Социална политика! Близо 600 деца в детските градини и ясли в Благоевград са с намалена такса или са освободени от такава

11 февруари 2019 09:26   1 коментар   6496 прочита


Размерът на таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през 2019 година. Въпреки възходящия стандарт за обгрижване на дете в детско заведение, таксата за месец е 40 лева или около 2 лева на ден. Същата не е променяна от 11 години насам.

Община Благоевград има предвидени редица социални облекчения. За 342 от децата в детските ясли и градини в Благоевград дължимата такса е 50% от абсолютната стойност. Това е предвидено за деца с един родител, както и за две деца от едно семейство, посещаващи едно или различни детски заведения.

За деца на многодетни родители, таксата, която се заплаща за първото дете е в половин размер.За второто дължимата сума е в четвърт размер или 10 лева, което към момента засяга 61 от децата в Благоевград,.Общо 196 деца, посещаващи детските заведения на територията на община Благоевград са освободени от такса. Всички социални облекчения са записани в Наредба, приета от Общински съвет - Благоевград. Тя е поместена в страницата на Община Благоевград – www.blgmun.com.

От тази година, по разпореждане на кмета д-р Камбитов, Община Благоевград, въведе и специално меню за деца с глутенова ентеропатия. За тях се приготвя отделна храна, като това не влияе на определената месечна такса.


Още за: размер   деца   градини   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
11 Февруари 2019 22:20 | Човек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А какво става с таксите за така наречените допълнителни занимания-танци, спорт и т. н. които са незаконни. Или е по-лесно да събираме пари от родителите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката