т сво€ град и сво€та –одина. Ѕих искала и всички други да растат като здрави, силни и активни млади граждани на –епублика Ѕългари€. Ќад€вам се днешната „—портна панорама“ да помогне на всеки един от ¬ас да открие сво€ любим спорт, да го активизира да се занимава редовно със спортни заниман舓, каза зам. -министър  олева. “€ отправи апел към всички родители да насърчават децата си да се занимават със спорт, защото той ще им помогне да се изград€т като активни, здрави и силни личности.

ќфициални гости на „—портна панорама 2018“ б€ха още областни€т управител Ѕисер ћихайлов, председател€т на ќбщински съвет –адослав “асков, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности ’ристина Ўопова, ћарио Ѕогданов- доктор по ‘¬—“, вицепрезидент на световната федераци€ по “аекуон-ƒо ITF, вицепрезидент на европейската федераци€ по “аекуон-ƒо ITF, председател на ”— на Ѕ‘“ ITF, ≈катерина √енова- член на ”— на Ѕ‘“, президенти и председатели на спортни клубове.

—лед старта на събитието, домакинът д-р  амбитов, заедно с официалните лица станаха свидетели на изключителни демонстрации, представени от “  „‘олкън“,  —√ “Ћ. —олачки” -спортна гимнастика и батут, танц от  —“ „Ѕлагоевград“ с ръководител јни ’ачатр€н „ƒежа вю“, карате клуб „јсикс“, клуб по спортни танци "»мпулс", спортна гимнастика √—  “ѕирин 2011”, бокс, самбо, джудо. «ам. -министърът ¬ан€  олева и кметът  амбитов, областни€т управител Ѕисер ћихайлов се включиха в предизвикателството на кампани€та на Ѕ‘“ „Ќовите шампиони“ – проект в подкрепа на млади спортни таланти в различни възрастови групи. ¬сички заедно направиха и обиколка на шатрите, къде клубовете от Ѕлагоевград б€ха представили своите постижени€.

¬. »ванова

ќще за: ¬ан€  олева  Ѕлагоевград  издание ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


4 коментара

16 септември 2018 11:40 | Ќасо
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

’айде сега всички вкупом на ливадата в ѕадеж... –рр... овце прости


16 септември 2018 11:54 | ѕирин
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

 ога ли ще имаме гражданско общество, което да си защитава своите интереси...


16 септември 2018 12:03 | избирател
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

 аквото и да се напише все ще се намери н€кой да мрънка.


16 септември 2018 13:00 | избирател1
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

Aко имаше гражданско общество н€маше само да се дрънка, но за съжаление разполагаме само с овце... бее, кво да го правиш, ковти матриал...
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.