Новините на югозападна България
Красавица! Мъжете въздишат по Гришовата Никол  
   РегистрацияЗабравена парола

След серия жалби на родители: Уволниха дисциплинарно директорa на 8-ма детска градина "Вечерница" в Благоевград E. Донева


4 декември 2017 17:51  100 коментара   37114 прочитаДиректорът на 8-ма детска градина "Вечерница" в Благоевград Елена Донева бе уволнена дисциплинарно днес, заповедта и ще бъде връчена официално утре, научи struma.com. До драстичната мярка се стигна след продължила повече от месец проверка на общински служители, по повод серия жалби от родители на деца в градината.

Проверката в детската градина стартира след инцидент с дете, което падна и се нарани сериозно на площадката в детската градина и родителите му депозираха жалба в общината, обвинявайки работещите и най-вече директора в безотговорно отношение към детето им.

Последваха още сигнали за безхаберно отношение в детската градина и липсата на контрол от страна на директорката Донева. Подобни сигнали постъпваха и в редакцията ни, в които родителите настояваха за спешни мерки от страна на общинска администрация.

Бе назначена комисия, която с дни ревизира работата на директора Донева и днес комисията излезе със заключение пред кмета на общината Ат. Камбитов, който незабавно издаде заповед за освобождаването на директора от работа.

П. Петрова

 

Още за: детска градина  е.донева  благоевград  уволнение Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


100 коментара

4 декември 2017 18:03 | Кали
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Най после то и там цари шуро баджинащина свободни работни мрста няма от години


4 декември 2017 18:07 | opp
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

в Марикостиново кога ?


4 декември 2017 18:39 | Родител
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Бръчков да последва примера на колегата си от Благоевград и веднага да уволни директорката Манова??? Какво чака още?


4 декември 2017 18:56 | Коко
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

А директорката на 7- мо кога ще я разкарат


4 декември 2017 20:19 | Мария
Оценка:
27
 (
45
 гласа)

Тази директорка е най-човечният човек, когото познавам. Малко хора могат да претендират за нейното възпитание, култура и интелигентност. Засрамете се продажници в общината!


4 декември 2017 20:42 | ,,,,,
Оценка:
34
 (
48
 гласа)

Точно нея ли? Тази възпитана и прекалено интелигентна жена дето на мравките път прави, та тя от добрината си пати, персонала е свръх селяндури коити неможеш да превъзпиташ, кой може да каже нещо например на бустанското плашило Багашева дето е яхнала метлата, в непрекъсната мания, знае само да събира суми от родителите по 2 пъти в годината да уборудва групата си. Кмета да поразчисти простия персонал и тогава да предприема крайни мерки относно един достоен за уважение човек, а именно госпожа Донева!


4 декември 2017 21:03 | Г.
Оценка:
29
 (
43
 гласа)

Познавам я като много стойностен и възпитан човек! Кмета е взел решение след доклада на комисия, съставена от хора, които нямат качествата на Елена!


4 декември 2017 21:22 | Народна учителка
Оценка:
36
 (
46
 гласа)

Донева, ние уителството в Благоевград те подкрепяме! ГЕРБ нямат място в Община Благоевград. Доказаха го многократно. Изтича им времето и гледат да устроят "своите". Нали така изритаха Росица Кузманова преди година и назначиха "своята" директорка. Кой на кого, какво има да доказва -в съда. Разкарай я малко тая Христина в съда. Самозабрави се. Феодалка! Да си заминава в София. при децата и футболиста. Какво дерибейства зад гърба на Камбитов. Донева с теб сме! Не падай духом и се бори за справедливостта!


4 декември 2017 21:24 | Shame
Оценка:
32
 (
38
 гласа)

Скалъпена история, то е ясно! И тези, които го правят трябва да знаят, че всичко се връща! Много явни стават тези назначения, уволнения... Чия приятелка ще бъде назначена сега, на Шопова или на машата Митова?


4 декември 2017 21:26 | Радева
Оценка:
41
 (
43
 гласа)

Неудобна е Донева, защото е един от малкото наистина почтени и свестни хора, а мястото е апетитно... Да видим коя братчетка на Шопова ще се настани на стола й.


4 декември 2017 21:30 | Благой
Оценка:
40
 (
44
 гласа)

Господата от общината премахнаха един достоен човек, за да назначат свои хора. Там започва строеж и сега Кметчето пак ще краде. Това е най-свестния директор на детска градина в града. Но пенсионерките директорки са непоклатими гербаджиЙки. Тежко ти Благоевград. Вече се обезлюди.


4 декември 2017 21:36 | Народна учителка
Оценка:
27
 (
31
 гласа)

Поздравявам те Благой! Колко точно си го казал в коментара! Сто процента вярно! Не се накрадоха! Господ гледа обаче!


4 декември 2017 21:39 | Човек
Оценка:
36
 (
42
 гласа)

Елена Донева е най-прекрасният и добронамерен човек!
Каква скалъпена историйка!!
Хайде кажете колко са жалбите?! -1, 2. Колко?
Всички родители са възхитени от нейната доброта, позитивизъм и професионализъм!
А в ДГ 3, като избяга дете, какви бяха последствията за г-жа Иванова? Хайде да гредаме обективно и да мерим с едно мерило за всички!


4 декември 2017 21:43 | Учителка
Оценка:
33
 (
39
 гласа)

Учителка съм. Пред пенсия съм. По гнусни жени в образованието от Митова и Шопова Не е имало. Броя времето, когато ще мога да се пенсионирам. Не мога да ги гледам тия двете. Но краят им наближава. А тоя Камбитов къде спи? Под носа му се вихрят двя вещици


4 декември 2017 22:40 | Мария
Оценка:
26
 (
30
 гласа)

срам, кмете, срам... не си познаваш персонала, преди тази качествена директорка имаш много за уволнение, отвори си очите, защото всичко в този живот се връща


4 декември 2017 23:17 | ...
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

😀 😀 😀 тук пишещите мислете когато гласувате за КОЙ!!!


4 декември 2017 23:18 | ??
Оценка:
30
 (
32
 гласа)

Наистина ли си мислите, че камбитов не знае какво се случва? Наивници ..


5 декември 2017 00:45 | Вида
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Брей, каква гореща новина! А вие как се сдобихте с нея толкоз бързо, да не сте били част от "комисията"??? Как е, добре ли плащат от Кметството?


5 декември 2017 07:52 | Гражданин
Оценка:
-18
 (
28
 гласа)

Гледам снощните коментари, какво да кажа, Народен учител, Учителка и т. н., Бонка явно е вкарала няколко питиета и се е развихрила, онзи с очилата и той се включва някъде между водчице. И как па все баби се разписаха?! Явно алкохола на Леля Бонка е замъглил "бистрят и ум", колко сте жалки, Бонке лв ми, Бонке...


5 декември 2017 08:01 | Шльоковица
Оценка:
-13
 (
15
 гласа)

До Орааа, хем си не Орааа, хем си пиян до козирката, Сладка, зная, че ти е мъчно леля Ти Бони, но я се замисли преди да пишеш. Хем неподготвен си, хем не на място. Има и друго, научи се да пишеш на кирилица, друго, тази "Директорка", след як запой да ходи на работа, дали е редно?! Редно е, нали си пият заедно с Леля ти Бонка.... Време беше да я махнат, поредната пияница...


5 декември 2017 08:07 | Дядо Мраз
Оценка:
-20
 (
24
 гласа)

Такива неща се случват в целия свят. Каква драма видяхте? Похвално е, че ръководството е реагирало адекватно.


5 декември 2017 08:09 | Родител
Оценка:
-21
 (
33
 гласа)

Добро утро! Като родител, оставил детето си в друга детска градина тази сутрин, искам да кажа следното. Откакто в образованието са Шопова и Митова, нещата са корено различни, разбирате ли??? Ако сте родител, ще разберете. Детските градини не са това, което бяха. Ако ходите на представления на децата, също може да добиете представа. С децата се работи, обръща им се внимание, защото всеки знае, че ако не си върши работата, други кадри чакат на вратата. Изключително съм доволна и благодарна, защото детето ми вече има база за 1 клас.


5 декември 2017 08:13 | Родител
Оценка:
-26
 (
32
 гласа)

Приятна изненада! Тъкмо оставих детето, казаха ми да прочета статията за уволнението на директор Донева, останах изненадан, приятно изненадан! Не вярвах, че това може да се случи, струва ми се невероятно. Тази г-жа Донева, често, ама много често, когато видя дете си на градина, откровено лъхаше на алкохол, да не говоря, че постоянно и под различни предлози вземаше пари от родителите. Този път поздравления за Камбитов, най-накрая тази нелицеприятна директорка да бъде уволнена!


5 декември 2017 08:24 | ники
Оценка:
-24
 (
30
 гласа)

Браво Камбитов! Уцелил си в десетката! Тази директорка и некадърните учителки около нея са точно за уволнение ! много ниско педагогическо ниво


5 декември 2017 08:25 | Учител
Оценка:
-25
 (
33
 гласа)

Вече 27 години работя в детска градина. Отговорно мога да кажа, че откакто г-н Камбитов е кмет на тази община, нещата се случват по-най-добрия начин. Никога, ние учителите не сме срещали такова разбиране, каквото сега. Благодаря!


5 декември 2017 08:29 | ЗА конкурс
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

A сега ако са точни, нека обявят КОНКУРС за директор на градината, като срокът не е повече от месец. Кадри има. Ама пак ще назначат "временно" някоя "Изпълняваща длъжността" за няколко години. Завинаги.


5 декември 2017 08:31 | Майка
Оценка:
-21
 (
27
 гласа)

Най-после! Това уволнение трябваше да се случи отдавна. Беше вече абсурдно, водиш си дето и всеки понеделник, вместо директор Донева да те посрещне, срещу родителите ято винарки, които питат за поредния рекет. "Тук ръководството решихме да съберем по 10 лева, че да вземем нещо на децата" ! Без възражения, давах, но в един момент престанах, попитах за какво точно даваме пари, без адекватен отговор. Въпросът ми увисваше във въздуха, но ятото винарки ме посрещаха със следваща доза, трябва да дадете, за децата е.... По-добре дайте и не питайте". И много други примери имам. Простичко казано, една самозабравила се директорка намери своята справедливост, макар с известно закъснение. Надявам се, че следващият директор няма да мухмурлия и рекетьор. Най-накрая се обърна внимание на дестките ни жалби, благодаря г-н Камбитов! Пак казвам, моля Ви, следващия директор да е тестван, а не в постоянно пиянство!


5 декември 2017 08:35 | Лилия
Оценка:
-29
 (
35
 гласа)

Шопова ви е трън в очите. Жалки сте, че не виждате нейния капацитет и професионализъм, жалко, че не виждате развитието на образованието и културата в Благоевград, благодарение на Шопова. Злобарите, винаги ще има за какво да говорят и плюят. Така се работи, трябва да има ред и дисциплина.


5 декември 2017 08:38 | Райна
Оценка:
-22
 (
26
 гласа)

Време е да се започне чистка . Некадърниците нямат място на отговорни позиции. Така е, след като не те бива си тръгваш.


5 декември 2017 08:39 | с дете
Оценка:
-21
 (
25
 гласа)

Може би ще водя детето и ще оставям детето си в детската градина по-спокойна. Дано нещата се нормализират и отношението и наблюдението на децата стане от първа важност. Време беше да се случи нещо такова.


5 декември 2017 08:42 | Добри вести
Оценка:
-26
 (
28
 гласа)

Браво! Коледата подранила, един пияница по-малко, един самозабравил се директор по-малко. Г-жа Донева, не г-жа, бъчвата Донева отдавна трябваше да бъде уволнена, самозабравила се и наглееща като генерален секретар на партията от Живково време. Сега може да си вилнее на воля, пардон, д си пие на воля


5 декември 2017 08:46 | Родител
Оценка:
-19
 (
21
 гласа)

Айде бе, който не е ходил е детската не знае какво се случваше. Да не говорим, че Бончето има пръст на много места, за да подклажда огън и да всява омраза. Тази жена дори с родители е говорила. Няма да казвам повече, който иска ще научи.


5 декември 2017 08:48 | директор
Оценка:
-18
 (
20
 гласа)

На тази позиция трябва отговорност, съвест, търпение, спокойствие и професионализъм. Тази жена със сигурност не притежава тези неща, за това е време да си ходи. Така е, когато не си на мястото си, колкото и да въртиш то си проличава. Време беше, драга ми, да си тръгнеш. Не показа и не доказа това, което се искаше от теб. Не те приеха нито деца, нито родители. Вземете си поука и бъдете внимателни и добри, особено, когато работите с деца.


5 декември 2017 09:35 | гражданин
Оценка:
-23
 (
27
 гласа)

Абе ей, червените тролчета са пили и писали, пили и писали. Пак общината ви пречи за всичко, айде малко по- сериозно. Благоевград във всяко отношение се подобрява!!!!! Образование, култура, инфраструктура, спорт, туризъм. Вие сериозно ли се опитвате да насадите противоположно мнение, без да мислите, че гражданите, тия като мене, обикновените, виждаме!!!!! Да, пак за Камбитов ще гласувам, ако се кандидатира!!!!!


5 декември 2017 09:43 | Учител
Оценка:
-19
 (
23
 гласа)

Вече 27 години работя в детска градина. Отговорно мога да кажа, че откакто г-н Камбитов е кмет на тази община, нещата се случват по-най-добрия начин. Никога, ние учителите не сме срещали такова разбиране, каквото сега. Благодаря!


