Внимание родители: Германската полиция разпространи апел с ужасяващи снимки на дете, видяно в детско...  
   РегистрацияЗабравена парола

Скандал в приюта за кучета в благоевградското село Мощанец! Охранител на Р. Туталов изгони над 20 доброволци, засипвайки ги с псувни и нецензурни думи


13 ноември 2017 10:03  12 коментара   16174 прочитаСкандал се развихри в почивните дни в приюта за кучета в благоевградското село Мощанец. Охранител на фирма "Алфа Секюрити вилня срещу доброволци, дошли да се погрижат за кучетата, а сред тях имало и осиновители."

'Днес пореден път отидохме в общинския приют за безстопaнствени кучета в Благоевград. Бяхме 20души. Всеки от над беше купил хранa,но ни посрещна този господин, който не познаваме, но познaхме неговата вербaлнa и физическа", разказва Кр. Пранжева 


Един човек, в качеството си на пазач, прибягна до физическа саморазправа и нецензурни думи, към нас доброволците. Ние отиваме с отворени сърца, любов и състрадание към забравените клетки души. Ние като граждани, които си плащаме данъците, питаме докога ще търпим своеволията на фирма Алфа СОТ? Малцината доброволци, които успяха да влезнат в приюта, са видели кучета с пресни рани, за които не можахме да се погрижим. За едно от кученцата имаше осиновител, но уви,казва Пранжева.

Безкрайно сме възмутени от поведението на охранителя, кой е той, че ще ни забравнява да влизаме в приюта, заяви пред struma.com и Веселка Лазарова, която също е един от доброволците, полагащи грижи за кучетата в приюта. Случилото се не е за първи път. Защо се възпрепятства влизането на доброволци в приюта ,какво крият отговорните лица. Доброволците ще сезират кмета Камбитов, те твърдят, че вътре имало кучета в много тежко състояние, за които не се полагат грижи.

Росица Митева

Още за: скаднал  приют  кучета  мощанец  благоевград  охранител Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


12 коментара

13 ноември 2017 11:02 | Читател
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Прави са хората


13 ноември 2017 11:20 | Баба
Оценка:
13
 (
43
 гласа)

Да сте чули за доброволци в "Дом майка и дете"?


13 ноември 2017 16:19 | Ванеса
Оценка:
1
 (
33
 гласа)

Браво на доброволците за тази инициатива,

Жалко за хората без сърца. Пазача явно не е за тази работа.
В цял свят приютите за бездонми животни разчитат на доброволци-само в БГ не е нормално.


13 ноември 2017 17:34 | Дончо
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

На снимката не виждам нито един доброволец-само доброволки.
Интересно защо?


13 ноември 2017 17:50 | 123
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Ей тия буклуци как няма дапуснат хората да направят добро дело и да помогнат на животинките викнете им господарите на ефира дейба и гадните буклуци, заради някакъв пиян пенсионер дето се прави на голямата работа ще гладуват животинки, да го затворят и него във приюта мръшляк .....


13 ноември 2017 20:56 | ПИТАМ
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

НЕ СТИГА ЧЕ УБИВАТ И ОБЕЗОБАРЯВАТ КУЧЕТАТА В ТОЗИ ПРИЮТ АМИ И НЕ ДАВАТ ДА СЕ ВЛИЗА, ЗА ДА НЕ СЕ ВИДИ И СТАНЕ ОБЩЕСТВЕНО ДОСТОЯНИЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА ТАМ..... КЪДЕ ПОТЪНАХА ХИЛЯДИТЕ ЛЕВОВЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ КОИТО СЕ ДАВАТ УЖ ЗА ЖИВОТНИТЕ, А НЯКОЙ СИ ГИ Е ПРИБРАЛ?????


13 ноември 2017 21:52 | !!!
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Този дядо-охранител трябва незабавно да го уволнят. Той няма право да спира доброволците под какъвто и да е предлог. нарушил е закона и трябва да си понесе последствията.


14 ноември 2017 11:27 | знаещи
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Охранителите от въпросната фирма е по-добре да си гледат съвестно работата и да не допускат подобни изцепки, а не да стоят пред телефоните, таблетите и лаптопите и да дават отрицателни лайкове на мненията на хората, запознати със ситуацията в приюта.


14 ноември 2017 11:55 | Димова
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В. Добрева-адвокат
Там, на място- звъниш на 112 и искаш да дойде полиция! Така ще се създадат предпоставки за публичност и законен повод за сигнал до прокуратурата. Друг е въпроса по кой тескт е съставомерно деянието / подалите сигнала не са длъжни да дават правна квалификация на деянието- това е работа на прокуратурата- тя да преценява/. Но ще им се отвори работа по два текста: чл. 323 от НК.
Чл. 1 гласи: "Който самоволно, не по установения от закона ред, осъществи едно оспорвано от другиго свое или чуждо действително или предполагаемо право, се наказва в немаловажни случаи с лишаване от свобода до пет години и глоба до хиляда лева. "
Чл. 282 – ал. 1 „ Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от


14 ноември 2017 13:06 | 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Вместо да си гледат работата и тия от приюта сигурно помагат за негативните лайкове . Време е Балева да си ходи, така, както си отиде и от Перник.


14 ноември 2017 18:21 | ИВАН
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Какъв охранител? на този Росен Туталов няма ли кой да го провери какви пиянки взима за охранители, които създават само проблеми вместо да си вършат работата. На този цървул не му е читава работата. Алфа Сот за нищо на света не бих ги наел да ми пазят-това е най фалшивата охранителна фирма която знам, най не коректната и най измамната фирма. СМЕШНИЦИ!!!


14 ноември 2017 21:16 | Байко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Към Иван. Иване, има много, ама много некоректни/абе направо мошеннически/ охранителни фирми. Май повечето са такива. Затова и вземат на работа пенсионери - за 300-400 лева кой друг би се хванал? Но от ток следва, че охраната пък е некачествена - охранителя просто си е един жив СОТ - като види нещо и звъни на 112. Следователно извода е - охранителните фирми са машина за пари. Да сте видели, чули или прочели някъде за работата на тея фирми? Пълна мъгла - все едно ги няма, а в тях работят близо 200 хиляди човека, повечето с оръжие. Ха изкажете се.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.