Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

След публикация в Struma.com! Обезопасяват опасна тераса в центъра на Благоевград!


19 юни 2019 12:20  9 коментара   9611 прочитаПреди около месец наш читател сигнализира за рушаща се тераса на улица "Димитър Талев" в центъра на Благоевград. След публикацията на struma.com за опасността, която дебне минувачите, днес бе извършен оглед на мястото. Ще бъдат предприети действия по обезопасяване на балкона, който освен минувачите, застрашава и посетителите на заведението, което се намира отдолу.

Голяма част от мазилката на терасата вече е паднала. На днешния оглед бяха обсъдени варианти за нейното обезопасяване. Старата мазилка, която се държи на косъм, ще бъде отстранена и ще бъде положена нова. Така, освен че ще бъде подсигурена безопасността на хората, ще се подобри и фасадата на сградата, която в момента загрозява центъра на града.

Собствениците на сградата са отговорни за нейното състояние и в случай, че някой пострада, те носят наказателна отговорност. Вероятно това ги е стреснало и те побързаха да вземат мерки. Не са малко случаите от последните години на инциденти, причинени от падане на части от сгради, някои от тях дори с фатален край. За щастие, в този случай, мерки са взети и е въпрос на време сградата да стане напълно безопасна и да придобие нов облик.

П. Пенева

Още за: сигнал  тераса  улица Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


9 коментара

19 юни 2019 12:32 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Сложете ограда пред сградата, забранете достъпа до магазините и като спре кранчето собствениците ще вземат мерки. Не може само събиране. Трябва и изваждане.


19 юни 2019 17:38 | Гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не мога да разбера защо всички трябва да плащаме, че алчните реститути не искат да си поддържат сградата. Общината да направи ремонта и да им таксува двойно


19 юни 2019 17:59 | Село
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И аз не разбирам защо трябва да плащам по високи данъци че направиха изолация на селинджърсите но плащаам нямам избор


19 юни 2019 18:17 | Аз съм
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да и направят цялостен ремонт на зградата по европейска програма. Съвет към собствениците и няма да се бръкнат и стотинка за ремонт


19 юни 2019 18:37 | Маке
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЧОВЕКА С ЧАНТАТА Е ЕДИН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ КАЗВА СЕ САШКО ДИНОВ, ТАКА ЧЕ ВИЕ
ТАМ ГОРЕ НЕ ПЛАЧЕТЕ НА ЧУЖДИ ГРОБИЩА


19 юни 2019 21:09 | ДОКТОРА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А БЕ ПЕНЕВА, А БЕ П. КАТО СНИМАШ И ПИШЕШ ЗАЩО НЕ ПОГЛЕДНЕШ ПРЕЗ ТВОЯ ПРОЗО-
РЕЦ В ЛЯВО И ДА ПОКАЖЕШ НА ХОРАТА КАКВА Е СРУТЕНА ФАСАДАТА И ТРАГИЧНИЯ И ОПАСЕН БАЛКОН НА СГРАДАТА В КОЯТО СИ ПОД НАЕМ!!!!!


20 юни 2019 01:24 | ...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Интересно как започнаха от частните имоти, ами сградата срещу съда кога?


20 юни 2019 07:34 | гражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Има правилник, според който работещи в строителен отдел на общитине служители са длъжни да обикалят през определен период от време и да маркират опасните и загрозяващи населените места сгради, да изпращат писма на собствениците да вземат мерки В ОПРЕДЕЛЕНИ СРОКОВЕ! и ако това не се случи, общините да се заемат с ремонтите на такива сгради, след което собствениците да бъдат осъдени чрез правистите към общините да платят тези ремонти и всички направени разходи за тях от общините. Но това не се спазва... иначе все бръщолевим, че нямаме правила и закони! Имаме, но никой не ги спазва и още по- трагично е, че никой не следи за спазването им! А чиновниците си получават заплатите от нашите данъци, но си вършат полвинчато задълженията! И никой не им търси отговорност за това! И както се казва не е виновен този, който яде баницата, а този който му позволява и не му иска сметка за това!


20 юни 2019 10:31 | Робот
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тая с апарата да се разходи малко по центъра ако не се изгуби де селянката и да види в какво състояние са сградите ама този магазин им вади очите поръчкова работа то се знае
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.