5 декември 2017 09:55 | гражданин
Оценка:
-20
 (
24
 гласа)

Абе ей, червените тролчета са пили и писали, пили и писали. Пак общината ви пречи за всичко, айде малко по- сериозно. Благоевград във всяко отношение се подобрява!!!!! Образование, култура, инфраструктура, спорт, туризъм. Вие сериозно ли се опитвате да насадите противоположно мнение, без да мислите, че гражданите, тия като мене, обикновените, виждаме!!!!! Да, пак за Камбитов ще гласувам, ако се кандидатира!!!!!


5 декември 2017 10:25 | Запознат
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

До Майки, Директори, Граждани, Учители и други псевдо хора. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ И ЯВНИ ЛЪЖИ!!! Всички, които познаваме г-жа Донева знаем какъв ЧОВЕК Е И ПРОФЕСИОНАЛИСТ. И в общината, и в детските градини, и родители на деца, никой не може да каже лоша дума за нея. Винаги ще каже добра дума на всеки и ще помогне за каквото и да било. Не можем обаче да кажем същото за други директори, които "държат полата" на Госпожата в общината.
Много ясно, че проблема с въпросната майка/ която е ненормална и жалко за детенцето/ е просто използван за да се нареди някоя госпожичка без опит, без образование, без отношение към децата, нооо със самочувствие и подкрепата на някой чичко от Партията-майка.


5 декември 2017 10:30 | Иво
Оценка:
28
 (
32
 гласа)

Започнал е работния ден на писарушките на Шопова- позната схема, ха-ха! Давайте още да окаляте тоя чист човек, докато реалните родители бачкат. Какъв алкохол, какви пари ви гонят- изтъркано клише, ама тоя път съвсем сте сбъркали адреса. Нито пуши, нито пие жената, но виж- може би пък се дрогира- опитайте с това. Работата е ясна, Донева си отива, точно защото е почтена- просто не ви върши работа. Нищо ново при нас. Жалко


5 декември 2017 10:32 | Зоя
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Ама извинете, какви са тези работи, че търсела пари от родителите?!? Ми те всички търсят въпреки, че постоянно се говори как родителите не трябва да даваме. Елате да видите в детската градина на плажа какво става. За какво ли не, то са тържества всяка седмица, ама после дайте за снимки, дайте за дискове, дайте за материали за картички, дайте за базара, после пък ще има изложба някъде си, пак дайте, за театър дайте и няма спиране. А общината какво е купила???? Нито чаршафи купуват, нито матраци, нито нови одеяла. Може ли да се кара с 30 годишни дюшеци? Коя майка иска това за детето си?! Да не говорим, че храната е отвратителна и все се говори, че децата били дебели. Дебели ги правят от вкъщи а не могат да станат в градината дебели.


5 декември 2017 10:37 | 11
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

Само който не я познава може да твърди, че пие и събира пари. Тя от джоба си ще даде и е давала много пъти, но няма да потърси никога. Хайде най после тази богата и просперираща община да поеме пълната издръжка на едно дете и да се приключи веднъж завинаги с тези спекулации. Ама трябва да има за заря, нали?!


5 декември 2017 10:46 | Илиева
Оценка:
-16
 (
22
 гласа)

Колко много хора без работа, колко много безделници. Голяма работа станало. Щом директорката е сбъркала, ще си носи последствията. Важно е, че има контрол и се взимат мерки. Ако трябва да съм честна, кметът си върши работата много съвестно и адекватно. Много са нещата, които го различават от други градоначалници и това се усеща от учителската гилдия.


5 декември 2017 10:47 | човек
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Разпънете я на кръст, нали това правим отдавна с най-добрите и ценни хора. Все пак сме християни.


5 декември 2017 10:51 | Вирус
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

С оглед реализацията на апетитни проекти и необходимостта да бъде назначен "свой" човек, г-жа Донева бе неколкократно привиквана и притискана да си подаде молба за "ранно пенсиониране" от г-жа Шопова. След найния отказ се появиха "жалбите".
Това е истината!


5 декември 2017 11:04 | до Шопова
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Как не те е срам?


5 декември 2017 11:04 | Повче запознат
Оценка:
-16
 (
20
 гласа)

Запознат написа:Запознат

От къде се познавате с другарката Донева, от барчето ли или от сбирките ви в кафето и пицарията с Бончето?! Онзи ден направихте сервитьорката на две стотинки за два грама водка, точно ли било сипано, сигурна ли била, че да не го сипва тя бе, ей така си изпросихте по половин чаша вино, смешни другарки


5 декември 2017 11:10 | Antibiotik
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Вирус написа: Вирус

Ти как разбра, че е привиквана?


5 декември 2017 11:12 | Илиев
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Ако е сбъркала- да си понесе последствията, но ако "са я сбъркали"- всички ще ги носим, това се превръща в епидемия. Струма да даде право на отговор, ама на дали, нали ни готвят за "бананова република"


5 декември 2017 11:16 | Запознат
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

До госпожа ПОВЧЕ запознат: сипи си 20гр да се успокоиш. Идват хубави празници, помисли си за доброто и злото, вгледай се в себе си. Никога няма да я стигнеш Донева, нито по доброта, нито по професионализъм, нито по харизма или пък позитивизъм.


5 декември 2017 11:16 | Спокойно
Оценка:
-12
 (
20
 гласа)

Спокойно! Всички сме хора, всеки греши. Да, сигурно жената е сгрешила, не бива да се говори лошо против нея, но все пак трябва да си понесе последствията. В България затова повечето неща не вървят, защото никой не носи последствия от действията си. А трябва. Жива и здрава да е жената, но далеч от децата, щом не може да се грижи за тях. Все пак това са нашите деца!!!


5 декември 2017 11:20 | Директор
Оценка:
-17
 (
21
 гласа)

Когато преди 17 години започнах да работя в детско заведение, нещата бяха неподредени, в много аспекти объркани. Сега с ръка на сърцето мога да кажа, че ситуацията е различна. Имаме прекрасни условия за работа и абсолютно разбиране от общинското ръководство. Колкото до г-жа Донева - няма да коментирам професионалните и личните й качества. В крайна сметка всеки носи отговорност за действията или бездействията си.


5 декември 2017 11:23 | Екатерина Иванова
Оценка:
31
 (
35
 гласа)

Като майка на детенце в същата градина мога да кажа, че някои хора пишат без да мислят. Аз съм доволна от грижите, които се полагат за децата. Учителите са много добри педагози с опит, лелите обгрижват ежедневно децата и контактуват възпитано с нас. Директорката е винаги любезна и усмихната, разговаряла съм с нея и съм очарована от отношението и към нас. Жалко е наистина ако от общината по този начин си измиват ръцете. Жалби се пускат навсякъде, но досега не съм чула да уволняват директор за това. Лек ден.


5 декември 2017 11:24 | Ангелина
Оценка:
35
 (
37
 гласа)

Познавам Елена от 34 години. По- съвестен, по- отговорен, по- спокоен и търпелив човек от нея не познавам. За професионализма й едва ли има място за съмнение. Директор на базова градина- обучила и подготвила десетки студенти. Посветила е целия си живот за възпитанието и обучението на децата. Притежател на първи клас квалификация. Как може с лека ръка да се прекъсне творческия път на един интелигентен, образован и изключително добър Човек.
Явно мястото е обещано. Все пак трябва да има морал!


5 декември 2017 11:56 | Майка
Оценка:
-20
 (
28
 гласа)

Стига вече спам! Добра или лоша, професионалист или не дотам.... факт е, че е имало родителско недоволство, а в такива случаи следва да бъдат взети мерки. Точка!


5 декември 2017 12:04 | Галя
Оценка:
-19
 (
21
 гласа)

Жалко за изписаното до тук. Когато си градоначалник трябва да взимаш тежки решения, но при оплакване и недоволство- мерки трябва да има. Евала на кмета, че е взел навременни мерки, браво, че работи адекватно и съвестно. В крайна сметка, когато става въпрос за сигурността на децата няма друго по-важно. Може жената да е добра, може да е всичко, но факта, че има постъпили оплаквания говори за някакъв проблем. Браво за работата на кмета.


5 декември 2017 12:07 | Учител
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Г-жа Донева е достоен Човек и Професионалист. През годините в които ръководеше и управляваше ДГ, тя се справяше безупречно. Изключително грамотен и всеотдаен на работата си човек. Нека не позволяваме кадърните хора в сферата на образование да бъдат махани с лека ръка, поради нечии нечистоплътни интереси. Г-жо Донева, гордея се, че Ви познавам. Вие трябва да останете част от гилдията ни в името на справедливостта и здравия разум, който надявам се, че Кмета ще прояви.


5 декември 2017 12:12 | Михаела
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Как може да се пишат толкова неверни думи. Г-жа Донева е толкова прекрасен човек, интелигентна и възпитана личност! Професионализмът в работата и си личи, но за който има очи да го види! Явно никой от "плюещите" не я познава! Образованите, съвестни и честни хора са неудобни. Мястото е обещано! И това е най- лесният начин!
Г-жо Донева, не оставяйте нещата дотук! Търсете си правата!


5 декември 2017 12:20 | родител
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Директорката на 9 училище Василка Величкова кога ще си замине. Там не се провежда учебен процес. Има ли някои да направи проверка какво става в това училище. Не се взимат часове, децата бягат от училище, празни класни стаи, а учителките си пият кафето и чакат датата да си вземат незаслужените заплати.


