РегистрацияЗабравена парола

С респект към първенеца! Седмо СУ "Кузман Шапкарев"-Благоевград разби най-добрите гимназии в страната и спечели първото място в престижно състезание на Кеймбридж училищата


15 април 2018 19:19  5 коментара   10693 прочитаНа общото събрание на членовете на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, във Велико Търново, само преди ден, бе обявен победителят в художествено-музикалното състезание по английски език за 2018 година. Клипът пребори най-добрите гимназии в страната, които изучават засилено английски език и тази година с гордост сред стотици участници се чу името на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград като убедителен победител в конкурса.

Истинско предизвикателство е да се подготви изпълнение на английски език, което да съчетае подходящ сюжет, перфектно заснемане и режисура, завладяваща песен и прекрасно пеене. Журито оцени високо подготвения клип като най-добрия начин за елегантна реклама на училището. Над 9 288 гледания и 866 харесвания са подкрепили клипът на Седмо училище. Първото място училището спечели с убедителните 111 точки. Ненатрапчиво, с жизнерадостно настроение и усмивки, танцуващи ученици разхождат зрителите из прекрасната база на училището под звуците на песента на Justin Timberlake „Сan t stop the feeling“. Талантливата Константина заразява в ритъма на танца всеки срещнат по коридорите и с прекрасното си изпълнение повежда всички към слънчевите и изискани коридори и стаи на едно невероятно училище.

Идеята за сюжета е изцяло на учителя по музика Стоян Ников. Записът е направен от Владимир Трифонов, а за прекрасната обстановка, в която танцуват учениците, заслугата е на директорът – д-р Лилия Стоянова. Усилията да се подготви базата бяха съсредоточени около патронния празник през февруари, а само месец след това училището посрещна над 200 участници от цялата страна на националното състезание по информационни технологии.

В Старопрестолния град на 14.04.2018 година се проведе и Националното състезание по английски език на Асоциацията, в което Седмо училище бе представено от отбор от 5 ученици – Мая Христова Батева и Ивомир Иванов Гюлев– ниво А1, подготвени от учителката Снежана Миланова, Ивет Руменова Трайкова и Никола Георгиев Атанасов – ниво А2, подготвени от Иванка Клечарова, както и Кристиян Маламов – ниво В 2 – подготвен също от Иванка Клечарова.

Екипът от учители по английски език –Иванка Клечарова, Елена Трифонова, Светла Дживджорска, Снежана Миланова, Мариела Андонова, Елена Попниколова и Мартина Златинова работят неуморно училището да се утвърди като лидер в областта на чуждо езиковото обучение.

Победителите в художествено-музикалното състезание ежегодно откриват Деня на Кеймбридж и Националната конференция на учителите по английски език, които тази година ще се проведат на 12 май в хотел „Маринела“. Специални гости на събитието ще бъдат британският посланик Ема Хопкинс, Herbert Puchta – най-известният съвременен методист на Кеймбридж и Matthew Ellman – великолепен презентатор и опитен тийчър трейнър.

По време на Деня на Кеймбридж подобаващо време и внимание ще бъде отделено на победителите в Националното състезание по английски език и Художествено - музикалното състезание, където ще бъдат наградени и учениците от Седмо училище и техните учители.

Доказателство за неуморния труд на екипа на Седмо училище е и чукащото на вратата Пето регионално състезание по География и икономика, което ще се проведе само след 5 дни под домакинството на Седмо СУ с тема на годината „Страни, народи, култури“. Учителите по английски език в училището за пореден път показаха класата си и нивото на подготовка,а възпитаниците на училището за пореден път дават повод за гордост на Благоевград .

Вяра Попова

 

 

Още за: седмо училище деца благоевград състезание Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


5 коментара

15 април 2018 19:25 | Кучката
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Струма, а само хапете Лилито!


15 април 2018 19:50 | Благодаря
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

пълни глупости пишеше те


15 април 2018 20:02 | Дръж ми дедовия
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

На Лилето и яжте пилето...


15 април 2018 21:29 | Ангелина Петрова
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Прекрасни деца и перфектни учители. Клипът е невероятен. Добра екипна работа.


12 май 2018 19:16 | цонков
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

преглеждайки списъка на класираните за втория кръг на състезанието по английски език за 2017година ниво в1 откривам името на победиталя към непреминалите, чудно как се е явил на финала!?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.