Новините на югозападна България
Полезно! Културни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина  
   РегистрацияЗабравена парола

Родители настръхнаха срещу учителка в детската градина в петричкото село Кулата! Даскалица отмени коледното тържество вбесена заради ....


7 ноември 2017 16:29  55 коментара   28175 прочитаСериозен скандал се развихря в детската градина в петричкото село Кулата. Силно притеснени потърсиха struma.com , родителите на децата,посещаващи градината. които отивайки тази сутрин в детското заведение забелязали бележка, поставена на входната врата на градината, на която пише: "Коледното тържество се отменя.", подписано от учителката Л. Гущерова.

Според родителите това е следствие на инцидент станал вчера следобед, при който майки попитали учителката

къде е телевизорът, който е дарен от кмета на село Кулата Д. Дамянов и който повече от два месеца

градината. В отговор учителката отвърнала с неподходящ тон според родителите, казвайки им, че е на ремонт.

Интересното в случая е, че учителката си е позволила да надхвърли дадените и правомощия. Подобен род бележки би трябвало да бъдат от ръководството на детската градина, която е филиал на градината в село Марикостиново, чийто директор е Денка Манова.

Притеснението на родителите е напълно основателно и те

задават следните въпроси: "Защо учителката и с кое право без да е уведомила или попитала родителите решава да отмени коледното тържество на децата им? Та нали тези деца цяла година чакат Дядо Коледа да отиде при тях точно в детската градина. С разрешението на директорката Манова ли е поставена бележката, ако е така, то в случая означава, че учелителката изземва функциите й.

И следващият въпрос е къде е телевизорът , какъв ремонт се извършва повече от два месеца, и защо персоналът не е попитал или помолил някой от родителите дали би могъл да извърши този така неотложен ремонт."

Оставяме отговорните институции да проверят случая.

Родителите организират днес спешна среща относно отмененото тържество в детската градина Очаквайте още по темата в struma.com

Ани Георгиева

 

Още за: скаднал  село  учителка  деца  кулата Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


55 коментара

7 ноември 2017 18:27 | ккк
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

А защо учителите де се длъжни да правят коледно тържество. В длъжностните им характеристики не пише, че трябва да организират подобни празници. Родителите винаги искат учителите да им вършат всичката работа - да възпитават, да обучават и да забавляват децата. Всеки учител организира тържества по собствено желание и никой не може да ги задължи да го правят, следователно не трябва да искат разрешение за отмяната им. А ако има някакъв личностен проблем с въпросната госпожа, това е друг въпрос.


7 ноември 2017 18:33 | До kkk
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

На майка ти длъжностната характеристика на п. тката й какво пише?


7 ноември 2017 18:42 | Х
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Разбира се, че трябва да има коледно тържество.. не се организира от учителите, а от ръководството. Преди да пишете неуместни и меко казано глупави коментари се поинтересувайте за какво иде реч.


7 ноември 2017 18:55 | жфж
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

всичко е на инат. в три следобяд бележката я нямаше, казаха, че не сме разбрали, тържество ще има, но без родителите


7 ноември 2017 18:57 | ккк
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Ако във вашата детска градина тържествата се организират от ръководството, значи то решава дали ще търси отговорност от учителката. Но едва ли ръководството се заема със сценария и подготовката на децата. Истина е, че учителят трябва да прави децата щастливи и ако не може, значи не става за такъв. Не защитавам постъпката на учителката, просто казвам, че учителят прави много неща за децата доброволно, както е тържеството в случая, но не е длъжен


7 ноември 2017 19:03 | ххх
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ако съм като тая учителка няма да стъпна в кулата


7 ноември 2017 19:10 | ддд
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

срам срам да наказват децата за да правят напук на родителите. такива хора не трябва да са учители...


7 ноември 2017 19:11 | p
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

шуробаджанащина


7 ноември 2017 19:39 | X
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Много е интересен и случая с ремонта на телевизора, които продължава вече два месеца. Да не се окаже накрая че телевизора седи в хола на така наречената Г-жа Манова. И какви са тези длъжностни характериcтики, за да бъдеш учител трябва да бъдеш отдаден на работата си и на децата и да участваш и организираш празненства и мероприятия с удоволствие. В случая говорим и за този светъл празник Коледа които децата чакат с нетърпение. Празник които би разтопил и най-коравото сърце. Накрая искам да вметна че да си учител не е само професия, това е призвание!!! Качества които очевидно Г-жа Гущерова не притежава.


7 ноември 2017 19:44 | Катето Петрич
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Дано тези дечица имат скоро нова госпожо, която да ги научи на нещо !!


7 ноември 2017 20:02 | Федя
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Как може телевизора да го няма, да се направи разследване, къде е? Според мен е в хола на госпожата! Кмета Дамянов ще реши проблема, той е честен и справедлив!


7 ноември 2017 20:59 | Колежка
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Прост народ-слаба държава! Телевизора е в детската градина на Кулата, родителите заслепени от ярост и гняв оплюват неправомерно целия персонал, което не им прави чест! Коледно тържество ще има, но ще бъде вътре групово, не само в Кулата, а и във всички филиали на ДГ.


7 ноември 2017 21:24 | Колежка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Коледния празник в детската градина е за децата, а не за родители!


7 ноември 2017 21:25 | Петя
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Да прости сме родителите, че 2 години търпим тези две\"госпожи\". И само да поясня, че отношението на нас родителите не е към целия персонал такова. Благодарности към двете лели, който дават всичко от себе си, за да се чустват нашите деца добре в детската, а също и на г-жа Христова!


7 ноември 2017 21:47 | Колежка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Очевидно тенденциозно!


7 ноември 2017 21:49 | майка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

отношението към персонала ни е перфектно, само с тая гущерова неможахме да се разберем, чудим се как да защитиме лелите и г-жа Христова от тия двете.....
след скандала днес се появи и телевизора и се свали белжката, в която бе казано, че тържество няма да има, а не че ще е само за децата...


7 ноември 2017 21:54 | ....
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Срамота, да откраднеш телевизора, които е подарен от кмета за децата и детската градина. Госпожо вие срам и достойнство нямате ли ?!


7 ноември 2017 21:59 | Петя
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Коледно тържество ще има... Но няма да е вътре групово. А ще бъде оргонизирано отново от нас родителите, както през последните 2 години. откакто г-жа Гущерова е отговорник... Защото тя никога не е дошла навреме и никога не е взела инициативата за нищо. Освен за селфи и клипове на живо във социялните мрежи заедно с г-жа Манова!


7 ноември 2017 22:07 | Колежка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

В ДГ Кулата в момента има два телевизора! Единият е неотремонтираният (дарен от кмета) а другият, чисто нов закупен днес, за подготовката, която тече за 21 Ноември\"Ден на Християнското семейство\", подготвяно от г-жа Христова, която е в болничен от две седмици


7 ноември 2017 22:11 | Колежка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

На въпросните, селфита"се вижда активността на г-жа Гущерова на тържествата и обичта на децата ви към нея!


7 ноември 2017 22:13 | Петя
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Оплетахте се в собствените си лъжи. Порано казахте, че телевизора днес е взет от ремонт сега, че има два. решете накрая колко точно са!!! И интересно за какво тържество говорите, като ние от утре няма да пускаме децата си на детска!


7 ноември 2017 22:14 | майка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

гущерова ни заяви:"коледно тържество-няма да има", ден на християнското семество няма да има", рождени дни няма да се празнуват"...


7 ноември 2017 22:16 | Колежка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Очевидно не г-жа Христова подготвя децата, щом е в болничен! Това е умишлена атака срещу млад, старателен и всеотдаен учител!


7 ноември 2017 22:17 | kulata
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Какви са тия глупости с тоя телевизор, кога успя да се развали, кои успя толко да го развали и как два месеца този телевизор се ремонтира и даже още не е поправен ( да не са сте гледали случаино индииските филми а госпожо??). Има ли изгода от създалата се ситуация някои. Коя е тази Гущерова че се опитва да командва цялата детска градина и да върти циркаджииски номера. Как досега нямаше такива проблеми, а откакто Гущерова започна работа в Кулата обарна детската градина с гавата надолу.


7 ноември 2017 22:20 | 11
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Явно от толкова селфита Гущерова няма време да си върши работата както трябва, е всеки с приоритетите си...


7 ноември 2017 22:21 | Колежка
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Откакто Гущерова е в Кулата, има занималня за децата, преди това имаше едно общо помещение-спалня и занималня в едно


7 ноември 2017 22:23 | Петя
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да благодарение на спонсорите, намерени от нас родетелите! И по -специално на една майка!


7 ноември 2017 22:27 | Колежка
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

В грешка сте! Средствата за ремонта бяха отпуснати от Кметство Петрич за изграждането на подпорна стена, шпакловка на стените с мрежа, боядисване, смяна на контакти и ключове, полагане на подламинатни скари, и накрая ламинат и первази


7 ноември 2017 22:28 | ддд
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Има телевизор-няма телевизор. Има два, няма нито един... за ден и половина се чуха 1500 версии. За 5 години неможахме да издестваме телевизор за детската (ЗАЩОТО СМЕ ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА), сега за един ден 2 телевизора намериха.... Елате да видите двора на детската градина-криви плочки, стари люлки скапани, децата ще се пребият там, вътре беше гробница, напукани стени, дупки, какво ли още не, добре че се карахме и миналата година та да се направи що годе някакво ремонтче...
Всичко става насила, за детската градина не се прави НИЩО!!!
А сега и празници нямало да има.... и кой го казва тва... някаква 92 набор (вчерашна...) която се е взела за голямата даскалица...


7 ноември 2017 22:31 | колежка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Влизала съм в ДГ. И преди няколко години имаше занималня.


7 ноември 2017 22:32 | майка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

отпуснати ни бяха средствата, защото вдигнахме скандал, на който присъстваше г-жа Попова


7 ноември 2017 22:36 | Колежка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Изглежда вие освен със скандали, с друго не се занимавате


7 ноември 2017 22:39 | Петя
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами със вас г-жо Манова нестава по друг начин. Тук сте силна и нападате, защо днес се скрихте след като ви поканихме на среща? И защо след като излезе статията журналистката имаше 10 пропуснати повиквания от вас. А преди това не и вдигахте цял ден?


7 ноември 2017 22:41 | Колежка
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Децата отиват в детската градина не да гледат телевизия, а да се обучават и да се надгражда домашното възпитание.


7 ноември 2017 22:43 | Колежка
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Тазгодишният ремонт се извърши изцяло от бюджета на детската градина, благодарение на г-жа Манова! Също благодарение на нейните ръчички и тези на Гущерова (Христова не благоволи даже като местна да дойде и да погледне) беше изцяло подготвена детската градина за началото на учебната година! Къде бяха тогава майките и защо не предложиха помощта си?


7 ноември 2017 22:43 | Петя
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И това ви дава право да си го вземете ли?


7 ноември 2017 22:45 | ддд
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

целия проблем стана, че сме питали за тоя телевизор и ни се отговори остро. на другия ден на вратата имаше нещо написано напук. какво общо има христова в цялата история???
На нас не ни харесва държанието на гущерова и на т. нар. "директорка", която днес чакахме пред детската и която не дойде, че сме нямали уговорена среща с нея, три дни трябвало по-рано да бъде уведомена, че искаме среща с нея... брей бе г-жа Манова, ми много голяма работа сте били вие... та днес се свързахме с г-жа Попова и ни прие веднага, вие за нещо повече ли се мислите?!


7 ноември 2017 22:46 | Петя
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не изварши се благодарение на ръцете на двете лели.... Валя и Вера... Докато Гущерова обикаляше на 20 см. токчета и говореше по телефона... те чистеха и подреждаха


7 ноември 2017 22:50 | Колежка
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Защо сега не засегнете и Христова по грубия и безпърдонен начин, след като научихте истината за извършената работа покрай ремонта? -Защото има конфликт на интереси


7 ноември 2017 22:52 | maika
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Конфликт на интереси имате вие, ние сме просто обективни!!


7 ноември 2017 22:53 | Петя
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Лично Христова съм я виждала да се връща цялата в боя и мръсна докато се правеше ремонта.... И невиждам защо се засяга нейното име при положение, че жената е в болничен????