5 декември 2017 12:28 | О
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Няма някой, който да познава тази разкошна жена и да каже лоша дума за нея. Всички омерзителни коментари се пишат от две-три поставени лица с лесно разпознаваем вулгарен език, които пишат едни и същи мерзости за всички неудобни на общината. Това се вижда и от рейтинга на тези коментари.


5 декември 2017 12:31 | Ха сега
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Отдел „Пропаганда” на общината взе да издиша.


5 декември 2017 12:36 | Родител
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Изумен съм! Какви са тези коментари? Ужасно е, защото явно има някаква война тук. Е аз ще ви кажа своята позиция. Г-жата не е лош човек, така е. Но за професионалист не можем да говорим. Тези от вас, които яростно я защитават или не знаят истината, или са платени, или и аз не си обяснявам. От много отдавна ръководството там трябваше да бъде сменено. Говорил съм и с персонала, след не една или две ситуации на безотговорност. Истината винаги ще излезе наяве.


5 декември 2017 12:37 | До майка
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Тая пък, коя си ти за да слагаш точки? Отглеждай си там целулит по задника и не давай мнение по неясни за теб въпроси


5 декември 2017 13:15 | поп
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Пошли писачи на заплата в общината, едни и същи ги нижат за всички и светят в червено! Има ли нещо свято за вас в тоя живот? Замислете се, не е късно


5 декември 2017 13:17 | Петър
Оценка:
-15
 (
23
 гласа)

Като родител мога само да кажа, браво, че се взимат адекватни мерки. Да, директорката е добър човек, но стига ли само да бъдеш добър човек ?! Нали трябва и професионализъм и идея от това, как се води заведение с деца и т. н. Браво на ръководството на Общината, че взе адекватни мерки.


5 декември 2017 13:19 | Крайно време
Оценка:
-20
 (
22
 гласа)

Крайно време беше да се направи някаква реформа и да се вземат мерки. Плюйте по Шопова и Камбитов. Но те показаха, че работят и че знаят как да направят нещата по-добри. Какво друго мога да кажа освен браво за адекватните мерки.


5 декември 2017 13:43 | да, Крайно време
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Ама разбира се, че мерките са адкватни, особено за родата. Освен майката и сестрата на Шопова на ръководни длъжности в града, кой друг неин роднина трябва да се изяви сега. Дайте да видим! Нека справедливостта възтържествува!


5 декември 2017 13:44 | читателка
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

Като чета коментарите ми става ясно как се е увеличила шайката на корумпирания кмет на Благоевград, която се е включила кампанийно да защитава позицията му и тази обкръжението му. Не познавам уволнената директорка, но познавам други, които от години са за уволнение пък никой не ги уволнява, а те даже се фукат че са със здрав гръб откъм общинското ръководство на града


5 декември 2017 13:49 | до читателка
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

Назначават се на общинска службичка платени коментатори на заплата от нашите високи данъци и това е резултата. Това е политиката на мутрите във всички общини.


5 декември 2017 13:50 | Точно така -
Оценка:
-18
 (
26
 гласа)

Точно така, който каквото си е постлал, на това ще легне. Адмирирам решителните действия на кмета. Винаги е действал със замах, в правилната посока. Взетото решение показва, че се зачитат родителите и децата. Така се прави!


5 декември 2017 14:00 | горчивата истина
Оценка:
26
 (
28
 гласа)

"За детска градина „Вечерница” общината предвижда най- мащабното разширение с изграждане на ново крило, в което да се разкрият две нови групи. "

Няма как да откраднат половината с Донева директор и трябва да сложат някой послушен и сляп. ОТ ДЕЦАТА крадете!


5 декември 2017 14:00 | До точно така
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Точно така - написа:Крайно време

Много добре казано. Точно така се прави!


5 декември 2017 14:02 | Илиева
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Ето как действа общината, пуска статийка и после хубаво маже с лайна, и ангел да си, черен ще излезеш, ходи се обяснявай после. прокуратурата да се заеме! къде живеем!


5 декември 2017 14:25 | Питам
Оценка:
-14
 (
22
 гласа)

Не се ли срамувате да отричате всичко, което прави за вас кмета, колеги в детските градини? Хапете ръката, на онзи, който ви храни. Не така стоят нещата, когато се видите очи в очи, нали


5 декември 2017 14:45 | оцеляващ
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Смееш ли да не му целунеш ръка, па и крака- затрива те! Кои сме ние- рая покорна.


5 декември 2017 14:50 | Николова
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Прочетох статията, но направих глупостта да изчета и всички коментари. Засрамете се, колеги! Детските градини не са били в по- добро състояние и с по- добър екип. Не се харесва фактът обаче само на хора, които не могат по цял ден да си пият кафето, да пушат цигари и да не обръщат внимание на децата. За тези деца трябва обич, да ги научим да бъдат хора, отговорни граждани, моля ви, бъдете и вие добър пример.


5 декември 2017 14:59 | Учителка
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

До Михаела:"Мястото е обещано" - Нямя такова нещо! Ако това твърдение беше вярно, нямяше да държат 4-5 директори на ДГ в пенсионна възраст повече от две години, т. е. възможности за "наш човек е имало".
Що се отнася до Шопова, тя отдавна е загърбила детските градини и е насочила усилията си в "културата". За справка бюджет 2017г. на Общината: 14% увеличение на средствата за култура, а за образование-8%!???


5 декември 2017 15:00 | Леле
Оценка:
-15
 (
19
 гласа)

Лелелеле, колко много мърсотия се излива. Защо плюете така, при видимо добри резултати и добро развитие? Не бъдете неблагодарни. Дълги години Благоевград се нуждаеше от управление, мислещо за децата и работещо в полза на гражданите.


5 декември 2017 15:35 | гражданин
Оценка:
24
 (
24
 гласа)

Само веднъж съм виждала Донева и впечатлението ми е прекрасно В този провинциален град рядко се срещат културни хора Съжалявам че има неприятности Да приеме че всяко зло е за добро А тези които несправедливо съдят да се боят направо от Господ Колко пенсионерки работят а в града е пълно с безработни млади педагози


5 декември 2017 15:49 | До читателка
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Браво! Има къде, къде по-достойни за уволнение кадри, било то и “техни”! Липсата на качества е видима и с просто око и за вас и за обществото, засрамете се поне!


5 декември 2017 16:21 | Денис
Оценка:
-16
 (
18
 гласа)

Еми така е, грешките се наказват, още повече грешки, касаещи сигурността и безопасността на нашите деца. Жената може да е много добра и мила, но кадърност и професионализъм явно няма. Браво за бързите и взети мерки!


5 декември 2017 17:12 | Ти да видиш
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Свърши работното време в общината и плюенето по Донева спря.


5 декември 2017 17:16 | заблуда
Оценка:
-14
 (
16
 гласа)

Заблудата на хората е голяма. Всеки, който ви изглежда мил ли е добър? Едва ли, защото въпросната дама хич не е цвете за мирисане.


5 декември 2017 17:17 | 123456
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Като се запознавам тук с разни мнения идвам до извода, че когато децата са с родителите си никога, ама никога не им се случва нищо - нма разбити носове, няма олющени колена, няма агресивно детско поведение, отношенията между децата и родителите са такива едни ласкави, сладки, топли. Като турски кадаиф . . .или баклава.
Толкова много жестокост прозира тук, че се чудя как някои хора лягат вечер да спят спокойно. Толкова ли сте изрядни всички вие на работното си място? Ама наистина ли?
Идващите събития ще покажат имало ли е постановка от страна на уволняващите ик аква е била тя. Сега е рано да се каже. Но че г-жа Донева е изключително добър и интелигентен човек е вярно. На тази детска градина и на някои учителки от 30-40 години не може да им се угоди с директор. Ангел небесен да слезе да управлява там ще му намерят цаката.


5 декември 2017 17:18 | Платени
Оценка:
-20
 (
20
 гласа)

Платените коментари са лесни, едни и същи имена се дъвчат, защото пречат. Базите в детските градини обаче никога не са били по- добри, а кадрите по- професионални. Изключение правят някой, които злоупотребяват с позицията си, но се вижда, че и тяхното време бавно, но сигурно настъпва. Така, както и на Донева. Поздравления за постъпката, време й беше.


5 декември 2017 17:49 | Учител в градината
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

Да кажа, че основанието за уволнение е една единствена жалба от въпросната майка Везенкова, не е имало никаква серия от жалби, нито проверка, а още по малко комисия! Всеки в градината ще потвърди. Просто няма какво друго да й измислят на г-жа Донева. Сами си правете изводите какви са им мотивите.


5 декември 2017 18:41 | Нов
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Май не стана ясно каква точно е новината тук - почва голям строеж и се разчиства пътя на кражбата на нови милиони- този път от децата ни! Толкова е просто! Какво значение въобще има Донева- освен че явно не ги устройва и нещо ги е вбесила. Да се беше научила да слушка и да мълчи. Сега ще си изпие горчивата чаша. Ама и ние след нея...


