След тежките пътни инциденти от последните дни! Засилено полицейско присъствие на бул. "Джеймс Баучер" в Благоевград

17 юли 2019 14:37   2 коментара   11841 прочита


Засилено полицейско присъствие се наблюдава по бул. "Джеймс Баучер" в Благоевград. Това се налага поради зачестилите инциденти в района. Полицаи следят както за шофьори в нарушение, така и за неправилно пресичащи пешеходци. Репортер на struma.com стана свидетел как униформените глобиха шофьор, спрял с микробуса си в непосредствена близост до пешеходна пътека и само на метри от знак, забраняващ паркирането и престоя.

"Неправилно паркиралите автомобили създават сериозна предпоставка за възникването на ПТП-та, тъй като намаляват видимостта и пречат, както на шофьорите, така и на пешеходците. А в пиковите часове настъпва истински хаос в движението, не се знае кой на къде върви, коли не дават предимство, а пешеходци изскачат отвсякъде", коментират работещите в близките магазини, които ежедневно стават свидетели на опасни ситуации.

Припомняме, че точно преди седмица жена бе ударена от автомобил на пешеходната пътека, а 3 дни по-късно на същото място пък кола блъсна дете с тротинетка. И двамата пострадаха леко, но на станалия печално известен булевард е имало и смъртни случаи.

И докато униформените следяха пътната обстановка на оживения булевард, то в центъра баровски автомобил най-нахално бе паркирал в пешеходната зона...

П. Пенева

2 коментара
17 Юли 2019 16:38 | Баба
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

В кръговото, разрешената скорост е 30км/час. Да сложат камери и там нещата ще се успокоят. Българинът разбира само ако му бръкнат в джоба. Камери и глоби, това е истината. Впрочем, това кръгово при строителния е ад за пешеходците и изпитание за шофьорите. Що се отнася до Джеймс Баучер, там нарушенията са и от водачите и от пешеходците. cgkpi


17 Юли 2019 21:30 | Дончо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо криете номера на BMV-то?
Всички софийски сайтове поместват такива снимки с номерата.
А този нахал /около 20-годишен/ днес буквално разбута пешоходците и паркира там и влезе в банката сякаш е у дома си. Патраулиращи полицай по центъра не съм виждал от години-всички се возят само с новите автомобили.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар