Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  
   –егистрац舫абравена парола

—качат цените на автобусните билети


16 септември 2018 11:18   4701 прочитаЌовите екотакси, въведени от екоминистерството, ще оскъп€т билетите за междуградски превози с 5%, предупредиха представители на транспортни€ бизнес в "—ъбуди се" по Ќова телевизи€. —тава дума за наредба на ћинистерство на околната среда и водите, според ко€то колкото е по-старо превозното средство, толкова повече ще се плаща при регистраци€.

ѕревозвачи вече изразиха недоволство и от намерени€та за задължителни колани при превозите на разсто€ние повече от 30 километра. јргументът за на управл€ващите е, че така въздухът ще стане по-чист. „“ази екотакса за нас е много притеснителна. “ова всъщност е продуктова такса, с ко€то автобусът тр€бва да бъде рециклиран. “€ н€ма нищо общо със замърс€ването на въздуха”, коментира представител€т от  онфедераци€та на автобусните превозвачи ћагдалена ћилтенова.

—поред не€ обнов€ването на автобусите н€ма да стане чрез тези такси. “€ допълни, че това може да стане само и единствено с комплексни мерки. ћилтенова е категорична, че при всички случаи цената на билета ще се увеличи.

—тана €сно, че превозвачите ще потърс€т премиера и ще поискат лична среща с него през следващата седмица.

Blitz.bg

ќще за: цени  билети  наредба ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.