5 декември 2017 19:03 | РОТ ФРОНТ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Привет на всички блеснали тук с болшевишкото си мислене. Крайните оценки, които давате на един човек, за който дори не става ясно защо е уволнен, ви характеризира именно по този начин - крайни комунисти, болшевики от ленински тип. Това е виртуално организиран "другарски съд" - тази социална форма напусна нашия живот, но вие не я напускате. А тези, които са по-млади са я онаследили генетически. За последните може дасе каже, че са комунисти по произход, по синя кърв така да се каже. . . . Още малко ще поискате картечници, ще изправите човека до стената и ще стреляте до захлас. Това не означава, че думите не убиват. И това не означава, че имате способност за се поставите на мястото на другия.
Търпение! Както е тръгнало никой не е застрахован. Затова, ДРУГАРИ БОЛШЕВИКИ, недейте да питате за кого бие камбаната: камбаната бие за вас!


5 декември 2017 21:00 | Родител
Оценка:
-15
 (
19
 гласа)

Жалбата не е само една, но явно Учител в градината не е запозната. Зад това твърдение ще застанат много родители като мен. Няма да се представя, но като му дойде времето, ако трябва ще го направя. Лека вечер!


5 декември 2017 22:41 | Учител 2
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Всички в градината сме запознати със заповедта за уволнение, и да- тя се основава само на една жалба. Никакви проверки и комисии не е имало. Лесно ще го проверите, ако истината ви интересува.


6 декември 2017 09:30 | Е.Д
Оценка:
-15
 (
15
 гласа)

Когато спрете да вярвате на платени коментари, отворете си очите и вижте реалността- хората, които си вършат работата се оценяват, тези, които злоупотребяват с положение- си тръгват. Госпожата, която толкова защитавате, заслужаваше от доста отдавна да бъде освободена от пост.


6 декември 2017 11:41 | учител
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Бог да те накаже Шопова! Няма по-голяма лъжкиня и манипулаторка от теб. Колко образовани и достойни хора остави на улицата за да се обградиш с некадърници, които да те слушкат, а в доста случай и да ти плащат-Нали????? Нали, Крадива и алчна женичке?


6 декември 2017 11:45 | ДО. КАМБИТОВ
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

КМЕТЕ, КОГА ЩЕ СИ ОТВОРИШ ОЧИТЕ? ЦЕЛИЯ ГРАДАД ПЛАЧЕ ОТ ТАЯ МЪРША !6 декември 2017 11:55 | ?
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Коя? Шопова ли?


6 декември 2017 18:35 | жител на Благоевград
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Питам се, защо нито един директор на ДГ, не застана с името си, в защита на колегата ??? Мишоците се крият на топло! Гнусно !!


6 декември 2017 19:11 | Zapoznat
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Защо нито една директорка не застана с името си и не изрази мнение? - защото си пазят топлите места. Или са работещи в пенсионна възраст или временно изпълняващи длъжността директор и в двата варианта трябва да мълчат.


6 декември 2017 23:55 | 123
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Защо ли са оставили половината директорки дълго след пенсия, а другата половина са техни хора на временен договор? Тотален контрол! Никой със собствено мнение не може да оцелее там.


7 декември 2017 18:14 | гто
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

До колкото разбрах уволняват директорката, защото едно детенце е паднало и си е ударило главичката, докато децата са играли на двора! През това време директора е била в 2-седмичен отпуск! Нека всеки сам да си вади изводите какво е това?


11 декември 2017 15:14 | Анди
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

А какво да кажем, че Донева назначи човек без ПЕДАГОГИЧЕСКО образование, та чак след две год. тази го заврши. И още назначи братовчедка си на работа, дето само проси пари за чаршафи.


12 декември 2017 19:24 | Зорка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Шопова яко му е стъпила на врата на кмето :-) Амам не се ли сеща, че има Видовден и нея ще я стигне същото каквото прави на другите. Я колко къщи разтури и колко деца разплака, а колко хора остави без работа, заради нейните назначения! Пожелаваме и от сърце да остане без работа и тя!


15 декември 2017 06:12 | Антон Миленков
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Въобще не по темата; а бре, що не си пишете имената? Страх ли ви е от нещо? Или ви е срам? А то незнайни плямпания лесно се появяват... Без значение какъв е случаят, пишете, пишете, пишете... Ми пишете си и името де...


26 юни 2018 23:27 | Мария
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е имало серия от жалби. Общинарките са изключително нагли при съставянето на документи с невярно съдържание. Боже, това ли доживяхме и си се вихрят и няма кой да ги спре. Дайй боже на вас същото каквото сте правили на хората, ни повече ни помалко.
Аман от общественици, коит о имат капацитет за държавна работа и пари, ма нали сте общественици покажети нещо по така.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.