7 ноември 2017 22:53 | Колежка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Гущерова боядисва, търка прозорци от боята, блажна боя, слага корнизи (сама), изхвърля боклуци трупани отпреди 20 години


7 ноември 2017 22:55 | Колежка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ами близки сте с нея! Попитайте я кой боядисва градината не говорете напук и наизуст


7 ноември 2017 22:56 | Колежка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Относно обучението и надграждането на домашното възпитание-позицията е на мен-колежка заета в същата сфера. От вашия комментар, съдя за тенденциозното ви отношение.


7 ноември 2017 22:56 | Петя
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Г-жо Манова тези неща можехме да ги обсъдим днес на срещата на която вие решихте да не се появите.


7 ноември 2017 23:02 | майка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Каквото и да се прави в детската градина и който и да го прави СЕ ПРАВИ ЗА ДЕЦАТА!!!
Благодарим за което!!! Но отношението на Гущерова и на Манова е под всякаква критика, това не бяха обиди днес, това не бяха простотии... Крещеше се, викаше пред децата, някои деца си бяха запушили ушите.... иначе си голяма специалистка гущерова...
Дърпаше и блъскаше маката, която уреди най-голямото спонсорство за детската -матраците за децата, печката и какво ли още не, наричаше я лъжкиня, пред собственото и дете.... Христова ви е трън в очите, поне така изглежда, но Христова НИКОГА няма да направи това което вие гущерова направихте днес. Ако попитахме Христова за тоя телевизор, тя щеше да ни обясни по най-спокойния начин, а не да ни заплашва със съд за обида, тя щеше да намери най-правилния начин да се разреши проблема мирно и кротко, защото гущерова-Христова е истински специалист и наистина и пука за нашите деца, винаги ги посреща и винаги ги изпраща, а не като вас.


7 ноември 2017 23:05 | Колежка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Родители, явно не можете да разберете, че коментара е отворен за всеки.


7 ноември 2017 23:10 | майка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

До вчера имаше и родители, които ви харесваха, от днес вече няма такива. Има само разочаровани, нормално е да има 2-3 недоволни, но 20?????


7 ноември 2017 23:28 | кой
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

СЕГА ТЕЛЕВИЗОР ИМА ИЛИ НЕ? :)


7 ноември 2017 23:31 | ГОШО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

абе госпожа вие може да се преориентирате към нова професия строителство, след толко ремонти


7 ноември 2017 23:47 | Гиго
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И кое ви дава право да идвате по късно и да си тръгвате по рано от отреденото
Аааа можеби целта ви е да направите като с маринополската градина
Да я затворите
И да обеждавате родителите че ако се съберат деца пак ще се отвори, а в същото време ден след затварянето и да съберете целия багаж отвътре даже и вратите на тоалетните които бяха от Георги Ичконов
Има и още каде е хладилника дивидито телевизора и още куп неща


7 ноември 2017 23:47 | Катето Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Трудно ще и е да се ориентира към друга професия, ЗАЩОТО ИМЕТО И ВЕЧЕ....., а дали ще намери и такава като тази да се прави на шефка, че всичко зависи от нея и без нея нищо неможе, трудна работа! ДОБРЕ, ЧЕ Е ГУЩЕРИНКА ХОРА !!


8 ноември 2017 04:49 | Юю
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на тези майки така се прави сега е редно да се направят проверки на всички детски градини в който тази Манова е директорка а най добре е да я изгонят защото никой не я иска вечно е заета но с какво .....Иначе във всички детски градини госпожите си правят селфита нон стоп даже и лелите и цял ден како_кики трябва да има наказания за да не се повтарят нещата


8 ноември 2017 07:29 | С.Димова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ КАКВО ПРОЧЕТОХ ...ПАДЕНИЕ!!!
А СТАВА ВЪПРОС ЗА НАШИТЕ ДЕЦА..
СРАМ !
НЯМАМ ДУМИ


8 ноември 2017 17:01 | Г
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

7 ноември 2017 20:59 | Колежка
Оценка: 0 (4 гласа)

Прост народ-слаба държава! Телевизора е в детската градина на Кулата, родителите заслепени от ярост и гняв оплюват неправомерно целия персонал, което не им прави чест! Коледно тържество ще има, но ще бъде вътре групово, не само в Кулата, а и във всички филиали на ДГ.


, днес сутринта звънчха на кмета Дамянов да ходи да си вземе телевизора от Марикостиново!!!!,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.