Серия от катастрофи в Пиринско: Шофьор засече моторист в Петрич и го прати в болница, друг моторист пострада в с. Хвостяне, и още...

19 август 2019 11:12   1 коментар   18484 прочита


На ул. „Капитан Никола Парапанов“ в гр. Петрич, около 17:45 ч. на 17.08.2019 г., при включването си от паркинг в движението с лек автомобил Фолксваген Голф, 33-годишния Н.П от с. Старчево отнема предимството на движещия се по път с предимство мотоциклет Ямаха, в резултат на което между двете превозни средства последва удар. Пострадал е мотоциклетистът, който след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение, с фрактура на глезена, без опасност за живота. Пробите на водачите за употреба на алкохол са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

Около 22:25 ч. на същата дата, на ПП-1 Е-79, лек автомобил Нисан Микра, управляван от 56-годишния Г.Я. от с. Дамяница, движейки се от с. Дамяница към гр. Сандански, при извършване на ляв завой на кръстовище „Мело“, отнема предимството и блъска лек автомобил Опел Вектра. Ранени са водачът на опела – с натъртвания в областта на гърдите и пътуващата с него жена – с хематом в областта на главата. След извършените медицински прегледи, двамата са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. Пробите на водачите на двата автомобила за употреба на алкохол са отрицателни. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Около 20:25 ч. на 18.08.2019 г., в с. Хвостяне, общ. Гърмен, 66-годишния К.Б., управлявайки лек автомобил Мерцедес Ц200, при извършване на десен завой за да влезе в крайпътен имот, не пропуска движещия се зад него мотоциклет Априлия, допуска ПТП и напуска местопроизшествието. Пострадал е водачът на мотоциклета. След медицински преглед е освободен за домашно лечение, с фрактура на малкия пръст на десния крак, без опасност за живота. Пробите на водачите за употреба на алкохол са отрицателни.

Около 23:30 ч. на същата дата лек автомобил Форд Фокус се движи по ПП1 Е-79 от Благоевград към Симитли, когато внезапно на платното за движение изскача кон. Водачът губи контрол над автомобила, който излиза вдясно от пътното платно, преобръща се и се установява на едната си страна. След медицински преглед, водачът и жената, пътуваща с него, са освободени за домашно лечение, с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота.

С. Стоянов

1 коментар
20 Август 2019 11:52 | Читател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

"при извършване на десен завой за да влезе в крайпътен имот, не пропуска движещия се зад него мотоциклет Априлия, допуска ПТП и напуска местопроизшествието. "
Малко помощ за разбирането?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар